Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

dragon94 

všechny recenze uživatele

Cherry více než film působí jako jeden dlouhý videoklip, který je ozvláštněný o několik efektních záběrů, zpomalovaček a bourání 4. stěny. Příběh se více než dialogy posouvá za pomoci vypravěče, kterým je zároveň hlavní hrdina. Což nemusí sednout každému. Taky se navíc nejedná o nic světoborného. Pár nápadů film má, ale už jsme viděli lepší filmy s poselstvím že drogy jsou špatné. Na druhou stranu však musím uznat, že je ten příběh docela uvěřitelný. Škoda však že se film snaží vyprávět všechno možné, a tak se nám tu vyrojí hned několik zbytečných a nezajímavých odboček, které zbytečně odvádějí pozornost od hlavní dějové linie. Osobně si také myslím, že film není příliš zábavný do doby, než hlavní hrdina propadne drogám. Možná to je tím, že se ve filmu nestane do té doby nic moc zásadního, a už vůbec né nic překvapujícího. Celkově vzato pokud nemáte na co koukat a podobná témata vás zajímají, tak se na film koukněte, ale určitě se nejedná o nic co byste museli vidět, nebo co by vás něčím zásadním překvapilo. Zhlédnutí sice nelituji, ale i tak je Cherry zase jeden z těch filmů, na kterých byl trailer to nejlepší. 3* 55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal film spíše o válce a PTSD než o drogách a abstinenčních příznacích, což je dáno tím, že si většinou o filmu zjišťuji co nejméně. Neskutečná kadence Hollandského Toma všemožných rolí pokračuje (prý už si dá po třetím Spideym chvíli pauzu) a rozhodně není náhoda, proč si jej Russoovci vybrali, možná že i pokukovali po nějakých těch cenách. Což ale zřejmě nehrozí, protože se tak dva týdny před VoD premiérou přiřítily celkem vlažné novinářské reakce a já vlastně moc nevím proč. Zrežírované je to mistrovskou rukou, tučná stopáž dává prostor pro pečlivé budování mysli člověka, který nejednou přišel o důvod žít a nasnímané je to navíc parádně; někdo si sice může stěžovat na zpomalovačky, ovšem ty, v korespondenci s prvotřídní hudbou Henryho Jackmana bezchybně fungují a konec ve mně Cherry vyvolal takový ten nejistý až znepokojivý pocit, co jsem to vlastně sledoval. A bylo to sakra silné...80% ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Není to coming of age, ani válečný, generační patrně taky ne, co to je ? Bizarní kočkopes bratří co po Avengers:End Game došli pocitu, že jsou králové světa. Chladný film prostý veškerých emocí koncipují div ne jako epos (s prologem o pěti kapitolách a epilogem) kterak opovrženíhodný white trash junkie k prozření přišel. Ale současná roztěkaná generace si v něm jistě něco najde. Možná vstoupí do armády nebo začne brát drogy, co já vím, záleží na tom co jí přijde víc cool. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych nikdy neřekla, že odjedu do Montrealu,“ hlesne přítelkyně Emily, která se nechala „vtáhnout“ do partnerovy posttraumatické stresové poruchy a následně drogové závislosti. A já říkám: kéž by bratři Anthony a Joe Russo ubrali na ambicích. Zdlouhavé a nevyvážené. Jako by chtěli dokázat, že už jsou zatraceně zkušení režiséři a že sakra „umí“. Příběhů o ztrápených jedincích jsme tu měli nespočet a řada z nich byla o třídu lepších. Tenhle ve mně nezanechal téměř nic. Vše začíná seznámením naivního kluka se školní (a nakonec osudovou) láskou, pokračuje narukováním do armády, kde coby medik v Iráku vidí vše z první řady. Po návratu do běžného života si vlivem válečného pekla vypěstuje závislost na drogách, která ho přivede až k vykrádání bank. Takže po středoškolské romanci si hrajeme se samopalem i s jehlami, ale komplexně to na mě nepůsobilo. Vlastně nijak. 140 minut zbytečných formálních kudrlinek, řady scén, které se vlečou a ve kterých se neodehrává nic významného. Necítil jsem ani osudovost vztahu, který tvoří jádro celého vyprávění. Stejně tak jsem necítil pověstné šimrání v břiše při válečných scénách nebo nějakou syrovost při servírování drogových seancí, ač mě tahle kapitola bavila nejvíc. Ve výsledku tudíž nic, kvůli čemu bych skákal do stropu. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dost rozpačitý dojmy. Ty slowmotiony byli opravdu (hlavně v závěru) už vyloženě nasírací. Jinak jde v podstatě o docela vtipné i temné překvapení s hezkým koncem i po tom všem hejtu co to slíznulo. Možná díky tomu. A byť je Tom Holland bez charismatu, musím se jej tady zastat jako herce. Ano, scénář hází klacky pod nohy, ale ustál to s více než se ctí. Chtěl bych tohle vidět v rukou vhodnějších režisérů, kteří vědí co dělají a co chtějí. Škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama