Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

slord 

všechny recenze uživatele

Russovci ukázali, že vedia natočiť aj menší film a to veľmi zručne a pútavo. V niektorých úsekoch má film pomalšie tempo, ale to vôbec nevadí, deju to práveže prospieva. Štruktúra rozprávania je dosť fajn a občasné pomrknutie do kamery ma tiež bavilo. Avšak najviac asi musím vypichnúť výkon Toma Hollanda, ktorý si to dáva ako pán a proste mu to žeriete. 8,5/10 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho Russoovým Scorsese píčoval do marvelovek, až se rozhodli, že natočí "real cinema", aby se ukázalo, že to není zas taková sranda. I přes obrovské ambice tomu nějak chybí originální klíč, což se bratři vehementně snaží zakrýt všemi těmi zpomalovačkami, bouráními čtvrté stěny, nebo ironickými titulky, což ale ve výsledku působí spíš jako dvouapůlhodinový trailer, než epická výpověď o OxyAmerice. Mám pocit, že se tak velkolepá forma nehodí pro příběh, který musí unést jen dva nepříliš zajímaví lidé, z nichž jeden řekne, že šel do války, protože "byl smutný", ostatně podobný tvar skoro neunesl ani třeba velký McKayův Vice. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). 2. Z nejočekávanějších filmů roku 2021. Vždycky jsem považoval Toma Hollanda za takové dítě štěstěny. Že nebyl až tak dobrým hercem, ale bylo ho všude plno. Ovšem v Cherry mi dokázal, že je fakt dobrým hercem. Jakože fakt dobrým. Fakt jsem si to jeho hraní užíval a hlavně díky němu je ten film moc dobrý. Dost mě oslovil způsob vyprávění, jakým Russovci film prezentují. Dělí se na jednotlivé části a mění se také styl jednotlivých scén. Osobně jsem obrovským fanouškem první poloviny filmu = romantická + části z války. Tyto části byly nádherné. U druhé poloviny už to bylo dlouhé. Nalijme si čistého vína - ten film mohl být klidně o těch cca. 30 minut kratší a nikdo by se nezlobil. Bylo to svým způsobem fakt nepříjemné sledovat, co dokáže s člověkem udělat VÁLKA. Člověk až někdy nevěřil vlastním očím. Podle mě to bylo napsané fakt dobře a Russovci si tady v žádném případě nepotřebovali cokoliv dokazovat. Dalším skvělým aspektem byla hudba Henryho Jackmana, která tady sedla skvěle. Ještě teď mi její přenádherné tóny zní v hlavě. Tohle bylo fakt velké a příjemné překvapení a trefa do červeného od Apple. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Představte si komorní story o lásce, válce a drogách, teď si ji představte celou natočenou jako rozmáchlou americkou odyseu jednoho dospívajícího muže, přidejte epický soundtrack Henryho Jackmana, neskutečně stylovou režii Anthonyho a Joea Russoových, která je místy snad až zbytečně moc cool, což je tak sebevědomý přístup, že je za to snad žeru ještě víc, přidejte fenomenální výkon Toma Hollanda, který by si tady normálně šel pro Oscara, celé to sestříhejte do dvou a půl hodin, a máte jedinečný, podle některých možná příliš ambiciózní film, jenž si já osobně hodlám s chutí ještě párkrát pustit, jenom abych docenil veškeré jeho nenápadné nuance, případně znovu ocenil ty zatraceně nápadné. Velká paráda a klobouk dolů, že tohle vyšlo zrovna na Apple TV+, podobně živý obraz války a následných dopadů na člověka tady už pár let nebyl. Poprvé za pandemii mě pak mrzí, že jsem něco nemohl vidět na velkém plátně. 9/10 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Film, který to u diváků nebude mít jednoduché. Bratří Russové vytáhli komiksové filmy (MCU) na vrchol, a teď se rozhodli nám všem ukázat, že dokáží natočit i něco dospělejšího. Z mého pohledu se jim to povedlo, tak na půl. A znovu se předvedlo to, že producentský dohled Kevina Feigeho je nenahraditelný. Z technického hlediska nelze filmu nic vyčítat. Má hezkou vizuální paletu, hraje si rozlišením, hudbou, stavbou vyprávěním, kamerou a dalšími technickými aspekty. Má to své opodstatnění pro vyprávění a pro samotný příběh. Tady problém není. Problém je se samotným příběhem, dávkováním informací a v neposlední řadě s délkou. Je to utahané, místy tomu chybí tah na bránu a nemá to sympatické postavy. Dost mě to mrzí, jelikož mi ta zápletka přišla dostatečně zajímavá. Z mého pohledu film nefunguje jako celek. Jednotlivé scény a momenty jsou luxusní a jsou taky výborně natočené a prodané, přesto jako celek to drhne. Tom Holland je hodně talentovaný a zde jede až na dřeň. Vyzkouší si zde spoustu hereckých poloh a je radost sledovat, jak herecky roste. Navíc, díky němu se film nerozpadne. Bohužel totéž nemohu říci o Ciara Bravo. Bravo není špatná herečka, bohužel zde, jsem jí to moc nevěřil a přišlo mi, že místy dost přehrává. Osobně jsem čekal, že mi film více sedne. Rozhodně nejde o špatný film, a Russové jsou velmi talentovaný tvůrci, jen je vidět, že méně je někdy více a tvůrčí svoboda někdy není to nejlepší řešení. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama