Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Díky peklu poněkud surrealistické, avšak ve šlépějích Berkerovy tvorby. Divák si užije častého stahování z kůže, krve, červů, obnaženého masa i řetězů. Klíčová scéna na krvavé matraci byla například v Německu cenzurou kompletně vystřižená. Zdařilé je pojetí pekla jako nekonečného labyrintu se snovými scénami. Vynikající masky a gore efekty. Doktorova chapadla vypadají, jako by na nich pracoval sám velký J.Švankmajer (a nelze si nevzpomenout na podobnou scénku v Tajemném hradě v Karpatech). Krásná Kirsty a uhrančivá Julia, která dokáže vyjádřit mimikou snad všechny pocity - od líbezného úsměvu přes svádění až k nenávisti. Cenobiti jsou k sežrání! Viděno 5x z toho jednou v kině. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně velký sešup dolů v kvalitě a to ani jednička nebyla žádný zátrak. Postrádá to atmosféru jedničky, nápad veškerý žádný a často film nechtěně budí smích. Pinhead je jediným světlým bodem hodně velké slátaniny a je mně líto, že taková hororová ikona nedostala ve starších dílech moc velký prostor zazářit. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhej dil primo navazuje na ten prvni a pokracuje vicemene tam, kde prvni skoncil, coz je fajn. Co uz tak fajn neni, je Randel, kterej si sice taky libuje ve vsemoznejch nechutarnach, ale proste nema koule jako Barker, takze to nepusobi tak strasidelne a obcas to je spis smesny. Navic film neni zas tak uplne horor, protoze dobra pulka se odehrava v jakmysi labyrintu a spis to spada trochu do fantasy, i kdyz samozrejme i tady radi Cenobiti ve velkym a dojde na spoustu trhani tel. Jsem spokojenej, ale prvni dil mel mrazivejsi atmosferu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sežeň mi kůži! Dvojka je jednoznačně vrcholem celý série. Dát dohromady takovou změť šílených bizardností a nechuťáren a vytvořit z toho fungující celek, to už chce kurwa mustr!!! Tam kde se jednička rozjížděla (i když finále bylo rovněž interesantní) tam dvojka nabírá full speed a nezastaví se až dokud není konec. Jo takhle si představuju pořádný peklo a to doslova. Film vymazlenej do sebemenšího detailu a i když se i na něm už možná taky trochu podepsal zub času, tak je to další příklad toho jak dát všem těm dnešním rádoby děsivým bulshitům pro ukňouraný děcka K.O hned v prvním kole. Každopádně jedinej díl série kterýmu bez váhání udělím plnej kotel a jedno z nejpodařenějších hororových pokračování ever. Škoda, že i tahle série později nekonečným ždímáním, jak už to bývá zvykem rovněž ztratila grády, ale tohle je její vrchol. Pro milovníky podobných ujetých psychotických šíleností naprostá povinnost! 95% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se jen prakticky zkopíruje kostra příběhu Barkerova Hellraisera, načež se pak v druhé polovině začnete nudou ztrácet v katakombách inferna s poletujícím Sazínkem vybaveným švankmajerovskými chapadly (Dr.Channard). Dodíval jsem se pouze kvůli patřičně temné hudbě C.Younga a odmaskování Pinheadova krvavého kvarteta a jsem přesvědčen, aniž bych chtěl malovat Leviathana na zeď, že kvalita dalších dílů o pekelné Rubikově kostce bude mít už jen sestupnou tendenci. Snad možná s výjimkou osmičky, kde prý vystupuje nový Cenobit Dorota Máchalová se zabodanými husími brky v hlavě.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)
  • Vůbec první slovo malé řešitelky hlavolamů Stephanie je "Oh, shit". (Scorn_)

Reklama

Reklama