Reklama

Reklama

Loki - Season 1 (2021) (série)


Pro tok času. Vždycky. (S01E06)

(epizoda)
  • USA For All Time. Always. (více)

VOD (1)

Čas se krátí a ve velkém finále seriálové řady jdou Loki a Sylvie vstříc osudu. (Disney+)

Recenze (61)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Hloupý vtip? Nemůžu uvěřit, že povolané osoby tuhle šaškárnu s vážnou tváří vypustily do světa. Po dramatickém nárůstu kvality v posledních dvou dílech mělo tohle všechny předpoklady být velkolepým finále, čemuž nasvědčovala i napínavý vstup Lokiho a Sylvie do Citadely. He Who Remains? Znělo to monumentálně, a navnadilo mě to ještě víc. Čekal jsem Living Tribunal, skutečné Time Keepers nebo něco podobného. A pak se na scéně objevuje užvaněný debil ve fialovém hábitu. Víceméně moment, kdy se vše zlomilo, kde se seriál zvrhl v parodii a od nějž nefunguje prakticky nic. Loki se Sylvií se porvou kvůli banální zámince, Mobiovo velkolepé "ničení TVA", na které se hypovalo v minulém díle, nevede nikam a  naprostá většina dějových linek končí neuzavřena. A jestli měl být ten černoch něco jiného než komediální fail, tak je to poslední hřebíček do rakve. Od finále jsem čekal velké vykoupení, místo toho došlo na velké potopení se vším všudy. EDIT: Tak jsem se dozvěděl, že ten šašek měl být Kang Dobyvatel. Gratulace Marvelu k zesměšnění tak ikonické postavy.  ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já ze sebe prostě ovci dělat nebudu, Marvelovky nikdy nebyly tvořeny jako hlubokomyslná filozofická díla, vždycky jsem si k nim chodil spíše odpočinout a to u Lokiho konstatovat nemůžu. Jeho nesmyslnost nabyla během (naštěstí) pouhých 6 epizod takové intenzity, že se mi nemůže nikdo divit, proč mi trvalo více jak 2 měsíce dokončit závěrečnou část. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veškeré nerdství ve mě stranou, tenhle díl byl fenomenální. Všechny postavy fungovaly úplně přesně podle svých povah (tvůrci je opravdu chápali), vizuální efekty opět na jedničku, hudba vynikající, a hlavně… špičkové herecké výkony. Celá šou byla tentokrát o trojici Tom Hiddleston, Sophia di Martino a Jonathan Majora, a všichni podali vynikající výkony, jeden lepší než druhý. A kdybych si měl vybrat svůj nejoblíbenější, byl by to asi Majors. Budoucí záporák třetího Ant-Mana a snad i dalších MCU projektů se představil v trochu jiné podobě, ale ve i tak ve skvělé formě - člověk s neskutečnou mocí, který viděl a zažil úplně všechno, který má kontrolu úplně nad vším, ovšem jeho kontrola je hrozně křehká, je osamělý, a asi už mu trochu šplouchá na maják… to všechno a mnohem víc nám Jonathan předvedl. Ale abych nechválil jen jeho, Tom i Sophia nezaostávali, ovšem že ti dva umí hrát už nám ukazovali celou dobu, takže žádně překvapení. No a i když pominu postavy, díl měl prostě všechno - již zmíněnou hudbu a VFX, dobře napsaný scénář se zajímavými dialogy, práce s kamerou byla skvělá, budované napětí fungovalo… snad jen ten konec byl takový náhlý, ne zcela konkluzivní… ovšem jsem si jistý, že Marvel k tomu měl dobrý důvod, tím spíš, že nám potvrdili druhou sérii. Nemám co vytknout, snad jen to, že se mi opět nepotvrdila teorie :D. Naprosto zasloužených pět hvězd, 100% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec mi nevadí méně akce a spousta dialogů, ale co mě vysloveně s...e je, když jde o mlácení prázdné slámy, když je očividné, že tvůrci mají vymyšlenou nějakou konstrukci, která by vydala tak na tři epizody a snaží se ji roztahat do šesti. Typický příklad byl Mandalorian. A vrchol toho všeho je, že ta poslední epizoda vlastně ani pořádné vyvrcholení nemá a rovnou odkazuje na druhou řadu. Tohle je fakt zklamání...trochu jsem po první epizodě doufal, že tentokrát půjde o kvalitní materiál. O originální pecku s bezva nápadem. Obdivuji Kate Herron, že z tak řídkého scénáře uplácala na pohled slušnou epizodu. ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele

Toto finále bolo zlé. Celý čas sa epizóda iba naťahovala iba aby na konci mohli povedať že bude druhá séria. Nič z príbehu nevysvetlili, nevyriešili, iba spravili lacný cliffhanger. Predstavili nového veľkého záporáka a to je Kang the Conqueror. Herec ktorý ho hrá není zlý ale strašne zle Kang vyzerá. Poprvé není modrý čo je doslova jediná vec ktorú s ním mali spraviť dobre. Po druhé oblek vyzerá ako lacná verzia ozymandiasa z Watchmenov. Fakt nechápem aký dôvod mali ho nespraviť ako v komiksoch. Každý kto nepozná túto postavu bude zmätený. To už ani není o reprezentácií. Toto je ako keby spravili Thanosa bieleho lebo jeho herec je biely. Kang je mimozemšťan tak prečo ho nepsrvaili modrého ako v komiksoch. A ja viem že to je jeho variant ale prosím vás, takto trápna výhovorka. Aj kebyže to je variant, prvé zoznámenie s postavou by malo byť také že si ju zapamätáte. Z tohto čáva si zapamätám iba to že má nasralo čo s ním urobili. Tak dobrý herec a pokazia to kostýmom čo ti dáva... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Během úvodního loga můžeme slyšet nespočet hlášek a zvuků z předchozích Marvel filmů, později pak i ústřižky z proslovů známých lidí jako Nelson Mandela, Neil Armstrong či Alan Watts. (NiWi)
  • „He Who Remains“ je v komiksech prastará bytost, která stvořila a dohlíží na tzv. Time Keepers, a přebývá v Citadele na konci času. V minisérii si však tvůrci tyto skutečnosti lehce pozměnili a touto přezdívkou označili verzi Kanga the Conquerora (Jonathan Majors), kterou zde potkáme. (NiWi)

Reklama

Reklama