Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné z každodenních cest z práce zavolala Karen McCannová (Sally Field) domů své dceři. Během telefonického rozhovoru se ale do domu někdo vloupe a dceru brutálně zabije. I když po krátké době policie padoucha dopadne, musí jej kvůli procedurálním chybám při vyšetřování pustit zpět na svobodu. Ale to si Karen nechce nechat jen tak líbit - začne Roberta Dooba (Kiefer Sutherland) sledovat na každém kroku, a brzy si je jistá, že bude vraždit znovu. I poté je policie bezmocná, a tak Karen bude muset vzít zákon do svých rukou ... Tak tohle byl asi nejprůměrnější film který jsem viděl. Nebyl ani dobrý, ani špatný, herci byli takoví ... průměrní, nikdo nikde nevyčníval, prostě totální průměrná šeď. Po několika hodinách jsem si nebyl schopnej pořádně vzpomenout ani na název filmu, natož o čem to bylo, nebo kdo tam hrál (snad jedině Kiefer Sutherland je trošku výraznější). Dal by průměrné 2.5*... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hodně mírný nadprůměr. Chybí tomu nějaký silnější celkový dojem, mnohdy bych i o něco přitvrdil, místy to nudí a bůhvíjak originální to fakt není, na začátku mi ještě výkon hlavní herečky přišel poněkud přehnaně hysterický, ale jinak se na to dívat dá, příběh kromě pár nelogičností je celkem v pohodě a pár scén tu dokonce dokáže zapůsobit, především finále. Do televize jako dělané a myslím, že ten film vyšší nároky ani neměl. Bohužel. 3* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký relatívne štandardný Hallmarkovský thriller pre ženy o matke, ktorej zabije jeden parchant dcéru, ale zákon je na neho bezradný a tak ho začne prenasledovať až kým aj jej nepôjde o krk a vo finále si to poriadne nerozdajú. Sally Field je dojímavá ako smútiaca matka. Ale film stojí na parchantovi v podaní Sutherlanda, ktorý síce hrá celkom klasického zmrda, ale tak dobre si to užíva, že je radosť ho sledovať a tešíte sa jak bude na konci trpieť. 6/10. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som už pred časom videl a ani jeho opakované zhliadnutie po rokoch nezmenilo nič na prvotnom dojme, že ide o premárnenú príležitosť. Keď má režisér k dispozícii zaujímavý námet a výborných hercov, tak musí jeho výsledný produkt hýbať citmi a angažovanosťou divákov úplne inak, než sa to deje v tomto nevýraznom filme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oko za oko na prvý pohľad vyzerá ako priamočiary revenge triler, ale predsa len nám ponúka Schlesinger zamotanejší dej aj s nejakým tým prekvapením. Už dôvod, prečo je páchateľ prepustený na slobodu, je skvele vymyslený a namiesto sústredenia sa na prípravu a priebeh pomsty sa relativizuje jej zmysel, účel polície v spoločnosti a rieši sa aj dôvera v partnerských vzťahoch po tragédii. Navyše tu máme aj ďalšiu potenciálnu obeť a tam to skončilo tiež proti mojim očakávaniam. Film ale stojí predovšetkým na Sally Field a ja som jej všetko uveril. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama