Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Film, který to u diváků nebude mít jednoduché. Bratří Russové vytáhli komiksové filmy (MCU) na vrchol, a teď se rozhodli nám všem ukázat, že dokáží natočit i něco dospělejšího. Z mého pohledu se jim to povedlo, tak na půl. A znovu se předvedlo to, že producentský dohled Kevina Feigeho je nenahraditelný. Z technického hlediska nelze filmu nic vyčítat. Má hezkou vizuální paletu, hraje si rozlišením, hudbou, stavbou vyprávěním, kamerou a dalšími technickými aspekty. Má to své opodstatnění pro vyprávění a pro samotný příběh. Tady problém není. Problém je se samotným příběhem, dávkováním informací a v neposlední řadě s délkou. Je to utahané, místy tomu chybí tah na bránu a nemá to sympatické postavy. Dost mě to mrzí, jelikož mi ta zápletka přišla dostatečně zajímavá. Z mého pohledu film nefunguje jako celek. Jednotlivé scény a momenty jsou luxusní a jsou taky výborně natočené a prodané, přesto jako celek to drhne. Tom Holland je hodně talentovaný a zde jede až na dřeň. Vyzkouší si zde spoustu hereckých poloh a je radost sledovat, jak herecky roste. Navíc, díky němu se film nerozpadne. Bohužel totéž nemohu říci o Ciara Bravo. Bravo není špatná herečka, bohužel zde, jsem jí to moc nevěřil a přišlo mi, že místy dost přehrává. Osobně jsem čekal, že mi film více sedne. Rozhodně nejde o špatný film, a Russové jsou velmi talentovaný tvůrci, jen je vidět, že méně je někdy více a tvůrčí svoboda někdy není to nejlepší řešení. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Anthony Russo, Joe Russo se díky příspěvkům do MCU, vyšvihli do první režisérské ligy a každý fanoušek pečlivě vyhlíží jejich další kousky. Tentokrát si vypůjčili Spider-Mana a rozhodli se natočit syrové drama o válce, traumatu z ní a drogách. A je to nuda k posrání, která se navíc tváří jak mistrovské dílo a jeden z nejdůležitějších filmů v dějinách. Tom Holland se snaží, vizuálně má film řadu pěkných scén, ale 2 a půl hodiny jsou absolutně přestřelené a možná, kdyby se vystřihli neustále a otravné zpomalovačky, měl by film o hodinu méně. Russoovi šlápli vedle a ukázali, že točit obří blockbustery je jiné kafe, než točit seriózní dramata a jsou to hlavně oni a jejich ego, co způsobilo, že se jedná o nudný a hlavně otravný film. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek mě hned napoprvé zasáhl. Jak se z mladé krásné zamilované dvojice, stane, že jsou za pár let trosky. Film se úplně nesnaží ukázat na někoho prstem a nechává na divákovi, aby rozhodnul. Netlačí do jasných odpovědí a rozsudků. Plyne si svým tempem. Nesnaží se, za každou cenu šokovat, nebo něčemu podlézat. Má svou hrdost a kráčí si v klidu dál. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus kapánek dlouhé, ale díky dobré filmařině bratrů Russo-ových to šlo stále dokoukat. Patnáct, dvacet minut dolů by ale neuškodilo a to zejména proto, že když se rozhodnete film rozdělit na kapitoly a jedna je znatelně delší než druhá, výslednému dojmu to chtě nechtě ublíží. Nevím, co jsem vlastně čekal, ale nakonec jsem byl výsledným válečně-feťácko-psychologickým mišmašem překvapen, a o to víc, že to fungovalo na emoční i dramatické úrovni. Co je pro mě ale naprosto nečekané je výkon Hollanda a jeho úspěšný úprk z role Spideyho. Jasně, vypadá mladičce, ale dost mu to žeru a po Cherry a The Devil All The Time jsem zvědavý na jeho další počiny. Mimochodem lehkým plusovým bodem je i mluvená angličtina, které bylo hezky rozumět, což se mi bez titulků hodilo. Ale to je jen takový trapný flex, na který bohužel nikoho nesbalím. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se zrychlily všechny zpomalovačky a vyházela se asi miliarda zbytečných formálních pičičundiček, měl by ten film pod devadesát minut a byl by tak možná o něco snesitelnější. Možná. Fakt by mě zajímalo, co si Russoové mysleli, že dělají. Po letech v zajetí Marvel Cinematic Universe asi chtěli dokázat, co všechno umí, a tak si vybrali námět, kterej je chvíli středoškolskou romancí, chvíli rozchodovým dramatem, chvíli válečnou satirou, chvíli válečným akčňákem, chvíli feťáckým dramatem nebo gangstekou s bankovními vloupačkami. A narvali do něj všechno, co je zrovna napadlo. V mnoha momentech to tou úplně přestřelenou formální vymazleností působí vyloženě nechtěně směšně. Bohužel jsem to nežral ani Tomu Hollandovi, kterýho mám jinak poměrně rád. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Ohio, Saudské Arábii a Maroku. (Kuzmik)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama