Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska má mnoho podob a nakonec si najde každého, vzkazuje zimní romantická komedie Šťastný nový rok, jejíž příběh začíná těsně před Vánocemi a končí na Nový rok. Film se odehrává v pohádkově zasněžených Vysokých Tatrách, kde se na jednom místě sejde parta kamarádek, jejich blízcí i úplní cizinci. Každý z nich tu má svůj vlastní příběh. Během několika dní dovolené bude někdo z nich čelit především trapasům, jiný zas životním výzvám nebo změnám, někdo bývalým a jiný naopak budoucím láskám. Na všechny bez rozdílu ale čeká řada romantických a komických situací a jedno velké překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (276)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Do podobných filmů už jdu prost veškerých nadějí a předpokládám, že si zase zaodpaduji. Tentokrát jsem ale sám sebe překvapil tím, že jsem udělil tak závratně vysoké hodnocení. Příběh přitom tradičně za mnoho nestál, nenadchly mě ani herecké výkony (i přes poměrně slušné obsazení), opět se velice hrálo na city (ale s tím se musí u vánočních filmů počítat), větší část dialogů byla podle očekávání na pěst a příšerně napsaná linka Bartoška- Vášáryová byla zoufalou telenovelovou záležítostí. Při vší té bídě jsem si ale našel několik momentů, kdy jsem se docela slušně zasmál, takže si tu hvězdičku dokážu sám před sebou obhájit. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Neromantická a nevtipná nekomedie. Komická byla nanejvýš ta trapnost a blbost. Nesmyslné střihy, špatně vybraná hudba, hloupý guláš postav a jejich životů. Radost mi dělali akorát ti Maďaři, kterým jsem stejně nerozuměla ani zbla. Závěrečné scény byly utrpením, které bohužel nepřebil ani zasněžený pohled do hor. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak bohužiaľ. Spočiatku sa zdá, že by to mohla byť aj slušná zábava, lenže scenáristi po pár stránkach zistili, že na to, aby uspokojili nenáročné publikum, netreba zbytočne vymýšľať vtipnejšie hlášky než je nutné a zaujímavejšie rozvedené zápletky. Veď stačí, keď tisíckrát použité klišé odohrajú pred kamerou obľúbení herci a diváci to zožerú aj s navijákom. Scénky, kedy sa musí Emília Vášáryová pitvoriť v húličskom rauši, sú urážkou celej jej hereckej kariéry a nič scenáristicky prvoplánovejšie si neviem ani predstaviť. No a posolstvo? Vážené slečny, ak vás náhodou opustí frajer kvôli inej, tak nezúfajte, do pár dní si vás určite vyhliadne dokonalo vyzerajúci milionár so stopercentým charakterom, ktorý je navyše aj zázračne single. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪J. Kroner by mal zostať pri Lokal Tv, pretože paródie mu idú, žiaľbohu, aj jeho ,,normálny" film pôsobí skôr ako paródia a to asi nemal. To isté platí aj o jeho matke ako scenáristke.⚪Chce to byť taká tá feel good (ako ja neznášam to slovné spojenie) romantika, ale je to zase len rozprávka pre vyžité štyridsiatničky, ktoré si odbehnú od deciek a zafantazírujú si nad tým, aké super by bolo v Tatrách stretnúť Koleníka.⚪Všetky postavy sú krásne nastylované, vždy upravené, bohaté a riešia len vzťahy a potenciálne vzťahy, všetky motívy sú klišé, hraničiace s fraškou (chlap, čo utečie od ženy, keď stretnú medveďa následne odrodí vlastnú ženu a i.), všetci sú len krásni, alebo krásni a blbí, sledovať to je ako sledovať Smotánku na Markíze. Strata času. Vývin príbehu nemožno čakať, dialógy sú občas tak zlé, že človek nechápe. A vidieť výstrih sedemdesiatročnej Vášáryovej sme fakt nemuseli a je to celkom dehonestujúce.⚪ Zaujímalo by ma, prečo časť slovenských hercov hovorí slovensky a časť česky s klasicky veľmi zlým nesediacim českým dabingom.⚪ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vypne-li člověk mozek a povznese-li se nad některé vyložené nesympaticky napsané charaktery, tak je Šťastný nový rok vcelku nenáročně natočená vánoční oddychovka se spoustou známých tváří, pěkných přírodních lokací, nejedním vtipným momentem (v tomto vedl sklerotický otec) a překvapivě slušným soundtrackem. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Do role Štefana byl původně obsazen Štefan Kvietik, ten však nakonec od projektu odstoupil a byl nahrazen Jiřím Bartoškou. Právě kvůli Kvietikovu obsazení se k projektu přidala Emília Vášáryová, která se s ním především během 70. let potkávala na televizních obrazovkách i divadelních prknech, kde spolu často tvořili pár. (jezurka42)
  • „Šťastný nový rok je poctou starým československým filmům, které dokázaly pobavit celé generace diváků v čase svého vzniku i několik desetiletí poté. Zároveň chceme nabídnout divákům jejich moderní a současnou verzi,“ vysvětlila producentka Adriana Kronerová. (SONY_)

Reklama

Reklama