Reklama

Reklama

Next

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Génius ze Sillicon Valley Paul LeBlanc (John Slattery) zjišťuje, že jeden z jeho výtvorů – mocná umělá inteligence nazývána neXt, se může stát zhoubou celého lidstva. Když se pokusí zastavit vývoj projektu, jeho vlastní bratr ho nechá vyhodit ze společné firmy. LeBlancovi nezůstane nic… kromě rostoucího strachu o osud světa. Jeho obavy se naplní. Dochází k sérii technologických chyb a přešlapů. Hrozí, že vznikne celosvětová krize. LeBlanc proto spojí síly se zvláštní agentkou FBI. Shea Salazar (Fernanda Andrade) se řídí morálními zásadami a smyslem pro povinnost, proto si vysloužila respekt a obdiv celého týmu. Paul LeBlanc a Shea Salazar se jako jediní snaží zabránit možné globální katastrofě. Jenže bojují proti super inteligenci na vzestupu, která místo raket využívá nekonečné znalosti dat, nachází vlastní spojence, obrací lidi proti sobě a překonává jednu překážku za druhou. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

ol4s3kk 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně v prvních dílech velmi slibný rozjezd. Bohužel mě trochu zklamalo, že televize FOX kvůli nízké sledovanosti někde u 6. dílu oznámila konec natáčení a v následujících posledních 4 dílech to museli nějak uhrát na důstojný konec. Na těch posledních dílech bylo strašně znát, že se snažili nacpat všechny věci, které měli připravené na další díly 2.série a najednou z toho bylo docela slušně gradující krimi. John Slattery byl v hlavní roli super a géniuse se smrtelnou nemocí za rohem zahrál bravurně. V seriálu bylo i několik super scén, kdy byl na scéně 3x se svými přeludy a hádal se sám se sebou. Za mě je určitě škoda, že další série nebudou, jelikož jde do budoucna jistě o velmi alarmující téma. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení tomu zřejmě dali ti, co si myslí, že je to sci-fi. :) Až na prostředek a lehce uspěchaný závěr (na jednu stranu je to ale možná dobře, protože by to mohlo být ještě o něco hysteričtější, než byly epizody tuším 6 a 7) slušný příběh, který mě donutil to zkouknout takřka najednou. V průběhu sledování nastal menší lokální blackout (vypadl hlavní jistič v baráku) a po nahození se ještě pro jistotu vypnula televize. Radši už na takové věci koukat nebudu. :))) Jinak mě tak napadá, že paranoici, co nechtějí zanechávat digitální stopu, to možná jednou vyhrajou. V dnešní době učitel neví, čího haranta může mít ve třídě, a rázem dostávají informace, co má nasyslené strýček Google, trošku jiný rozměr. Nakonec i malá ryba se semtam chytí a může posloužit třeba jen jako blbá návnada. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Umělá inteligence je vcelku vděčné téma, takže vzniklo několik opravdu dobrých filmů i seriálů. To, co odlišuje Devs, Westworld, Humans a jiné od spousty mizerných pokusů, je inteligence jejich tvůrců. Nemůžete napsat dobrý příběh o superinteligenci, když nejste schopný uvažovat logicky, pracovat s proměnnými, kombinatorikou...to pak necháte rádoby nejinteligentnější mysl na světě plácat blbosti, necháte ji dělat neuvážené a nepromyšlené kroky a přisuzujete jí čistě lidské motivy. Přitom na scénáři se podílela celá smečka lidí...ale možná je potíž právě v tom. Seriál jako je Next se bude líbit jen těm, kteří jsou na tom s logikou hůř než tvůrci a těm, kdo doteď neviděli žádný opravdu kvalitní kousek na toto téma. Tyto soft sci-fi seriály pro nenáročné mají význam snad jen pokud je venku opravdu škaredě, nebo je člověk marod. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Uznání za aktuální poselství. 1)  Vcelku průměrné dílo pěkně zapadá do současné paranoidní atmosféry ve společnosti.  Kdo dnes ještě pochybuje o nové biologické zbrani zkoušené, pravda, nikoli v Somálsku, ale zato na celém světě pod jménem Covid 19? V seriálu to jde rychleji, ale zase vidíme za oponu._____ 2)  Boj proti emoce postrádajícímu Nextu působí skutečně depresivně. Ačkoli jsem bytostný optimista, nějak neumím vyloučit, že by se podobný scénář nemohl odehrát...jenom s jiným koncem. V této souvislosti vzpomenu na poslední pointu Boulleovy Planety opic (kniha, ne filmy)._____ 2)  Spoiler. Na konci si tvůrci nechali pootevřená vrátka pro eventuální další řadu. V ní se ukáže, že Paul LeBlanc měl připravenou únikovou cestu, a tudíž výbuch v FBI přežil. Rovněž zjistíme, že i Next přežil v nějaké hibernaci v polozničeném disku, jak naznačují poslední záběry a tudíž souboj může pokračovat. Vzhledem k tomu, že Fox již ohlásil, že další řada nebude, mohu dosud tajný scénář veřejnosti odhalit. ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Usetrete 7 hodin sveho casu a najdete si jiny serial ;). Schopnosti AI jsou stejne jako soudnost scenaristu, kolisajici od bozskych po uroven chovance ustavu pro dusevne chore. Jedna hvezdicka za poselstvi - nehrejme si s vecmi, kterym nerozumime; nenutme nekoho delat dobro, kdyz nejsme schopni rici, co to vlastne dobro je :P ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama