Reklama

Reklama

Tváří v tvář

(seriál)
Trailer

Série(3) / Epizody(24)

Vyšetřování dceřiny smrti uvrhá policejního komisaře do boje s mafií, policií i vlastním svědomím... Hvězdně obsazený mrazivý kriminální thriller sleduje Bjørna (vynikající Ulrich Thomsen) v zoufalé snaze vyšetřit na vlastní pěst smrt jediné dcery. Vyprávění je rozloženo do osmi prostředí a osmi výslechů, které promyšleně rozkrývají nejen faktické pozadí událostí, ale především psychologii a vztahy postav. Výsledkem je strhující psychologická studie kriminálního prostředí i patologických mezilidských vztahů. Vedle Ulricha Thomsena se v seriálu objeví celá plejáda předních dánských hvězd: Trine Dyrholmová, Katrine Greis-Rosenthalová, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas a další. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (29)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Ulrich Thomsen jako mírně psychopatický otec páchá násilí proti všem. Epizody jsou krátké a v každém díle musí Thomsen vypáčit střípek ke smrti své dcery z někoho jiného, povětšinou z elitních dánských herců. Můj oblíbec Nikolaj Lie Kaas nemohl chybět a tak to hodnotím jako výbornou dánskou krimi sérii. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Severská estráda známých herců v čele s Ulrichem Thomsenem, který si zde zahrál šokovaného otce, kterému znenadání umře dcera. Všichni mu říkají, že je to jasná sebevražda, ale jeho otcovský a superdetektivní instinkt mu říká něco jiného. Ale místo toho, aby truchlil a oplakával svou dcerušku jako každej normální fotřík, tak si začne vylejvat svůj profesionální vztek na svědcích, kteří by o tom mohli něco vědět. Přitom se dozví mnoho nepříjemných věcí o své roztomilé ratolesti, ale to ho nerozhodí a čím blíž se přibližuje k odhalení skutečného viníka, tím ortodoxnější praktiky vyslýchání používá. V některých praktikách by se dalo podotknout, jestli tím neporušuje zákon, ale co byste chtěli od čestného policajta, který právě ztratil dceru. Velice zajímavé podání tohoto dánského seriálu a hlavně stopáž každého dílu, která je přibližně stejná jako u běžného dílu Simpsonových, ale ve které se vždy dobereme o kus blíž k pravdě tohoto zamotaného kriminálního propletence. K hereckým výkonům není co dodat, protože spoluhráči se již setkali v mnoha skvělých filmech nepočítaje například Blikající světla, Adamova jablka, ale taktéž v kriminálních seriálech jako je Most anebo Vražda. Zajímavý koncept s komorním podáním, kdy hlavní hrdina si jde tvrdě za svým cílem a dalo by se říct, že zde funguje pravidlo zrady a pomsty si v každém díle vybere jednoho svědka, kterého doslova vyždíme jako houbu a vyndá z něj i to co neví. Je to vcelku zábavné, když z počátku hlavnímu hrdinovi držíte palce a tak trošku s ním i soucítíte, tak v dalších dílech bytse se mu určitě nechtěli dostat pod ruku a člověk v tu chvíli začne přemýšlet, kdo je tady vlastně oběť. Ale díky tomuto postupu tohoto tak trochu psychopatického otce se dozvíme překvapivé rozuzlení této hádanky a silně pochybuji, že někdo předvídal takovýto konec. Za mě dávám zasloužených 80%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skandinávie ve své televizní vrcholové formě. Detektiv se na vlastní triko pouští do vyšetřování smrti vlastní dcery. Postupuje prakticky, věcně a každý díl tohoto seriálu dochází k až divadelnímu dialogu mezi detektivem a někým, u nějž vypadá, že s onou smrtí má cosi společného. No a jelikož se zde sejde současná smetánka dánského filmového řemesla, není tu o emoce a vybroušené dialogy nouze. V rámci detektivek minimalistická záležitost, ale s řadou skvělých nápadů, které Vás nutí sledovat dál. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Osm epizod po dvaceti minutách, (téměř) na jeden zátah. Strhující dialogy hlavní postavy a podezřelých (docela dost slavných a velkých jmen), povětšinou jeden na jednoho, to je prostě potěšení. Tvůrcům se budování atmosféry daří na jedničku, navíc je seriál poměrně zajímavý i vizuálně a ty dialogy jsou všechny do jednoho lahůdka. Hlavní hrdina sice není příliš sympatický (ale to se dá pochopit) a zápletka na mě místy působila trochu podivně, ale rozuzlení je výborně. A ty dvě a půl hodiny předtím taky. Spojení detektivky a dvacetiminutových epizod je velmi zajímavé a Tváří v tvář dokazuje, že se jedná o velmi svěží, svižný a povedený koncept, který vlastně ani nemůže nefungovat. Za mě moc fajn seriál, ale k plnému hodnocení prostě ještě něco chybí. 80%. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Solo pro Ulricha Thomsena, který samozřejmě patří do mé oblíbené partičky dánské herecké elity. A opět dokázal, že umí na jedničku a toho psychotickýho poldu a tátu na baterky si rozhodně užil. Velmi zajímavě podaná krimi o osmi dílech, velice komorní atmosféra a opět perfektně vystihnutá hloubka psychologie postav. V každém dílu Ulrich a k němu jedna postava, jako protihráč. Skvělými jmény se to jen hemží a pro mě jednoznačně, jako stěžejní čtvrtý díl, kde se střetne s Nikolou Šohajem, to je lahůdková podívaná. Vlastně jen konverzace v restauraci, ale přesto to jiskření a charisma mezi nimi je dokonalé. Je vidět, že spolu leccos natočili a jsou perfektně sehraní. Neobvyklá stopáž po 20 minutách, tomu vůbec neublížila, naopak. Tady moc akce nehledejte, tohle je hlavně pro milovníky konverzačního hodokvasu a skvělých hereckých výkonů. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (5)

  • Seriál bol natočený v Kodani (Dánsko). (Arsenal83)
  • Filippa Wallestam, šéfka služby Viaplay, ktorá seriál publikovala, povedala: „Inovatívny spôsob, akým Christoffer Boe predstavuje svoje postavy a ich dramatické príbehy, a spôsob, akým pomaly, ale isto rozvíja príbeh, je úplne jedinečný. Seriál Tvárou v tvár redukuje severský noir na to podstatné – napätie, psychológiu a štýl. Vytvára tak platformu pre nezabudnuteľné výkony a kinematografiu a pretvára možnosti celého žánru.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama