Reklama

Reklama

Česko, 2020, 7 h 42 min (Minutáž: 55–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran, Jan Vondráček, Petr Štěpán, Vladimír Bastl (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově zklamání. Sem tam Kotek zaperlí, ale místo příběhu s podrbanou fyzikou a jeho vynálezy bych raději sledoval krimi příběhy, které on svou genialitou pomůže vyřešit. A toho bylo v této sérii pomálu. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Česká variace na seriál Mentalist, ovšem totálně zpackaná, místy jsem měl dojem, že sklouzává až k sebeparodii. O veškerou zábavu se zde stará prakticky pouze Vojta Kotek, kterému jako jedinému jeho role docela sedla. Anna Polívková a Pavel Zedníček mají tu nevýhodu, že jejich postavy jsou těžce nevěrohodné a velmi špatně zahrané. Jednotlivé epizody mají vesměs banální zápletky, vadila mi i vysoká míra nelogičností, zejména co se případů a jejich řešení týče. Za zmínku stojí i naprosto trestuhodná práce s kamerou, důrazně doporučuji si do příště sehnat nějaký stativ, popřípadě najímat kameramany bez Parkinsonovy choroby. Z mého pohledu se dá hodnotit snad jen humor, odlehčená atmosféra a hlavní postava. Jinak děs a hrůza. 2/10. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prima se po letech konečně překonala a vyplodila kriminální seriál, za který se nemusí stydět. Vojta Kotek tu možná hraje spíš sám sebe, než aby se zdejšími výkony jakkoli předřel, já ho ale mám rád už od prvního setkání se Snowboarďáky, už jen proto jsem se na něj tolik těšil. Už se sice spíše otáčím zády k seriálům, kde každý díl pojednává o něčem jiném (vyjmo Simpsonovy nebo třeba BoJacka), čas od času ta prostá kriminálka ale nevadí, zvlášť když se v ní pohybuje tolik milého vtipu. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (23)

  • Celá scéna, kdy šéf (Pavel Zedníček) volá Lence (Anna Polívková), že Filip (Vojtěch Kotek) měl pravdu a podle pitevního protokolu Miriam Kohoutové měla tato osoba v sobě zvýšenou hladinu amygdalinu, je naprosto nelogická. Pokud zemřela na rakovinu, tedy nenásilnou smrtí, nebyl důvod, aby se dělala pitva. A pokud pojali podezření z nepřirozeného úmrtí a pitvu provedli, měli okamžitě úmrtí vyšetřovat jako vraždu vzhledem k hladině amygdalinu, což se však nestalo. (pjotri)
  • Premiéru zhlédlo téměř milion diváků (940 tis.) starších 15 let. (rublik05)
  • Sedmá epizoda byla nejsledovanějším sobotním pořadem vysílaným po 20:00, premiéru zhlédlo více než 600 tis. diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama