Reklama

Reklama

Kolo času

(seriál)
  • USA The Wheel of Time
Trailer 1
USA, (2021–2023), 16 h 43 min (Minutáž: 54–69 min)

Tvůrci:

Rafe Judkins

Předloha:

Robert Jordan (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Rosamund Pike, Daniel Henney, Madeleine Madden, Michael McElhatton, Zoe Robins, Marcus Rutherford, Josha Stradowski, Daryl McCormack, Sophie Okonedo (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Kolo času se odehrává v epickém fantasy světě a sleduje osudy Moiraine (Rosamund Pike), členky neuvěřitelně mocné ženské organizace zvané Aes Sedai, která přijíždí do městečka Dvě řeky. Odtamtud se vydává na nebezpečnou cestu křížem krážem světem s pěti mladými vesničany, z nichž jeden je – jak praví proroctví, Znovuzrozený drak... ten, který buď zachrání, nebo zničí lidstvo. (Prime Video)

(více)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (2)

Kolo času (2021) 

nakonec Kolu času ty čtyři dám,protože mě až na pár momentů bavilo,ale aby si opatrně pozitivní dojem udrželo,bude muset ve druhé řadě přidat.Ony všechny tyhle fantasy jsou na jedno brdo a jádro je pokaždé stejné a záleží na zpracování.To tady není vůbec špatné a řadí se k tomu lepšímu,nicméně dějově je to dost nevyrovnané.Příběhových linií je hodně a jejich úroveň se pohybuje od velmi dobrých až po vyloženě zbytečné a nikam nevedoucí a těm je bohužel mnohdy věnováno až moc času a děj se nikam neposune.Nakonec se to tak dostane do stádia,kdy se všechno musí stihnout v poslední půl hodině a působí to až moc easy a uspěchaně.To samé platí i o obsazení.Na jedné straně máme dobrou Rosamund Pike,které role sedla a na druhé straně prakticky hlavní hrdina a spasitel všehomíra je ta nejméně sympatická postava a nejhorší herec z celého ansámblu...70% ()

Série 2 (2023) (S02) 

zkraje mi druhá řada bavila podstatně méně než jednička. Od té už uplynula nějaká doba a jelikož na knížky ještě nedošlo a na opakování nebyl čas, měl jsem zprvu dost velký problém se rozvzpomenout co, kdo, kde, kdy a jak. Tady je to navíc umocněno tím, že se druhé kolo ze začátku lehce vleče a navíc pár postav ještě přibude, takže na úplný guláš je zaděláno velmi rychle. Naštěstí si to ale v nadcházejících dílech sedne, druhá polovina je velmi dobrá a jen potvrzuje, že Jordanovo dílo je povedená a hlavně netuctová fantasy. Samozřejmě, má to svoje mouchy, občas to bojuje s tempem a nejspíš to dost uhýbá od knížek (což nedokážu posoudit, ale ohlasy těch co četli tomu napovídají), ale oproti třeba netflixáckému Zaklínači, ale koneckonců i Pánovi prstenů z Amazonu je seriálové Kolo času minimálně o level výš. Oproti Zaklínači spíš o dva...možná tři...70% ()

Související novinky

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama