Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na podzim roku 1991 byl oznámen začátek práce na projektu Red Dwarf USA - americké verzi pupulárního britského seriálu Červený trpaslík. Producent Brad Johnson chtěl, ve spolupráci s původními autory Robem Grantem a Dougem Naylorem, vytvořit pro americkou televizi NBC remake seriálu, kterého již bylo natočeno pět sérií a který se stal populárním v řadě zemí. První konflikt však anstal již při psaní scénáře. Gratovi a Naylorovi se ten americký nelíbil, a proto napsali svou vlastní verzi. K natáčení byla vybrána právě jejich verze. Z původních herců byl obsazen pouze Robert Llewellyn do role Krytona. Holly představí sebe a loď a začnou se objevovat členové posádky: hologram Munson, technici Rimmer a Lister. Na palubu lodi nastupuje android Kryton a je svědkem rozchodu Kochanské s Listerem. Rimmer je, stejně jako v britské verzi, odhodlaný složit astronavigační zkoušku a stejně jako v britské verzi ji také "dokončí". Lister je předvolán před kapitánku Tauovou ve věci vydání kočky, kterou skrýval ve své kajutě. Těhotnou kočku však v noci na Listerovu žádost schoval Kryton do skladiště. Kryton evidentně nezvládá stresové situace, nynější místo pobytu kočky se rozhodne neprozradit a raději za výrazných zvukových a kouřových efektů povede ukázkovou sebedestrukci. Lister je za trest umístěn do stázové kabiny.

Po třech miliónech let je Lister z kabiny propuštěn. Zjišťuje, že jsou všichni mrtví, zapíná hologram se Rimmerem. Smontuje Krytona a společně se vydávají do nákladních doků prozkoumat "nečlověčí" známky života. Nachází Kocoura. O chvíli později následuje na velícím můstku scéna s teleportovanými postavami z budoucnosti a rozhodnutí Listera o návratu na Zemi... Pilot se moc neuchytil a proto bylo rozhodnuto o ještě jednom pokusu, natočit další díl.

Pro druhý pilot byli vyměněni představitelé Kocoura a Rimmera. Stopáž byla zkrácena na 15 minut a díl byl proložen britskými ukázkami a ukazkami z prvního pilotu. Verze nastíněná v druhém pilotu by byla pro fanoušky mnohem zajímavější. Postava Kočky v podání Terry Farrell slibovala jiné vztahy mezi posádkou a z toho vyplívající odlišné situace. Také Anthony Fuscle v roli Rimmera se zdá o něco lepší než Chris Eigeman. Bohužel, vlažné přijetí pilotních dílů a nedostatek peněz byly hlavní důvody k rozhodnutí o ukončení prací na americké verzi seriálu. (gogos)

(více)

Recenze (78)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Bohuzel asi dost hlasujicich nevi, ze se jedna o remake. Jasne, je to znesveceni originalu, ale kdybych to videl jeste pred nim, tak by se mi to asi zdalo jako prumerna americka komedie. Ze vseho nejhorsi je asi postava Listera. ()

SpaceOdyseus odpad!

všechny recenze uživatele

Vsechno spatne. Amikum by mel nekdo zakazat sahat na britsky humor, protoze tohle se fakt neda. Vsechno vtipne z puvodni verze je pryc, hlavni predstavitele jsou obsazeni naprosto proti svemu typu a kdyz nejaky vtipek zustane stejny z originalu, naprosto nevhodny timing ho stejne zabije. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Mozna to melo pokracovat...Je to takovy zmrseny RD, ale par dobrych napadu tam bylo. 50%, ale ani o chlup vic. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ako sa dá niečo také vôbec ohodnotiť? Nepodarený americký pokus o remake Červeného Trpaslíka je priam brutálne bizarná záležitosť, ktorá si koleduje jedine o odpad. Prvé čo si divák všimne ( po príšernej úvodnej znelke ) sú neskutočne zmršené postavy postrádajúce akýkoľvek charakter a vlastnosti. Lister je tu dvojmetrové osvalené hovado a Rimmer ( v pôvodnom seráli najobľúbenejší magor ) taký ničotný chudáčik čo sa pár krát mihne obrazom. V tomto kontexte je potom najpodivnejšia prítomnosť Krytona ktorého hrá opäť Robert Llewellyn, takže je presne taký ako ho poznáme. Celé to vyzerá tak nejak narýchlo zbúchané a strašne zbrklé. Pôvodné vtipy sú tým úplne zabité takže nakoniec z toho lepšie vychádzajú tie nové fóry ( "bol si tu zatvorený sám milióny rokov, čo si celú tú dobu robil? číta som ceduľu s nápisom únikový východ ). No a napokon uvidíme nejaké zábery z pôvodného seriálu, ktorými chceli tvorcovia asi navnadiť divákov, ale bolo im to aj tak prd platné. Za Krytona a pár podarených vtipov si to tú hviezdičku zaslúži. P.S. Černoška a vypúlenými očami ako kapitánka červeného Trpaslíka, HUH? ()

Shimargh odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle kopírování kvalitních seriálů, tvůrci v USA je k zblití a navrch když to natočej povětšinou o 200% horší než originál, tohle bylo čisté utrpení. ()

Jeržik odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutné, nevtipné, zvrácené, ubohé násilné znásilnění předlohy za doprovodu hnusného zrádce(jak jsi to mohl udělat!?!). Táhněte do hajzlu! ()

B_EyE odpad!

všechny recenze uživatele

Ne! Ne ne ne ne ne! NE! To že američani s radostí mrví zahraniční seriály jen proto, že většina jejich publika nedokáže pochopit vtip který se netýká rány do rozkroku jsem si už ocela zvykl, ale tenhle jejich pokus s trpaslíkem je naprosto nechutný. Z původního trpaslíka si vzali jen pár gagů které notně zidiotizovali, postavám ukradli všechen šmrnc a s minimem vlastního tvůrčího přispění se pokusili vypustit tuhle zpatlaninu do vysílání ... bohudík někdo řekl NE! ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Netrávit u Trpaslíka celé hodiny,nekoukat na něj pořád dokola a neznat všechny ty hlášky zpaměti,řekl bych si,že to bylo docela vtipné.Takhle ale dám z lítosti jednu hvězdičku a budu se tvářit,že to neexistuje. ()

gauron666 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečné co dokážou ti tupý američani udělat ještě ted se třesu co to bylo za hrůzu. Jo krást cizí nápady to by jim šlo. Díky bohu, že se to nechytlo, takhle prznit legendu to opravdu umějí jenom ti z Made in USA ()

Shakaar odpad!

všechny recenze uživatele

I američani po pilotu uznali že americká verze anglické klasiky se prostě nedá udělat. Osobně kvalita, ve které jsem shlédl tento "skvost" nebyla nic moc ale i přes to jsem poznal že žádná sláva to není. Ono by ani nevadilo kdy by si amíci natočili svoji verzi, kdyby byla vtipná dobře stejně by jí zastánci britské verze ihned zavrhli :-). Protože to nebylo ani vtipné, jako spíše trapné tak se do projektu ani nepouštěli. Dost možná jedině dobře. A tak z tohoto projektu zbyl jen nekvalitní pilot z kterého uvidíte jen jakýsi rychlý příběh bez vtipu aby na konci proběhlo v rychlosti použité záběry za anglické verze. Prostě odpad...oprávněný.Aktualizace: Právě jsem viděl druhý pilot se Terry Farrell, bylo to trochu lepší, je vidět Naylorova a Grantova práce, Terry Farrell mi přišla mnohem více inteligentnější než jeho britský protějšek. Tím ale pozitiva končí, vůbec jsem nepochopil proč do role Listra byl obsazen takový hromotluk se svalama a Rimmer taková sušinka...dialogy byli vesměs odříkáne, jakoby se herci ani nesnažili a spíše pilot vypadal jako jako reklama pro televizi aby jim odklepli další díly (viz. druhý pilot). Co mě ale nejvíce vadilo byli nastříhané záběry z britské verze. Beru v potaz že tvůrci měli práva si dělat se svoji tvorbou a zakomponovat ji jak chcou ale přecejen, když remake tak se vším všudy. Odbyté, nedotažené...cítil jsem z toho vytřískat za každou cenu prachy. ()

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, dokud jsem neviděl, a nevěřil jsem, když jsem viděl... Pozitivem je, že to dokládá, jací koumáci se to v britské (první, originální a jediné) verzi sešli, že udělali z papundeklového kutilství kult se vším všudy. Veškerá invence je pouze k horšímu a herci zdaleka na své protějšky nemají. To nemá cenu srovnávat, nemá to cenu ani vidět. Celý tento tragikomický nápad byl od počátku odsouzen, po zásluze, k zániku! ()

thestral odpad!

všechny recenze uživatele

moje hodnocení bez hvězdičky je asi dost ovlivněno tím,že je to americký "film",že všechno,co miluju na trpaslíkovi bylo pro jistotu změněno a radši se dalo vzniknout i novým postavám...celé je to pěkně pitomé...a nechápu,jak se mohl robert llewellyn něčeho takového účastnit..škodano... ()

Myrddin odpad!

všechny recenze uživatele

Shrnul bych to ňák takhle: naprosto příšerná hudba, totálně pohřbený blbě zremejkovaný komický scény ze starýho dobrýho trpaslíka a herci na pěst, který se na svý postavy vůbec nehoděj. Pak naprosto nechápu, že se k týhle sračce snížil i Robert Llewellyn, ale fakt je, že je na tom jedinej vtipnej... ()

Reklama

Reklama