Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příšerná roztřesená kamera,. navíc z divných úhlů, ve středu obrazovky záběr mezi nohy bez hlavy, no co to je? Herci co většinou moc nehrají, zachraňuje to Dvořák, Čvančarová jen částečně. Děj to taky moc nespasil, ajajaj ... To se moc nepovdlo. 1* za Dvořáka a druhá za občasnou akci + náznaky podružných dějů, co budou zřejmě pokračovat, za víc to zatím nestojí, ještě tomu dám pár dílů šanci, ale byl jsem v pokušení to trápení ukončit. ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Už jen, když začla hrát úvodní znělka jsem tušila neskonalej průser a po skončení tohoto dílu, jsem si fakt přála, abych se mýlila, ale bylo to ještě horší, než jsem na začátku dedukovala. Scénář jak z céčkového filmu, vyšetřování zajímavý asi jako čepice Čvančarový a závěr totálně odfláklý v rozmezí asi tak pěti minut. Tady vrahové vyšetřovatelům padají v podstatě úplně sami do klína a nemá to absolutně špetku napětí nebo nějakého šokujícího momentu. Ale co bysme chtěli s takovými parodickými soundtracky, jako jsme slyšeli v tomto seriálu. Škoda, že se to bralo vážně. A ta linie s psychopatickým bratrem? Ne díky. Naprostá ztráta času a výsměch české televizi. Styďte se za tu obří reklamu, tohle je hnus, ()

Reklama

Anaytik 

všechny recenze uživatele

Já to zatím hodnotím jako průměrnou detektivku. Herci (hlavně charismatický Jiří Dvořák) se snaží udělat z minima maximum, těm nejde nic vytknout. Potěšilo mě vidět po delší době Arnošta Goldflama. Režisér se u fanoušků ČSFD netěší žádné oblibě, přesto já režii nehodnotím nějak moc špatně, práce s kamerou a hudbou dodává občas tomuto dílu i napětí. Ale souhlasím s většinou komentářů, že tento díl postrádá souvislý děj a jakoukoliv logickou zápletku. Detektivům k odhalení případu pomůže naprosto pomatený nespecifikovaný jedinec, který počmárá falzifikát obrazu. Proč to udělal? Policajti zde pracují s nevysvětlitelnou intuicí, kdy nakonec suverénně jedou s ozbrojenou složkou ke konečnému pachateli. A našly by se určitě další nelogismy. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj je akční, má spád, ale bohužel až příliš. Navíc je všechno značně přitažené za vlasy. Vraždy přibývají jak na běžícím páse a stejně hladce policie odkrývá nejrůznější indicie a důkazy vedoucí neomylně k pachatelům, všechno jí totiž hraje přímo do karet, včetně všelijakých náhod. Čímž ovšem příběhu prakticky chybí napětí, a to je u kriminálky dost velký hendikep... ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková standardní česká detektivka mizerné úrovně ala ČT, v hlavní roli opuchlá baba, kameraman totální magor, neutuchající protivná hudba, korejský product placement a k tomu primitivní příběh s vypatlaným koncem. Velmi mě mrzí, že jsem i na výrobu tohoto dalšího braku musel přispět svými poplatky. (12%) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Medúza“ je obraz z roku 1618 od vlámského malíře Petera Paula Rubense, zobrazující useknutou hlavu Medúzy. Hadi na obraze byli připisováni Fransi Snydersovi. Je ve sbírce „Kunsthistorisches Museum“ ve Vídni, další verze pak v Moravské galerii v Brně. (sator)
  • Menší roli bodyguarda si na závěr v kasinu zahrál Pavel Pásek, známý filmový producent, příležitostný herec a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)
  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno