Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

tom.cube 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od první série obrovský skok. Skok ale sakra vysoko! Přerod Lorda Blackaddera do inteligentního, sarkastického elegána nemohl dopadnout lépe. Objevují se nové, geniální postavy, které s námi zůstávají i v nadcházejících sériích. Jen malinký kousek za mým osobním vrcholem, což je 3.sezóna této geniality. Škoda, že Lord Flashheart nedostal více prostoru (znovu se objeví až ve 4.sezóně), jeho zjev v prvním díle je odzbrojující. ()

Hraboshka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páni, Blackadderovi to tady fakt sluší!! :) Nevím, jestli je to tím vzhledem nebo čím, ale přijde mi, jako by tak nějak zmoudřel... To mu ovšem neubírá na vtipnosti, spíš naopak. Ale 5* stejně nedám, protože se tu a tam objeví i trochu trapnější vtipy (třeba ty s Nursie...). Jinak ale tleskám, paráda! ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl: Máme tady premiéru druhé řady a ta se povedla určitě lépe než u té první. Pár výborných vtípků, trošku cáklá Alžběta a hlavně zabiják Blesk! :D Nadějné, velmi nadějné! **** Druhý díl: Černý humor v celé své kráse, dělat si dvacet šest minut srandu z poprav je docela psycho. I tak mi však přišlo, že je to trochu slabší než minule, proto jdu o půl hvězdičky níž. *** a půl Třetí díl: Pro mne zatím určitě nejslabší díl, zápletka nic moc a větší prostor pro královnu a kapitána mně tak trochu vadil. Ale to cizokrajné víno mě rozsekalo... :D *** a půl Čtvrtý díl: Totální úlet, úchylný kněz z úchylné kněží banky a shánění peněz na dluh. Tenhle díl byl zkrátka super, jen je škoda toho neustáleho "vtipkování" královny, začínám Alžbětu nenávidět! ***** Pátý díl: Dva mejdany zároveň, to nemohlo dopadnout dobře a taky to tak v první chvílích vypadalo. Ale nakonec se z toho vyklubala docela dobrá sranda a vydařený díl, až na ty umělý prsa! :D **** a půl Šestý díl: Hugh Laurie jako Ludvík Nezničitelný tento díl jasně táhne a nebýt jeho, bylo by hodnocení nižší. Ať žije zesměšňování Němců! Béé... **** a půl Celkové zhodnocení (průměr 4,16): Druhá série je určitě lepší než první, Edmund už tu není za takového vola (i když ty ksichty mi tak trochu chyběly), ale na druhé straně by mě nikdy nenapadlo, že by mohl Atkinson hrát tak skvěle a zároveň charakterně (když si představím Beana...). Budu se asi opakovat, ale opět se jedná o skvělý seriál pro milovníky suchého britského humoru, plný skvělých hlášek a bláznivých příhod. Asi plynule přejdu na třetí sérii! ()

Jacques-ds 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si myslel, že Atkinsonovým vrcholem je Bean. Ale to jsem neznal Černou zmiji. Humor Černé zmije je mi bližší než humor Beana. Zvlášť tato série oplývá typickým suchým anglickým humorem a hlavně "ostrovtipem", kdy se nic a nikdo nešetří. Černá zmije je televizní vrchol sarkasmu a ironie a já už teď alespoň vím, od koho se Hugh Laurie naučil hrát House. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Říká se, Percy, že civilizovaní muži vyhledávají dobrou a inteligentní společnost, aby se učenou rozpravou mohli povznést nad své hrubé okolí a přiblížili se Bohu. Nicméně já dávám přednost začít den s totálním trotlem, aby mi připomněl, že jsem nejlepší." Lord Edmund zapracoval na svém smyslu pro humor a vytříbil ho do ryzího cynismu. Druhá řada je mnohem chytřejší, kultivovanější, lépe zahraná i dabovaná a já jsem konečně pochopil, proč je Černá zmije tak oblíbený seriál. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)
  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama