Reklama

Reklama

Lovecraftova země

(seriál)
  • USA Lovecraft Country
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2020, 9 h 54 min (Minutáž: 53–69 min)

Předloha:

Matt Ruff (kniha)

Hrají:

Abbey Lee, Aunjanue Ellis-Taylor, Chase Brown, Jonathan Majors, Wunmi Mosaku, Jurnee Smollett, Courtney B. Vance, Michael Kenneth Williams, Chris Brewster (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lovecraftova země, nový dramatický seriál z produkce HBO, je inspirován stejnojmenným románem spisovatele Matta Ruffa z roku 2016. Sleduje mladého Atticuse Freemana (Jonathan Majors), který se v padesátých letech minulého století vydává spolu s kamarádkou Letitiou (Jurnee Smollett-Bellová) a strýcem Georgem (Courtney B. Vance) pátrat po zmizelém otci (Michael Kenneth Williams) napříč Spojenými státy, kde platí zákony Jima Crowa. Tak začíná boj o přežití, v rámci něhož jsou nuceni čelit jak všedním hrůzám bílé Ameriky, tak škodolibým duchům, jako vystřiženým ze stránek tajuplných příběhů H.P. Lovecrafta. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Liberi k tomuto seriálu (6)

Holy Ghost (2020) (E03) 

Tvůrci tohoto paskvilu vyloženě nenávidí bílé etnikum, je to tak zjevné... Ale i kdybych tento fakt ignoroval, nemohu přehlížet, jak laciné, kýčovité a prosté to celé bylo. Tohle že je horor, vážně? ()

Strange Case (2020) (E05) odpad!

Všichni běloši jsou tu zlí, nečestní, agresivní, zvracení a sadistická hovada, nebo v lepším případě "jen" naivní a povrchní. Všichni negři tu jsou hodní, utlačovaní, a vše konají s dobrým úmyslem. Detailní sexování starých černých buzen mě přinutilo přestat jíst. Horor? Ani omylem. Realistické pojetí tehdejší doby? Ale prosím vás, nenechte se vysmát. Nenávistná propaganda černých a teplých vůči bělochům? Zajisté. Díky za úžasný zážitek, vy vypatlaní, zdegenerovaní Američani. ()

Meet Me in Daegu (2020) (E06) 

Prozatímně díl s nejméně narážkami na bělochy, přestože i zde jde o zvrhlá a krutá prasata. No, to jednomu zkazí dojem z jinak průměrného příběhu o roztomilému tvorečkovi spíše z japonského, než korejského, folklóru. ()

I Am. (2020) (E07) odpad!

Nedávám odpad jen proto, že je tenhle díl silně nepřátelsky zaujatý vůči bílému etniku (a to jako fakt hodně!), ani proto, že tvůrci konečně přestali jen naznačovat, ale zcela otevřeně přes nesympatickou postavu protagonistky sdělili, že bílé je třeba zavraždit, protože si nic jiného nezaslouží. Dávám odpad kromě výše zmíněného proto, že šlo o takovou krávovinu (!), která takřka neměla děj, a byla nechtěně ani ne tak vtipná, jako spíš vyloženě trapná. Ubohé, hloupé, laciné, zaujaté. ()

Rewind 1921 (2020) (E09) 

Překvapivě konečně napínavé, relativně akční, zajímavé. Na druhou stranu je celá první polovina dílu nechtěně směšná srágora, druhá je samozřejmě extrémně nesnášenlivá vůči bílým, tak jako to bylo dosud ve všech dílech. Pane TroiMae, Trevor je sice možná vůl, ale svým způsobem má pravdu. Dovedeš si představit, kdyby se tohle natočilo úplně naopak, tedy ukazovat, jakou neplechu dělají černí, i kdyby ne tak přehnaně jako zde bílí, a navíc pod celým projektem byl podepsaný showrunner bílé pleti? Jé, to by jednoho dne asi nedošel domů, studio by krachlo, a dočkali bychom se plnohodnotné cenzury. Samozřejmě pokud by nějaký blázen v téhle praštěné době takový projekt vůbec financoval. Lovecraft country je nevkusný, špatně natočený, idealizuje jedno etnikum a hanobí druhé. Žádné výjimky v tomto černobílém světě nejsou! To je asi trochu špatně, ne? Post scriptum pro hnidopichy, proč se na to dívám: protože do pátého dílu jsem tomu dával šanci na zlepšení, a co vidím do půlky, chci dokoukat celé. ()

Související novinky

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama