Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Erinien 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je tu spousta odpadu. Mě se to ale docela líbí. Připomíná mi to mé oblíbené Glee a protože fandím české tvorbě, tak si myslím že po 4teens je to další pokus vytvořit něco zajímavého pro mladé. I když do reality to má ürčitě hodně daleko. Je to takový česko americký zlatý sen. Nevyvolává to závislost, ale také to nenudí. ()

Vessper odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to se opravdu nepovedlo. Tohle je opavdu strašné. Příběh vymyšlen chorým mozkem, dialogy neuvěřitelně trapné, na herce se nedá ani podívat, pokud jim vůbec můžem říkat herci. Strašně moc jsem chtěl dát 1*, kvůli tomu, že jsem zde hrál jako kompars a byl jsem hodně vidět, ale to prostě nejde. Celé je to úplně absurdní a nedá se na to koukat. ()

Reklama

Astinas 

všechny recenze uživatele

Obyčejně bych dával odpad, ale po všech midsamrech a ordinacích a všemu podobném, nemám problém dát tři hvězdy. Zaprvé tam hrají sympatičtí herci, jako například Navrátil nebo Klára Issová, dál je to příjemné na oddych a je příjemné dívat se na makající tanečníky, když člověk makal celý den. Sice děj je... vlastně ani není :D, ale jak říkám je to fajn nový seriál, uvidíme, jak dlouho se udrží. Člověk by se měl dívat na První krok lehce s odstupem, přeci jenom v našich poměrech nemůžeme čekat zázraky typu Californication nebo Červeného trpaslíka... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

První krok kam? K nepřiznané homosexualitě leda. V kašírovaných kulisách a s bídnou taneční choreografií se sotva mohlo dosáhnout optimálního výsledku. Vejdělek je divný typ režiséra a výmluvy na scénář neberu, protože jsem od něho neviděl nic, v čem by dokázal, že má na to být tak uznávaným, ale přesto je pravdou, že pracoval s chatrným scénářem prostým kvalitních dialogů nebo silné zápletky. Herci většinou nepřesvědčiví ve svých rolích je jedna věc, ale když už byli do rolí vybráni, mohli jít do toho s větším nasazením, když už nic jiného. Po prvním dílu se dá pochválit jedině Vitázková, že se na ní dá koukat a Bojovnice pestrá ve sklenici, kterou málem omylem vypil Ruda z Ostravy. Jinak poměrně slabomyslné, a to i bez znalosti původní zahraniční verze seriálu. Náruč zmaru. 40% ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Být to ještě víc křečovitě uvolněný, otevřený, free a gay friendly, tak nad mým půllitrem levituje vařící pivo. Schematický scénář, který nedrží moc pohromadě, si hraje jenom na chudého příbuzného amerických dílek, ale lepší choreografii má i punkový pogo. Dialogy jsou slabší, i když oproti Ordinacím, Ulicím a Cestám domů to je krok kupředu v sedmimílových botách. To ovšem neplatí o hereckých výkonech, protože mládež zaostává za staršími herci o konvoj parníků (např. Pavlovičová je úplně tragická). Matadorům pro mě vévodil kupodivu Pavel Kříž, takže jemu všechna čest. Postavy, vibrující v umělých kulisách, jsou bohužel hrozně prvoplánové, málokterá vás nějak zaujme natož abyste jí fandili (i když jsou výjimky, třeba Eliška je roztomilá). Děj (dost odtržený od tuzemské reality) má i svoje silnější chvilky. Ale ani hudba mi nenastražila uši, od Muchowa čekám prostě víc, než fádní perkuse, starý diskofláky a jednu dobovou anglickou hitovku. A tipuju, že děcka co to maj sledovat taky. Prostě je to kvalitativně lehce podprůměrný seriál, ale s odpadovou originalitou. V seriálových českých zemích s ní máme nějak problém a i když tu teď vévodí geniální Okresní přebor, bylo by fajn kdyby většině tvůrců probíhalo zpracování informací mezi očima a prstama na klávesnici i se zastávkou v mozku. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)

Reklama

Reklama