Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život zdravotní sestry Maggie, se rázem změní, když její mladší lehkovážná sestra Jenna zanechá na prahu domu své dítě - autistickou dceru Cody. Po šesti letech se Jenna nečekaně provdá za strach nahánějícího podivína Erica a chce se vrátit ke svým rodičovským povinnostem. Přes Maggiino odmítání Eric dítě unese a tak začíná spletitá cesta děsivá jako noční můra. Maggie posbírá všechnu svou sílu, aby společně s Johnem Travisem, agentem FBI, který se zabývá rituálními vraždami a kriminalitou spojenou s okultismem, zachránila Cody ze spárů temných sil, které čekají ve stínu století na toto nadpřirozeně obdarované dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

ES13 

všechny recenze uživatele

Já ten film miluju. Prostě film o satanismu a to já prostě žeru. Navíc tam hrajou převážně příjemní herci a prostě i ten děj je super. Horory s malejma dětičkama to je moje. Konec byl super, ale tak trošku okatej, mohlo to skončit hůř než tim klasickym happy endem, ale dobrý. Film na jedničku aspoň pro mě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková rutinní satanistická blbinka, ve které se Nebe e Peklo perou o výjimečné dítě. Občas film sice vzbudí shovívavý úsměv a to zejména když dojde na efekty, ale v zásadě mě to nijak neuráželo a v některých momentech jsem se docela dobře bavil. Co se herců týče, tak Sewell s Kim Basinger se sice zrovna dvakrát nepřetrhli, ale na druhou stranu se nedá mluvit ani o zklamání. Čistokrevný průměr. 50% ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Mizerně nicotný horor, velmi slaboduchý thriller. Do náboženského hávu opředený děj, jenž byl už předtím s trochu větším úspěchem použit v Konci světa (End Of Days). Dítě, jakožto hlavní aspekt filmu mi je velmi sympatické, ovšem kýčovitost s jakou podávají jeho vyvolenou duši, s tou jsem se nemohl dlouho dobu vůbec vypořádat. Kim Basinger ztratila hodně ze svého dávného půvabu i hereckého nadání a tady hraje druhou, ne-li třetí ligu na pokraji totálního rozpadu jak vzhledově tak osobnostně. Christina Ricci, která se zde spíše mihne, je jako teatrální gesto, jímž se snaží zasadit do mdlého dějě známé tváře. Napětí, to co dělá horor hororem a xkrát jsem ho tu zmiňoval zde absolutně neexistuje a efekty jsou jen jeho zbytečnou náhražkou. Navíc samy o sobě stojí za prd a nezastíní dojem, jako by do filmu vůbec nepatřily. Tohle je ještě horší než vrazit ruku do mixéru s tím, že urychlíte ostříhání nehtů. Spíš než se zkrášlíte a budete mít dobrý pocit jenž vyvolává dobrý horor, pak spíše vykravícíte a dojdete na onen svět, jako s nudou ruku v ruce do krajiny snů. Ztráta času a investic. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu moc nevyvedlo. Zde mě nenadchlo téměř nic. Nějaká lepší scéna a napětí místy sice byly, ale žádný zázrak. Točí se ovšem horší voloviny a tohle jistý "smysl" dávalo. Užasl jsem jen nad Kim Basinger, které se opravdu divím, jak mohla do nečeho takového vůbec vlézt. Nenapadá mě nic jinýho než to, že si buď pořebovala vydělat nebo jí to už doma nebavilo:-) Ve filmu se docela snaží, ale výsledek je bohužel průměrný. Myslím, že zde by nic nezmohla ani Jodie Foster... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nic extra jsem nečekala a nic extra se ani nekonalo, přesto tenhle mysteriózní pseudohorror nepovažuji za vyloženě špatný. Zkrátka těžko zapamatovatelný průměr se snesitelným hereckým obsazením; chtělo to mrazivější atmosféru, podstatně víc děsivých okamžiků (tedy alespoň nějaké:-)), propracovat do hloubky ten boj dobra se zlem. Nepřesvědčivý pokus, promrhaný potenciál, ovšem viděla jsem spoustu mnohem horších - podívat se na to jednou dalo. 50% EDIT: Tak jsem po letech viděla závěrečné minuty znovu a možná to přece jen JE vyloženě špatný film:-). ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kde se v kostele samovolně vznítí svíčky, je kolem knotů vidět rozpuštěný vosk - svíčky zřejmě hořely delší dobu, takže scéna se pravděpodobně točila pozpátku. (Agatha)
  • V roli Cody se (od novorozeněte po šestiletou) vystřídalo celkem pět dětí. (Agatha)
  • Scénář filmu vznikl podle stejnojmenného románu spisovatelky Cathy Cash Spellman. (Agatha)

Reklama

Reklama