Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejak jsem se furt nemoh dostat k tomu tenhle serial skouknout, ani poradne nevim proc, pac Atkinsona mam rad. Takze jsem to ted konecne napravil a jsem spokojenej. Kvalita jednotlivejch dilu nijak vyrazne nekolisa, spis kolisaj jednotlivy vtipy, kdy dojde na naprosto genialni hlasky, dialogy a scenky, ale pak tu jsou sice vtipny, ale dost jednoduchy, nekdo hodi narazku a behem par sekund se nekdo dalsi objevi, aby na to udelal vtip. A obcas tu jsou vtipy spis trosku trapny, kdy nektery postavy vyrvavaj furt dokola nejakou kravinu, ale tech tu je jen minimum. Jinak z hercu samozrejme nejvic zaujme Atkinson, kterej si sice obcas neodpusti beanovskej xicht nebo pohyb, ale jinak hraje solidne. Pak z ostatnich stoji hlavne za zminku neskutecne vymletej James Dreyfus, tak duty hovado se jen tak nevidi. A pak Rudolph Walker, kterej sice moc casto nemluvi, ale kdyz ze sebe neco vysoupne, tak to fakt stoji za to. Celkove i pres obcasnou nizsi kvalitu nekterejch vtipu jsem se u kazdyho dilu nasmal a musim dat 5*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by měl vypadat vkusný seriál plný skečů z policejního prostředdí. Viděl jsem několik česko - slovenských pokusů o totéž a jen se vždy utvrdil, že Tenká modrá linie je nedostižný vzor. V seriálu se mihnou herci, kteří jsou známí z grotesek Mr. Beana nebo různých filmů s Rowanem Atkinsonem. Seriál nelze srovnávat s Černou zmijí, i když se nějaké podobnosti a srovnání najde. Lze jen potvrdit, že Atkinson dokáže rozdávat humor různých barev. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"U všech dvanácti typů kávové směsi!" zní jedno z nádherných zvolání inspektora Fowlera. Vynikající britcom s Rowanem Atkinsonem, hrajícím svou typickou šarži - sarkastického hrdinu, usazujícího své blbé spolupracovníky výtečně pointovanými replikami, pronášenými hlasem Jiřího Lábuse. Vpodstatě jde o stejný princip jako ve čtvrté, závěrečné sérii Černé zmije. V televizi to celé běželo na Silvestra 1997 a druhá série v roce 1998 v hodinách duchů. Ale jestli jste to propásli, nezoufejte, vyšlo to i na videu! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naladěný geniálními seriály Černá zmije a Mr. Bean jsem se s chutí vrhnul na další Atkinsonův pocit, a tento seriál ve mě bohužel zanechal značné rozpaky. Seriál často balancuje na hraně trapnosti a příliš dětinského humoru, a některé postavy (Dreyfus, Haig) jsou dost často velmi otravné. V některých dílech občas vysvitne nějaká jiskřička, že by to třeba mohlo jít, ale není jich bohužel příliš. Oproti ostatním počinům s Atkinsonem je tak tento seriál ve výsledku spíše zklamáním. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První série je za pět hvězd a pochybuji, že na tom druhá něco změní. Rowan Atkinson v plné síle skvěle dabovaný Jiřím Lábusem mě snad ani zklamat nemohl. Vybrat nejlepší díl asi nedokážu, nicméně k památným momentům určitě bude patřit přemlouvání sebevraha, šrumec při noční směně, odzbrojení bankovních lupičů v gorilích maskách, turistický výlet s delikventy, inspektor Fowler v kostýmu krokodýla z Petra Pana, zatýkání velmi nebezpečných vánočních koledníků... A bylo toho samozřejmě mnohem víc.____P.S. Druhá série nezklamala. Inspektor Fowler názorně předvádějící strom, jenž obsazuje konstábl Goody názorně předvádějící do ekologie zaníceného demonstranta, mě dohnal k slzám. A závěrečný díl byl krásný.____P.P.S. Seriál se klidně mohl jmenovat Modrá zmije. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama