Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Chápem, že tento televízny seriál je určený predovšetkým mladým divákom. Jeho tvorcovia sa snažili priniesť na obrazovky niečo nové, neopozerané a hlavne desne coolové, ako sa dnes hovorí. Oficiálny text distribútora tvrdí, že je to nabité hudbou, tancom a emóciami. Hudbou a tancom to ano. Lenže popri tom to je naládované nesmierne primitívnymi hereckými výkonmi, hlúpymi dialógmi, nesympatickými kreténmi a hŕstkou starých skrachovalých hercov. Príšerná sračka. Absolutný odpad! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že po dlouhé době konečně nějaký normální český seriál, na který se dá koukat a nemá 300 dílů a není na způsob telenovely. Upřímně nevšimla jsem si, že by běžel na některé z českých stanic, ale zaregistrovala jsem ho až na Markíze. A ti, co tu píšou odpad vážně nemohli vidět víc jak 10 minut, jinak by museli dát minimálně jednu hvězdičku. Já si ale myslím, že je to příjemný oddychový "komediální" seriál pro mládež (ale dívám se na to s mou mamkou, takže i pro dospělé:D). ()

Reklama

Luqi 

všechny recenze uživatele

Povedal by som že je to taká slabá nízkorozpočtová verzia už tak biedneho filmu "Nikdy to nevzdávaj".............. Ale na druhej strane, v porovnaní s inými "klenotmi" českej tv-seriálovej tvorby, to nie je až taká katastrofa............... Asi v Česku nie je až taká veľká krajina, aby sa tu našlo dostatočné množstvo kvalitných hercov, ktorí zároveň vedia aj tancovať a samozrejme ktorí aj dobre vyzerajú. Naopak, ľudí, ktorí vedia písať dobré scenáre je dosť. Len nechápem, prečo si producenti seriálov vyberajú tých, čo to nevedia............. ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Já mám pocit, že při českém standardu už mi stačí, abych se nestyděl za to, že je to od nás a má to u mě 3 hvězdičky. Po prvním díle 2,5. Tak nějak jsem se prokousal téměř všemi díly, protože se při tomto pořadu báječně studuje. Po posledním dílu musím říct, že je to strááášně nedotažené. Celou dobu se odehrává několik dějových linek, které se ale vůbec nedokončí, konec je více než otevřený a dvě hlavní postavy, kolem jejichž vztahu se to celé motá, se o svých vzájemných citech vůbec nedozví. Zřejmě se čekal obrovský úspěch, na který by se navázalo druhou řadou, jako tomu bývá v USA, ale...úspěch se nedostavil, ostatně není divu, některé části mě celkem pobavily a s nadsázkou bych mohl říct, že některé díly byly i jakž takž dobré, ale schéma je typu pilot - velké nic vedoucí k nějakému finále - finále se nedostaví, nic se nevyřeší. Skoro jakoby to utnuli někde v půlce, takže bez řádného zakončení musím i nad tímto počinem, kterému jsem chtěl dát naději, zlomit hůl, ostatně si za to můžu sám, že jsem očekával něco víc než velké nic. Alespoň jsem při tom dodělal vždycky všechny školní resty. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Jan P. Muchow nie je síce žiaden hudobný virtuóz, ale ako tvorca hudby k tomuto teen seriálu sa ujal. Ktovie, možno dokonca práve vďaka nemu si ma podmanilo skoro každé z predvedených tanečných čísel ... Nie, naozaj nechápem averziu užívateľov čsfd voči tomuto seriálu. Áno, mnoho motívov je už príliš okukaných a mnoho balansuje na hranici klišé - a čo ? Mladé tváre ( Filip Cíl, Radka Pavlovčinová, Šárka Vaculíková ...) aspoň predviedli svoj talent ( poprípade i svoje telá), a ani "staršia" generácia ( Klára Issová, Pavel Kříž, Veronika Žilková ... ) sa za svoje výkony hanbiť nemusia. To, že scenár bol ledaný priveľmi komerčne a že charaktery jednotlivých postáv vyzerali ako odpozorované z juhoamerických seriálov ( ale keď sa tak zamyslím, veď odkiaľsi stamade bol námet aj odkúpený), to je už problémom televízie hľadiacej viac na komerčné ako kvalitatívne ciele. I tak však je Prvý krok dobrým krokom smerom k mladému tunajšiemu divákovi. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)

Reklama

Reklama