Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to jednu velkou vadu na kráse. Nevykreslili tady skutečnou hloubku a děs těch jím páchaných zvěrstev. Chtělo by to film, kterej by otevřel oči všem těm mickám, který si ho pletly a pletou s šukajícím pánembohem. Jinak mě sere, že si na podobných zmrdech není po odhalení co vzít. Jejich posranej život? To není nic. Jinak ale samozřejmě tisíckrát JO trestu smrti. Fakt, že ho nemáme, je výsměch. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Z početného zástupu filmů zabývajících se sériovými vrahy patří tenhle určitě k těm lepším. Zpočátku se zdál snímek poněkud rozvláčný až nudný (asi hlavně díky linii s Tedovou přítelkyní a její dcerkou), ale postupně se tempo vyprávění (stejně jako frekvence Bundyho řádění) zvyšuje, ve scénách vraždění se víc tlačí na pilu a chvílemi (jako třeba ve scéně, kdy Ted poučí přítelkyni, co si představuje pod pojmem "úplné sexuální odevzdání se") je celý film kupodivu i dost černohumorně zábavný podobným způsobem, jako před lety třeba "Henry: Portrét masového vraha". Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 *, zajímavý a nekompromisní popis posledních chvil sériového zabijáka nakonec převážil ve prospěch vyššího hodnocení. Mimochodem, Ted Bundy byl odsouzen k smrti v červenci 1979, ale trest byl vykonán až v lednu 1989. Téměř 10 let se Bundymu dařilo různými odvoláními odkládat popravu. Jeho právnickým kvalitám se dostalo uznání dokonce z řad soudců a po dobu svého věznění spolupracoval s FBI na vypracování psychologických profilů několika dalších sériových vrahů. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela povedený film o jednom vtipněm magorovi, kterému definitivně cvaklo v bedně.. Dal bych určitě více hvězd-hlavně díky tomu hereckému projevu a povedenému retro vizuálu-ale to by to musela být čistá fikce a né bio Teda Bundyho. Z toho "mála" co o něm vím mám pocit, že film dost podstatně ohýbá jeho charakter tak aby vypadal pokudmožno jako takový šulínek a chudáček... Film např.naznačuje jeho problémy se studiem ale už neukazuje, že psychologii nakonec dodělal s velmi dobrým výsledkem. Film neukazuje, že byl po svém zadržení velmi nápomocný při řešení jiných sériových vražd. Film jej neukazuje jako arogantního týpka, kterému přehnané sebevědomí zůstalo i v base. Zkrátka, z dobových rozhovorů a dostupného infa nemám pocit, že to byl roztržitý introvert, který poslední den života proplakal a žadonil o svůj život.... Na druhou stranu je to fakt zábavné a sem tam si to pro zlepšení nálady asi pustím...navíc to má i Toma Saviniho-takže.... ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Filmy bývají často úspěšné kvůli tomu, že kašlou na alespoň vzdálenou podobnost s realitou a především diváka baví. Ted kožená Bunda je na tom úplně stejně. Jeho největší kvality podle všeho spočívají v brutálních erotických scénách a podrobných záběrech na pitvání těl mladých dívek šroubovákem. Veškerý ten humus je do filmu vmíchán častokrát, dosti agresivně a zbytečně detailně. Za jediným účelem - abychom si dali ruku před oči, ale ve skutečnosti se dívali dál. Strategie to jistě není špatná, ale já na ni neskočím. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Blbče, blbče, blbče! Tede, neflákej se tady. No tak, Tede, vem jí po hlavě!" Mám rád filmy podle skutečné události... ehm, to se v tomto případě asi úplně nehodí psát... :-) Jinak. Příběh úchyláka Teda Bundyho se dal natočit všelijak, škoda, že tenhle horor vypadá, jako by jej zadal někdo od Hallmarku. Čert vem, že to má televizní look, čert vem, že film je vlastně po celou dobu jen "znásilni, zabij (mno spíš v opačném pořadí), pár keců, zabij, znásilni..." a tak až do smažáckého konce. Čili jinými slovy, film je nuda a zhruba po druhé vraždě už nemá co nabídnout. Uvidíme, co na to strejda Gacy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama