Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Cherry dokáže občas vzbudit i poměrně silné emoce, je ovšem nezbytné zdůraznit, že tak činí výhradně s pomocí audiovizuálních prostředků. Bližší napojení na jakoukoliv postavu je problematické, motivace jsou mnohdy jak z šestákového románu a na jeden film je tam těch stylů prostě až moc. Přesto nemohu říct, že bych se nudil a pokud bych chtěl něco vyzdvihnout, tak to bude jednoznačně ta válečná pasáž, která je v každém ohledu ukázkovým řemeslem. Jako celek je to bohužel značně roztříštěné, a i když Tom Holland jede až na krev, měl jsem občas problém mu to uvěřit. Formálně je to sice spektakulární, ale nemohu se zbavit dojmu, že je to vlastně jen takové teatrální plýtvání talentem bratrů Russoových a to navíc u látky, které by mnohem více slušelo komornější zpracování. [60%] ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak jako od tvůrců posledních dvou Avengers bych teda čekal větší forsáž... Dočkal sem se 2,5 hodiny zpomalenejch záběrů na život jednoho týpka a borky. Z těch zpomalenin se mi skoro začala motat hlava, proč proboha to tam rvát po celou dobu? Aby se jako už tak pomalej film ještě víc zpomalil a prodloužil? Nerozumím. Příběh z Iráku mě ještě docela zajímal, ale zbytek filmu sem byl hodně zklamanej. Spiderman to ovšem sehrál na jedničku, je vidět, že by se časem mohl odpoutat od svojí životní role pavoučího muže. Tady to byla slušná smažka, která navíc loupila banky, takže uplnej opak toho klučiny z Marvelu. Strašně dlouhý, zpomalený a málo zájímavý... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se zrychlily všechny zpomalovačky a vyházela se asi miliarda zbytečných formálních pičičundiček, měl by ten film pod devadesát minut a byl by tak možná o něco snesitelnější. Možná. Fakt by mě zajímalo, co si Russoové mysleli, že dělají. Po letech v zajetí Marvel Cinematic Universe asi chtěli dokázat, co všechno umí, a tak si vybrali námět, kterej je chvíli středoškolskou romancí, chvíli rozchodovým dramatem, chvíli válečnou satirou, chvíli válečným akčňákem, chvíli feťáckým dramatem nebo gangstekou s bankovními vloupačkami. A narvali do něj všechno, co je zrovna napadlo. V mnoha momentech to tou úplně přestřelenou formální vymazleností působí vyloženě nechtěně směšně. Bohužel jsem to nežral ani Tomu Hollandovi, kterýho mám jinak poměrně rád. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí (den premiéry) jsem měl velký problém s druhou polovinou, která se od té první velmi liší (první je novodobá Olověná vesta a druhá drama o feťácích), byla zdlouhavá a vyčerpávající. Teď (31.8.), po několika měsících, jsem se k tomuto snímku vrátil, páč jsem měl pocit, že jsem ho značně nedocenil. A byla to pravda! Momentálně nemám co vytknout, jen těch slow motion záběrů bylo trochu moc. Velmi silné drama, které mi v hlavě zůstane ještě dlouho. PS: Tomovi dejte za ten úžasnej výkon Oscara. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama