Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Písal sa rok 2104. Už dávno predtým sa stala ľuďom Zem primalá. Ich cieľom je preto dobytie vesmíru. Dostali sa do tých navzdialenejších kútov galaxie, ale nie všade ich čakal uvítací ceremoniál s chlebom a soľou. Preto na odľahlých miestach založili hliadky, ktorých úlohou bolo udržiavať mier. Jedným z týchto miest galaxie je aj planéta Avalon s pevnosťou Fort Hope - Pevnosť Nádeje. Fort Hope, ktorá stojí už viac ako tisíc rokov, bola centrom obchodu, spolunažívania rás, ale najmä križovatkou. (majo25)

(více)

Recenze (5)

tavvva 

všechny recenze uživatele

Navzdory roku vzniku v kombinaci s levným provedením mě tento seriál až překvapivě bavil :) Je to prostě taková zábavná sračenka a je potřeba ten seriál tak brát. Technické provedení je asi tak na úrovni červeného trpajzlíka, kde se na ně taky nijak zvlášť nehledělo a seriál se může pochlubit zajímavou kombinací herců. Je to zkrátka ten typ seriálu, který už od samotného začátku člověk zcela přirozeně nebere vážně, ale přitom to není vůbec překážkou v zábavě. A vůbec .... ten "sexy" hlas Marjorie Monaghan je zkrátka nezapomenutelný :) ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mi to připomnělo B5. Herecké obsazení bylo zajímavé, ale příběhy se mi moc nelíbily. To že byl seriál zrušen už po 6 epizodách značí že jsem asi nebyl jediný. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že to vysielala Markíza po Star Treku a predtým ako začala vysielať Babylon 5. Je to taká kovbojsky pojatá space opera, ktorá mi najviac pripomína Andromedu alebo Firefly, ktoré boli ale oveľa kvalitnejšie. Až na nevýrazného hlavného hrdinu to malo celkom zaujímavé obsadenie zloženie z povedomých divných alebo drsných ksichtov. Posádka bola celkom v pohode. Triky dnes už smiešne, ale vo svojej dobe neboli o nič horšie ako u konkurencie. Najväčšou slabinou boli scenáre, ktoré za veľa nestáli a nedokázali vybudovať poriadny vesmír, ktorý by ste chceli viac preskúmať a tak neprekvapivo seriál po pár dieloch zrušili a myslím, že to malo otvorený koniec, takže o to viac to nasralo. 4/10. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Na seriáli bolo náramne cítiť lacnú výpravu a trochu formulaické nápady a postavy. Už ako malému frkanovi mi tento počin pripadal nesúrodý a nádychom veľmi béčkový. Ľutujem, ale spomedzi televíznych sci-fiek 90. rokov by som toto za zaslúženú kultovku rozhodne nepovažoval. Skôr za takú neškodnú kuriozitku-blbinku. Babylon 5, Zem 2, SeaQuest, Star Trek TNG a DS9 boli spomedzi vtedajších amerických SF seriálov podstatne výpravnejšími a inteligentnejšími počinmi. Na tomto právom zabudnutom seriáli poteší aspoň fakt, že medzi skladateľmi sa mihla aj budúca vychádzajúca hviezda Hans Zimmer. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pomerne lacno vyzerajúci sci-fi seriál, ktorý to však kompenzuje vydarenými postavami a celkovým svižným prevedením. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama