Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Recenze (366)

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdysi všemi milovaná superstar Štěpán Turek zpíval: „Je tu stávka dýdžejů!“, a já bych řekl, že dnešní Hollywood zažívá významnou stávku kvalitních scenáristů. Ti dobří jsou zřejmě líní, nebo asi opravdu stávkujou a ti hloupí jsou hyperaktivní a píšou blbý scenáře. A ženský podle nich točí přiblblý filmy :o) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kdyby se ještě Charlize políbila s lékárnicí, která jí ošetří rameno, kruh bizarnosti tohoto díla by se uzavřel. Prapodivný mix existenciálních motivů Brama Stokera, takřka parodicky přepálené rasové, genderové i LGBT korektnosti, všemožných klišé akčního a sci-fi žánru, a to vše s nadměrným důkladem na emoce a motivace postav, někdy působivé a jindy přihlouplé. Ve výsledku je to ale pořád lepší a dějově soudržnější než jiná nedávná netflixovská teamovka, ta od Baye. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Veksláckou patkou babochlapsky znetvořený Theronovic Karlík pod taktovkou militantně feministické lesby, která umí točit akční scény asi tak jako kvadruplegik veslovat, to celé pohá(a)něné sofistikovaným scénářem ambiciózního třetiřadého plagiátora přiblblých omalovánek pro dyslektiky. Výsledkem je plytký, hloupý, laciný a špatně natočený secondhandový Hájlendr pro globalizované mentály o multikulti a multisexuaálně orientované bojůvce dlouhověkostí otrávených pablbů, sveřepě chránících lidstvo, ať už o to stojí, nebo ne, kde se místo promakanosti akce či racionality a neotřelosti příběhu řeší spíše „opravdu promakaná“ pouťově filosofická moudra o úskalích nezmrdelnosti a pseudoexistenciální bolístky notně otřelých konečníků na věky partnersky zaregistrovaných bojových homoklád. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

SKORO je to fakt dobré. Koncept Highlandera naroubovaný na skupinku žoldáků má své kouzlo a jednotliví členové jsou sympatická sebranka underdogů. Po rychlém úvodu se to nicméně na poměrně dlouho zabrzdí a ani bezchybná Theron nemůže vyvážit to, že příběhově je tu materiál možná tak na čistou hodinku. Nemluvě o tom okatém schématu klasického (jen dražšího) televizního pilotu, který vlastně ani nechce přijít s pořádným obloukem a jen pokládá základy pro budoucí dějové linky. Ale vesměs jsem se nenudil, látka je sexy, akce minimálně slušná a nechybí několik opravdu cool momentů. 60% s tím, že na úvod ok, ale příště by to rozhodně chtělo posílit akci i příběh a najít výraznějšího záporáka. Snaha o realistickou motivaci (respektive protivníka, který je takzvaně z našeho světa) je vesměs k ničemu, protože když už máme ve hře nesmrtelné, chce to jim dát opravdovou výzvou. A tou chlápek s vizáží čerstvého absolventa ČVUT vážně není. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zápletka měla v sobě velký potenciál, ale kam směřuje dnešní Hollywood to snad radši ani nechci vědět, daleko důležitější než scénář je fakt, aby ve filmu byly ženy, přesněji řečeno černé, měli hodně prostoru, v žádném případě záporné a co mě bavilo, že v první části se akční scény odehrávají ve tmě, ale kdyby byly všechny ve světle, mohlo by to působit rasisticky, čert vem že to není pořádně vidět, přitom ty fighty mě přišly docela dobrý. Charlize to poprvé ve filmu neslušelo, když tedy nepočítám Zrůdu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

3/10. Tragédie. To je tak, když potencionálně zajímavý příběh o nesmrtelných válečnicích dáte natočit ženské, která netuší, která bije. 100 minut patosu a pár ucházejících akčních sekvencí, které ale tahá jen a pouze Charlize. Akční biják to není. Zajímavý příběh už vůbec ne. Postavy? Typická sebranka chodících stereotypů. Prostě ne. Neskutečně promrhané téma. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na první pohled Old Guard vypadal na totální akční pecku, ale opak je pravdou. Jedná se o strašnou hovadinu už námětem, které dominuje totálně nepříjemná Charlize Theron a kupodivu poměrně solidní bojové scény. Holt Šílený Max není Old Guard, aby se Charlize mohla chovat stejně a výsledek by byl naprosto opačný. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Po Extraction další velký akčňák s velkým rozpočtem a velkou hvězdou. Bohužel tentokrát za kamerou není bývalý kaskadér, ale režisérka dramatu Tajný život včel a romantiky Láska a basket. Ale dost, nebudu si dělat srandu z Giny Prince-Bythewood, ta si paradoxně zaslouží jako jedna z mála pochvalu. Alespoň malou. Akční scény nejsou úplně špatné a i když na dnešní špičku ztrácejí, ve zmatený bordel se nikdy nepromění. Ovšem jinak je to bída. Ačkoliv se děj točí kolem party nesmrtelných, kteří procházejí staletími, bojovali v různých válkách na všech kontinentech a mají depku z toho, že všichni jejich blízcí zemřeli, nic z toho Old Guard nedovede prodat. A všechny ty srdceryvné výlevy o tom, jak jsou na světě sami, nesmrtelnost je prokletí a vůbec všechno, jsou s přibývající stopáží víc a víc otravnější, protože nic moc dalšího se v Old Guard neřeší. Jasně, Charlize Theron je cool a zbytek týmu se taky snaží, nic to však nemění na tom, že víc než kterýkoliv z hrdinů a jejich osud mě zajímalo, kdy se mi na sporáku dodělá kari. Druholigová podívaná ve všech směrech. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónov║ Dosť samoúčelný až dosť z boka ustrelený akčný miš maš guláš film ale aspoň krásne okorenený úžasnou akčnou buzerantskou dvojicou, to im už ako asi riadne j**e. Charlize Theron je asi len jediné malé pozitívum. Tento rok ide riadne dolu vodu s kinematografiou, popcorn nehovoriac. /35%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rozpadavé, bez tempa, dramatické struktury, lehce naivní svou vážností... nicméně ve druhé polovině mě ta zvláštní cheesy dívčí osobitost, slušně zahrané postavy a solidní akce začaly do toho světa vtahovat natolik, že jsem nakloněný druhému dílu. Je to trochu Underworld pro inťoše a moc dlouhý pilot seriálu, který by ve druhé sezóně mohl začít šlapat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAKŽE JSTE TI HODNÍ, NEBO TI ZLÍ?“ … „TO ZÁLEŽÍ NA STOLETÍ. BOJUJEME ZA VLASTNÍ IDEÁLY...“ /// Parta výjimečnejch jedinců, který není lehký chytit. Ani zabít… Celkem dobře se popasovali s vysvětlováním nesmrtelnosti. Prostě nic nevysvětlujou. Ti co znají Connora MacLeoda to nepotřebujou – i když tady je to jinak. Je to spíš ukecaný než aby se člověk bavil akcí, ale celkem se to dá přetrpět. S blížícím finále tomu dochází šťáva a hlavně to nevzbuzuje žádný dojemný emoce. Ani mi nevadí, že si nechávaj prostor pro případný pokračování. Pokuď by to byla akční žánrovka ve stylu „Vyproštěný“, tak proč ne. Je totiž celkem jedno, jestli se ve filmu pohybujou „pravý“ nesmrtelní místo nesmrtelných naoko. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že nemusí být jenom jeden. 2.) Hledám „sluníčkovej“ film. 3.) Thx za titule „Jan Kucherko“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Když jsou kina zavřená, alespoň si nás hýčká Netflix dražšími filmy, byť to není velká pecka v aktuálním suchu je to minimálně fajn zábava. Charlize Theron vede skupinu nesmrtelných vojáků, kteří žijí už po staletí, ale nyní jim hrozí odhalení a musí udělat vše proto, aby si uchránili identitu. Film má celkem slušnou akci ( na Extraction ani 6 Underground sice nedosahuje), ale je to celkem krvavé a pár záběrů stojí za to. Dojde i na nějaký twist a herci se snaží. Někomu by mohlo vadit, že je film hodně genderově korektní a né příliš chytrý a to mi až tak nevadí, jediné co mne zamrzelo, že flashbacky nedostaly víc prostoru, jelikož kdyby se film odehrával během křížových výprav či z dob čarodějnictví, tak by hodnocení vypadalo úplně jinak. Dvojky bych se nebránil. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Old Guard získává body hlavně za akci, protože o moc víc v tomhle filmu nenajdete. Příběh se dá shrnout do jedné věty, na všechny otázky kolem mytologie nesmrtelných hrdinů se odpovídá "nevím" nebo "prostě to tak je" a jede se dál a kromě pár momentů tam ani není moc co hrát. Ale jak se začne střílet / sekat, vypadá to dobře a klidně bych si dal říct nějakým dalším dílem nebo seriálem, kde by bojová choreografie prováděla podobné věci. I když tentokrát bych prosil i nějaký ten scénář. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Aj som sa Charlize Theron čudoval, že do toho išla (na strane druhej, má vo filmografii pár super zárezov, ale netvárme sa, že ide o ikonu s bezchybnou kariérou obsahujúcou čisto kultové filmy), aj som občas pochopil, PREČO do toho išla. Ten nápad nie je originálny, ale nie je ani úplne zlý a miestami je dokonca dosť dobrý (nesmrteľných síce nemôžete zabiť, ale v pohode ich môžete spútať a vtedy je im ich nesmrteľnosť nanič). Postavy sú každopádne jedno obrovské, útrpné klišé, dialógy ťahajú za uši, herci hrozne fádni (najlepšia je Theron a aj ona je hrubo neviditeľná) a akcie je dosť málo a to, čo tu je, by som neoznačil za nič špičkové (finále má slušné tempo, ale inak žiadny zázrak). Scenár je hrozný, vidno, ako ho odflákli, ako nemali najmenší záujem aspoň trochu sa pri jeho písaní zamyslieť. Takže nápad s nesmrteľnosťou fajn, ale divák nemá najmenšiu šancu pochopiť ho. Ešte beriem, že prežijú strelu do srdca, ale čo ak by do nich niekto hodil granát? To by sa ich telá opätovne zhmotnili a ich jednotlivé časti by sa k sebe pripojili ako T-1000 v Terminátorovi 2? Sú tu minimálne dve scény, v ktorých dve postavy brutálne zradia a o minútu neskôr dostanú záchvat výčitiek svedomia a snažia sa situáciu napraviť. Alebo absurdná scéna, v ktorej Nile inej postave nezmyselne dokazuje, že je tiež nesmrteľná (prečo?) a strelí si do nohy (kde vôbec nie je vidieť, že je nesmrteľná – wtf?). Vlastne som sa čudoval, že sa postavám spolu s ranami nezaceľujú aj poškodené kusy oblečenia. Hlavného zloducha hrá bratranec Harryho Pottera Dudley a na konci sa nechá dobrovoľne zabiť, hoci vie, že minimálne jedna osoba v miestnosti, proti ktorej stojí, je nesmrteľná (takže ide zrejme o zvláštny pokus o svojskú samovraždu?). Proste, ako vravím – ja neviem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako neni to vylozene voser, ale potencial to melo daleko vetsi. Tvurci se snazi o jakejsi mix mezi Bladem a Highlanderem, coz by bylo v poradku, kdyby se tady porad jen nekecalo. Akce totiz neni natocena vubec spatne, navic je vse hezky krvavy a Theron v modu Milly Jovovich si to vylozene uziva, jenze na 5 minut povedeny akce pripada 20 minut niceho. Netvrdim, ze by to zaclo vylozene nudit, ale proste takhle se neda akcni becko tocit. Navic se film bohuzel nemuze ani moc oprit o herce, hlavni particka totiz moc sympatii nepobrala, krome teda samozrejme Theron a udelat hlavniho zaporaka z Dudleyho musel nejakej genius, to bylo tragicky. Celkove tu je tak jen fajn akce, solidni Theron a potencial na rozjeti serie, ktera se ale obavam, ze skonci hned prvnim dilem. I kdyz mozna to je dobre. Slabsi 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film tak maximálně za 3* (ale spíš za 2*), ovšem komentáře některých jedinců tady jasný odpad. Aneb není nic otravnějšího, než si poslední dobou pod každým druhým filmem s ženskou hrdinkou případně černochem v jakékoli roli číst smutný kecy zabedněnců, co nevidí dál než za špičku vlastního nosu, jak si film X dovolil tohle nebo zase tamto. Jak se někdo opovažuje sahat na náš primitivně úzký pohled na svět, jaká to drzost! Chudáčci. Právo na názor se v dnešní době fakt přeceňuje, možná by to vyřešil IQ test či zkouška empatie před zapojením internetu, tak snad jednou. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jo, dámy a pánové, svět je v prdeli a to kompletně. Proč? Protože v dnešní době, kdy se až panicky dbá na to, aby se žádná menšina necítila menšinově, "tvůrce filmů" nenapadá nic jinýho než do svých blijáků najebat úplně všechny, aby na ně někdo nevznesl žalobu, že mu šlape po jeho "právech". Takže tu máme skupinu nesmrtelných, kdy úplně první nesmrtelnej byl, Buddho div se, černoch. Další nesmrtelnou se stala feministická asexuální Čárlý Teron a ta měla za kámošku rákosku, alias mou soukmenovkyni. Samo sebou černoch jako první nesmrtelnej byl nakonec smrtelnej a rákosku poslali do hlubin moře už ve středověku, aby divákovi došlo, jak jsou bílí lidé sadistické svině. Čárlý ale potkala další nesmrtelné - inda/araba/muslimáka či koho a dva bělochy. Indo-arabo-muslimák má homosexuanální vztah s jedním z bílých mužů, protože GAY PRIDE PYČO !! Druhej bílej si dovolil něco neskutečnýho a v dnešním světě až nezákonýho !!! Je to...bílý muž, co je heterosexuální !! Ta drzost !! To mu jako pánský prdele, transky, shemale, female a ladyboyové nejsou dost dobrý??? Má snad něco proti barevnejm, že je nešuká? Nevadí mu třeba pansexuálové? A co transgender? Ví vůbec, debil jeden zaostalej, že podle VB (Velká Británie, ne veřejná bezpečnost) existuje 71 pohlaví? Neví !! On jako fakt rozliišuje jen muže a ženy !! Takže co uděláme s bílým heterosexuálem, co zná jen dvě pohlaví? Sprááávně, bude to padouch, protože v dnešní době prostě takovejhle člověk musí být zmrd a nástroj všeho zla. Však Hitler byl taky bílej !! A jako bonus bude poslední, nově nalezená nesmrtelná, černoška s jasně lesbickejma sklonama!! Tak a kdyby se Čárlý něco stalo tak zbylé nesmrtelné povede ona, i když ví úplný hovno jelikož je nováček, protože nesmrtelný přece nemůže vést muž !! Taky je vám z toho na blití? Jenže takhle to ve filmu fakt je. Jako OK já sama sem žlutá ťamanka a navíc 99% lesba, ale abych takhle hulákala do světa, že sem výjimečná a svět je zlej, že mě nebere...No sem snad úplná píča? Tutově se v pokračování objeví novej nesmrtelnej a ten bude intersexuál či alespoň androgynní a určitě to bude indián nebo eskymák !! Po Sedmi barevnejch největší prapagandistická sračka, co sem viděla a mnohem horší. Ale stejně největší bomba je, když to tady po sobě čtu, že za práva bílé rasy a heterosexualitu bojuje vietnamsko-jihokorejská skorolesba, co nesnáší Okamuru. Kuuurva já mám taky dost :-D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzájemně se zabili. Několikrát." A o tom to je. O partičce nesmrtelnejch, která bojuje za nějakou vizi svýho dobra. Tomu rozumím a je mi to sympatický. Co mi ale sympatický není ani trochu, tak to je genderová převáženost. Již nikoli vyváženost, kde mají všichni stejný práva, ale převáženost, ve který je bílej heterosexuální jedinec ten jedinej světovej zmrd. Ten, kterej zradí, ten kterej mučí a ten, kterej zneužije. Všichni ostatní jsou zkrátka dokonalí a černá bílou evidentně nahradí. Možná se jen nechci smířit s evolucí, ale tohle mě dost štvalo. Přesto se mi dost líbilo láskyplný vyznání dvou nepříliš studejnejch bojovníků na téma: není to můj kluk. Jinak je to docela svižný, zábavně nenáročný a ty fórky s neustálým ožíváním mě bavily celou dobu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

O co víc angažovaný, o to víc podvyživený po scénáristické a režijní stránce. Utrpení nesmrtelných jsem u těchhle dvou nekonečných hodin pocítil jako nikdy. ()

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama