Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla o trochu lepší než první. Co mě překvapilo nejvíc, byla hlavní postava. Atkinson v roli Edmunda vypadá nejlépe, co jsem ho kdy viděl. Edmund samotný již není hloupý nekňuba, ale slušně zvrácený prospěchář, který vše trefně a hlavně vtipně komentuje. Jednotlivé díly trochu kolísají, ale některé jsou skvělé. Jen ten dabing zůstal otřesný, jestli budete mít možnost sáhněte po originálu. ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od první série obrovský skok. Skok ale sakra vysoko! Přerod Lorda Blackaddera do inteligentního, sarkastického elegána nemohl dopadnout lépe. Objevují se nové, geniální postavy, které s námi zůstávají i v nadcházejících sériích. Jen malinký kousek za mým osobním vrcholem, což je 3.sezóna této geniality. Škoda, že Lord Flashheart nedostal více prostoru (znovu se objeví až ve 4.sezóně), jeho zjev v prvním díle je odzbrojující. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipnější a inteligentnější než předchozí série. Rowan Atkinson vyrostl do krásy a do síly sarkasmu, zábavným protihráčem je mu tentokrát frackovitá královna Alžběta. Nejlepší intro: Nástup Hugh Laurieho na scénu mě zcela zlomil v záchvatu smíchu, stejně jako mnoho dalších scén a scének. Richard Curtis je fakt génius:-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boldrick ještě víc nechutnější (třeba když dělal pastičku na myši, chch) a Edmund sice kultivovanější, ale pořád furt stejně vypočítavej. Zalamování smíchy se nevyhnete a ani chlámyvzdorní lidi tohle nemůžou vydržet. Doporučuju na to koukat v originále, s titulkama, né s blbým dabingem... PS: ve dvou rolích se tam objeví i Hugh Laurie aka House - je zajimavý je porovnávat, protože často dělá stejný ksichty a pohyby, chch... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)

Reklama

Reklama