Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (65)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že oddělení Q je totálně pohřbeno. Po čtyřech výborných thrillerech přichází tenhle průšvih. Okleštění příběhu chápu, protože knižní předloha je celkem rozsáhlá a komplikovaná na množství postav, ale udělat z toho totální nudu s nesympatickým Thomsenem a zcela zazděným Youssefem, bylo moc. Celkově se to ani trochu nepodobá tomu, co nastavily předchozí díly a co jsme asi všichni měli rádi. Ale jsme aspoň známí ve světě, díky našim romským spoluobčanům. Bravo a třikrát hurá. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech skvělých dílech, jednoznačně slabší provedení i když stále dobře koukatelné a v určitých momentech napínavé. Nicméně nedosahuje kvality předchozích dílů a v případě zfilmování dalšího dílu (The Hanging Girl) bude muset nastat výrazná proměna, pokud se bude chtít série vrátit tam, kde začala. Knihu jsem nečetl, takže přesně nevím, jestli je to pouze zpracováním, nebo i dějem. Výměna herců ústředních rolí policejní vyšetřovatelské dvojice vůbec neprospěla. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kompletní recast sice nepotěší, ale hodně rychle jsem si na nové herce zvykl. Je to minimalističtější, jak co do hereckých projevů, tak režijně, a celý příběh působí spíše jako delší epizoda klasické televizní kriminálky. Jenže takové té seversky chladné, umírněné a přesto do děje vtahující kriminálky, takže i když to není ani zdaleka taková pecka, jako díl předchozí, pořád je to vlastně dost dobré. Česká stopa potěší a Zdeněk Godla se i nekomediální role k mému překvapení chopil se ctí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nová Q košťata nemetou. Minimálně pětinu stopáže Marco jede ve vlaku, pozoruje noční Dánsko, utíká po ulicích před agresivním mosteckým popelářem, nebo jen zasmušile kouká a k tomu zbytku to má mizivý vztah. Možná ani nevadí, že je kriminální zápletka banální a její konec, kdy si nový Asad hraje na Martina Riggse, po kterém brzy půjde ombudsman, nedává moc smysl. Spíš je problém, že Zandvliet z toho udělal statickou televizní povídku, která se chvílemi lepí na podrážky jak Carlovy nikotinové žvýkačky.. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Knížky o oddělení Q zbožňuju. Z filmů už jsem tak odvázaná nebyla, ale objevila jsem díky nim několik dánských herců v čele s fantastickým Nikolajem. Pátý díl kvůli přeobsazení VŠECH postav už dopředu čelil kritice z řad fanoušků, a to včetně mě. Do kina jsem tak vyrazila s prakticky nulovým očekáváním... a naštěstí se katastrofa nekonala. Pravdou totiž je, že zatímco v knihách má osobní rovina jednotlivých detektivů poměrně velkou úlohu, ve filmu hraje spíše vedlejší part. Oddělení Q se tentokrát snaží zjistit, co má společného mladý romský uprchlík z České republiky (změna oproti předloze) se zmizením úředníka podezřelého ze zneužívání mladistvých. Ve filmu skutečně uvidíte české romské herce, hlavní zápornou roli dokonce ztvárnil Zdeněk Godla! Když si zvyknete na kontrast dánštiny s českými nadávkami (protože nic jiného od našich herců prakticky neuslyšíte), čeká vás docela slušná podívaná. Pokud jste ale viděli předchozí filmy, jistě si uvědomíte, jak jsou noví Carl s Asadem oproti geniální původní dvojici nevýrazní. Stejně jako celý film. Slušný, ale bohužel zapomenutelný. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama