Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě lepší než celá první série. Jedním slovem fenomenální. V druhé sérii Černé zmije je víc vtipů, které jsou alespoň o dva stupně lepší než v první řadě a i zápletky všech šesti epizod jsou lepší. Ty zápletky jsou fakt výborné, vtipy dokonalé a o všech postavách ani nemluvě. Hlavně Miranda Richardson je v roli královny Alžběty naprosto bezchybná. Sehrála ji úplně skvěle. Ovšem stejně dobrá jako královna (nebo možná ještě lepší) byla její pitomá chůvička. Musím pochválit i kostýmy, v téhle sérii je prostě všechno úplně dokonalé a první sérii nechala dvojka daleko za sebou. A jistě, Rowan Atkinson se také překonal. Je mazanější a mnohem šviháčtější. V poslední epizodě mě potěšila i úvodní účast Hugha Laurieho. Dokonalá ukázka anglického humoru, ty vtipy a zápletky, veškeré situace, to vše je tady vypypláno k absolutní dokonalosti a mojí spokojenosti. Takže jestli chcete volit mezi touhle a minulou řadou jednoznačně doporučuji Blackadder II. Má to v sobě naprosto všechno z toho, jak jste si vždycky Anglii představovaly. A ze strany zápletek naprosto nepopsatelné. 100%. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá návštěva u Černé zmije a jeho přátel, tentokrát v 16. století na dvoře královny Alžběty I. Zvony *****. Taková seznamka s postavami a druhou řadou jako takovou. Díl bez výhrad. Vynikající postava léčitele. Hlava *****. Vynikající díl, plný černočerného humoru. Zde asi Rowan Atkinson z celé série exceluje nejvíc. Pytel na hlavu rulezzzz. Brambora *****. Námořnicko - mořeplavecká epizoda. Super maxi hustej týpek kapitán Rum. Závěr nemá chybu. Peníze ****. Díl se skvělou závěrečnou pointou a postavou lidožroutského kněze. Jindy roztomile trhlá královna mi zde svým smíchem a několikrát opakovaným fórem ke konci začala lézt na nervy. Skvělá zábava, Percy vynalezl zeleno, ale ve stínu ostatních nejslabší díl. Pivo *****. Lavina smíchu od první do poslední minuty. Puritáni, ožralci (hlavně mnich), umělá prsa a tuřín ve tvaru bimbase rulezzzz. Nejlepší díl série. Pouta **** a 1/2. Skvělá postava skopčáckého imbecila prince Ludvíka ve skvělém podání Hugha Laurieho a zajímavý detektivně laděný závěr (myslím ten před závěrečnými titulkami). Úplný, Shakespearovsky laděný konec se mi zdál jaksi navíc. Dodatek: Oproti první sérii jasný krok vpřed. Humor je inteligentnější a přibylo o hodně víc hlášek. Atkinson zde hraje Zmijáka poměrně civilně a ten je zde nádherně arogantní a mazaný. Miranda Richardsonová skvělým způsobem ztvárnila ujetou královnu. Baldrick je ještě větší blb (v těch vousech je opravdu prďácký) a Percy je přihřátý idiot. Jinak renesance seriálu velmi prospěla (i když to všechno má nejvíc na svědomí zřejmě Ben Elton). 98%. ()

Reklama

Hraboshka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páni, Blackadderovi to tady fakt sluší!! :) Nevím, jestli je to tím vzhledem nebo čím, ale přijde mi, jako by tak nějak zmoudřel... To mu ovšem neubírá na vtipnosti, spíš naopak. Ale 5* stejně nedám, protože se tu a tam objeví i trochu trapnější vtipy (třeba ty s Nursie...). Jinak ale tleskám, paráda! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže prodáno. Mohu vám zaručit, že se v této luxusní komfortní vile nebudete cítit jako podpantofláci. Nuže, dokončíme naší transakci u džbánku vína?" "No počkat! Bude dojednáno, až uvidím ten Romeův záchod!" "Inu, co se týká podrobností ohledně záchodu, pak je tu nejmodernější větrané otvorové zařízení kombinované s velkokapacitní žlabovou soustavou ve střední Anglii." "Tím chcete říct, že serete z okna?" "Ano!" ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A trapnost je pryč. Téměř. Blackadder evidentně našel svůj styl a utahuje matky s každým dílem, takže druhá řada působí daleko uceleněji než první kousky. Královna a její kumpáni jsou pro Atkinsona evidentně o moc lepší nahrávači než vousatý král z řady první a tak ústředních šest postav najednou nepůsobí jako rozháraná banda nedotažených charakterů. Pořád tu několik slabších spících epizod je, což v celkovém součtu 6ti dílů bolí, ale ta stoupající tendence je evidentní a všechno to vybublá a vyvrcholí s přáchodem Hugh Laurie. Velký věci na obzoru. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)

Reklama

Reklama