Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový thriller ze současnosti od režiséra Sametových vrahů je příběhem policisty protikorupčního útvaru Tomáše Krásy, pro kterého není idea právního státu jen frází. Dvoudílný televizní film, který byl inspirován románem Václava Lásky, vychází z několika konkrétních kriminálních kauz, které nejsou dodnes právně dořešeny a jejichž pozadí je mnoha občanům neznámé. Míra drzosti jejich aktérů je úměrná výši zisku, ve filmu stejně jako ve skutečnosti. Odvážný policista a sebevědomá novinářka mají v rukou silné karty v podobě velmi podezřelé smlouvy a několika fotografií nezvyklé sestavy hráčů golfu kdesi v Jižní Africe. Proti nim ale stojí falešní hráči, rozhodnutí udělat cokoliv pro miliardovou výhru. Sledování a odposlechy jsou jen střípkem v mozaice jejich hráčské strategie. Je to jako v životě, kde není jisté, kdo koho sleduje a proč. Režisér J. Svoboda obsadil do hlavní role svého filmu R. Krajča, který se před časem vzdal filmového herectví a několik let nabídky na role ve filmu nepřijímal. Jeho partnerku v boji s korupcí hraje A. Fixová a v dalších, neméně výrazných a významných rolích se můžeme těšit kupříkladu na O. Vetchého, M. Donutila, T. Töpfera a řadu dalších hereckých osobností. Hlavním kameramanem filmu je V. Smutný. (Česká televize)

(více)

Recenze (146)

subic 

všechny recenze uživatele

Vysoká hra aneb zmatek nad zmatek. Tento 2dílný TV film je zahlcen tolika postavami, že se v tom těžko jeden vyzná zejména po prvním díle. V tom druhém si to pak trochu sedne, ale klidně to mohli natáhnout na 3 díly a některé věci ještě trochu dovysvětlit. Je to taková hra politiků s policií a kdo koho vlastně odposlouchává a sleduje a vítěz je vlastně předem daný. A nakonec hlavní postava mastňák Krajčo, nikdy jsem ho neměl rád, ale ta několikaletá přestávka mu prospěla. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neporazitelný „systém“ a všichni zkorumpovaní jak v nějaké africké zemi. Už začátek , kde se dozvíme , že Sociálně občanská strana dostala ministerstvo vnitra. A Miroslav Donutil ve zprávách , který hraje předsedu Lidově konzervativní strany slibuje tvrdou opozici, mě otrávil. Dvoudílná série ale má výbornou kameru a střih. Nechybí špinavé peníze, ukradené dotace tajné kyperské firmy, zmanipulované státní zakázky a další klišé. Postavy jsou cynické a tím až humorně zábavné. Mezi jedinými poctivými Richardem Krajčem a Annou Fixovou je románek a Krajčova manželka , kterou hraje V. Arichteva je zábavná únavná naivka. Závěrečná past postrádá logiku. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Dookola už nechcem písať o výbornej práci dramataurgie ČT, takže tak.... Ale znovu boduje ! Trefa do čierneho je Krajčo, ktorý je neokúkaný a jeho herecký prejav je prirodzený, ale hlavne uveriteľný. Vysoká hra trefne ukazuje prepletenec politických (ne)vzťahov a špiny. Dobrá symbolika s dnešnou politickou scénou a nedávnym smutným mementom Jána Kucika ai. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o technickou stránku věci, může se Vysoká hra směle rovnat větším zahraničním produkcím, ke kterým se ostatně snaží přiblížit i po dalších stránkách. Pravda je, že na na západ od nás by to proložili nějakou výživnou akční scénou, kterou si ČT nemůže dovolit, ale budiž Svobodovi ke cti, že se celkem snadno dokázal obejít bez ní. Co se týče tématu, tak ani tady jsem neměl problém.Jasně, politický thriller s jediným spravedlivým policajtem a odvážnou novinářkou není žádnou novinkou, ale v našich luzích a hájích si nic podobného nevybavím. Zápletka s vyšetřováním předražené zakázky je super a když si člověk vybaví všechny kauzy za posledních x let, tak z toho občas mrazí. Je fakt, že místní chobotnice má z mého pohledu až moc chapadel a nedokážu se poddat pocitu, že zkorumpovaní jsou úplně všichni, ale v tomto případě účel světí prostředky. A nakonec si cením toho, že oba dva díly mají spád a vzdor obrovskému množství postav a zamotanému ději se tu člověk relativně snadno orientuje. A teď k negativům. Z mého pohledu musela zbýt ve střižně spousta odpadu. Řada sekvencí působí příliš zkratkovitě a role některých postav zůstávají nedořešeny. Kdyby se série natáhla alespoň o jeden díl, nebylo by to na škodu. Další problém jsem měl s některými charaktery. Podobně jako v Sametových vrazích i tady Svoboda vykreslil některé záporáky spíš jako karikatury a konkrétně -možná SPOILER- policejní prezident je tak zlý, až je to k smíchu. No a pak tu máme metafory, kterých je tu neskutečná halda a v podání některých učinkujících působí silně nepatřičně. V případě obsazení jsem se trochu obával Krajča. Jako zpěváka ho moc nemusím a jako herce ho moc neznám. Notabene jeho angažmá u Bureše mu také moc nepřidává. Ale policajta z protikorupčního vystřihnl s přehledem a potěšila i Anna Fixová, která by se mohla objevovat častěji. Za mě spokojenost a těším se, s čím přijde ČT příště. 80% ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"...protože jste se připletli do profesí, ze kterých je vidět za jeviště... kdybyste zůstali sedět v hledišti, možná jste mohli jen nadávat na, jak pitomou frašku jste si koupili lístky..." Nadstandardní tento snímek není, ale je tam jistě spousta pravdivých "frází" a vůbec, člověku se chce z vysoké politiky zvracet! "Jsou jen dvě možnosti, buďto jsi jejich člověk nebo letíš z kola ven!" ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • „Dal Vám tchán na cestu minci pod jazyk jako odměnu pro převozníka přes řeku Léthé?“ ptá se profesor Abrahám (Jiří Oberfalzer) policisty Krásy (Richard Krajčo). Převozník Charón ovšem převážel zemřelé přes řeku Styx, poté mrtvé duše doputovaly k řece zapomnění Léthé, z níž se napily a zapomněly na svou pozemskou pouť. (ČSFD)
  • „Kromě reflexe kriminálního a policejního prostředí bych filmem rád přiblížil divákovi psychosociální změny, které představuje neomezená možnost vhledu do našeho soukromí prostřednictvím stále dokonalejších elektronických prostředků. Současné systémy sledování a odposlechu jsou velmi dokonalé, vejdou se do kufříku a lze je v zahraničí zakoupit za asi 20 až 70 milionů korun. V České republice se pohybuje asi deset těchto přístrojů, jejichž vlastníky nejsou policisté,“ řekl režisér Jiří Svoboda. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno