Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnetou, náčelník Apačů, je postřelen bělochy při pokusu o záchranu indiánského chlapce. Raněného jej nachází fotograf Napoleon Charbonneau a spolu s lidem Pajutů a Old Shatterhandem Vinnetua zachraňují. Později Vinnetua přepadne Tashunko Sapa, mladý Komanč, který se mu snaží ukrást koně. Vinnetou se stane jeho učitelem - takovým, jakým pro něho byl Starý Medvěd, jeho více než otec, kterého mu zabili před očima. (mibara)

(více)

Recenze (98)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Filmy "Vinnetou" jsem jako dítě doslova zbožňovala, a když nám soudruzi předhodili v osmdesátých letech i seriál... jéééžiš, to byla nuda: Vinnetou nad hrobem, Old Shatterhand seriálem jednou projel kanoí (víckrát by toho pupkatého trapáka nikdo vidět ani nechtěl), do toho se motalo jakési mladé indiánské ucho s pitomým jménem, nezáživný děj... Ubohost. Kde asi soudruzi z Francie a Švýcarska udělali chybu??? 20% ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Že takřka vše s Pierrem Bricem v roli Vinnetoua je natočené jen na motivy románů K. Maye, je jasné každému čtenáři aspoň trochu zběhlému v díle tohoto autora. Ale natočit seriál, kde má Vinnetou zcela poraženeckou náladu a nechá si od darebáků vše líbit, to opravdu ne. Nebýt této velké závady, dal bych seriálu hvězdy dvě. Některé díly mají totiž atmosféru a jsou poměrně napínavé. Jiné jsou však na pokraji hvězdičky a odpadu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dávali to vždycky v neděli dopoledne ve Studiu Kamarád a já jsem z toho byl totálně nadšený, nicméně s čím mohl tenkrát člověk srovnávat? Nedávno jsme s kamarádem vyklízeli barák, protože se stěhoval a objevili jsme tam nejen videopřehrávač Beta, ale i spoustu kazet, kde byl, kromě předpotopního porna, i tenhle "skvost". Po dílu a půl jsme to museli vypnout. Dávám jen jednu nostalgickou hvězdu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Úzká svázanost s "mayovkami" vzala za své a je to dobře. Knížky byly stejně lepší. Najednou byl tady Vinnetou o pár desítek let starší, Old Shatterhand s panděrem a bojovné indiánské nedochůdče z kmene Komančů Tashunko Sapa. Poetika klasických dobrodružství byla v nenávratnu, ale Pierre Brice měl stále charisma, seriál se odvíjel v jiném a poněkud moderně-akčnějším duchu. 60% ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Tento pokus oživit Vinnetoua formou televizního seriálu nevyšel, už starý a vyčpělý Vinnetou se takřka celým seriálem propotácí zraněný a neschopný, jeho trapný mladý indiánský přítel Tašunko - sappa, či tak nějak je nedomrlé nedochůdče a třešničkou na dortu je Old Shatterhand v podobě tlustého starého herce, který s Barkerem měl společné tak maximálně dávné předky (myslím tím Homo erectus), celou situaci doplňuje Ralf Wolter jako Sam Hawkins - notorický alkoholik. Toto panoptikum hrůzy a sešlosti nemělo nikdy spatřit světlo světa nebo mělo být zničeno a spáleno bez zhotovení kopie. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Hned na začátku bylo plánované, že jedna z hlavních postav bude i Vinnetouova sestra Nšo-či a bude ji hrát herečka Dunja Rajter, která už ztvárnila jinou roli v „mayovkách“ Vinnetou (1963) a Mezi supy (1964). Postava a ani herečka se však nakonec v tomto snímku neobjevila. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Seriál není natočen podle žádné knihy Karla Maye. S námětem přišel sám Pierre Brice, aby poukázal na skutečné problémy Indiánů na konci 19. století. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Kromě Pierre Brice, který si znovu zahrál legendárního Vinnetou, si roli Sama Hawkense zopakoval i Ralf Wolter. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama