Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

Handle 

všechny recenze uživatele

S touhle blbinou osobně nemám sebemenší problém. Film mě bavil a sjel jsem ho jedním dechem, přesto si nemyslím, že se jedná o nějaký filmařský klenot nebo že tvůrci z námětu vytěžili maximum. Chyběl mi trochu větší tah na branku hlavně co se komediální stránky týče (námět sváděl k mnohem větší satirické náloži), ale občas se dějová linka naopak až moc přepískla a zamýšlený vtip až tak moc nevyšel. Nicméně i tak pár super momentů (ale nejsem si jistej, zdali je náležitě docení i nefanoušci Eurovize), fajn herecké výkony, autentický soundtrack a boží prostředí Islandu. Taková prostě trochu krypl-komediální pohádka pro dospělé v tom lepším slova smyslu... :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripomenulo Blades of Glory len si tu Will Ferrell namiesto krasokorčuľovania robí srandu zo spievania na súťaži Eurovision Song a jeho hrdina je podobný lúzer ako Eddie the Eagle. Prvým problémom filmu je, že ja na tieto súťaže nie som a príliš ma nebavili všetky tie hudobné výstupy. A druhým problémom je, že to vlastne ani nie je príliš vtipné. Ono sa to väčšinu filmu berie dosť vážne a vtipov je tu minimum. Na druhej strane hlavným kladom filmu je, že má srdiečko a všetky tie klišé o tom ako lúzer v nejakej súťaži porazí ostatných a prekoná pri tom rôzne prekážky, fungujú a ja som mu fakt fandil. Naviac hlavný hrdina nie je full retard a v určitý moment prizná, že si uvedomuje jak na tom skutočne je, ale aj tak si ide za svojím snom. Takže keby to bolo buď kratšie alebo o triedu vtipnejšie, tak by som tomu dal aj tretiu hviezdičku. Takto je výsledkom tesný podpriemer, ktorý príliš často nudí. 4/10. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Milý film s úžasnou Rachel (ak to všetko spievala ona, tak asi mám novú najobľúbenejšiu speváčku), ktorému hrozne škodí Ferrell. Jednak v tej úlohe pôsobí ako päsť na oko kvôli svojmu veku, no s výnimkou jeho poznámok o Američanoch, nie je ani príliš vtipný. Má ale aj veľké plus za to, že dokázal ako scenárista veľmi dobre zachytiť pravidlá a všetko okolo tejto súťaže, o ktorej v USA nemali doteraz ani šajn, že niečo také existuje. Ja sám tým pravidlám príliš nerozumiem, keďže Eurovision sa koná väčšinou bez Slovenska. Myslím, že sme boli jeho súčasťou len 3x (Tublatanka, Palonder, Kristína) a nikdy sme sa do finále nedostali, takže nie sme touto súťažou tak zasiahnutí ako zvyšok Európy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Elfové, přestože nejsou nikdy vidět, jsou mnohem vtipnější než skřet Ferrell, který téměř nesleze z plátna. Komedie z bizarního prostředí Eurovize sice nepostrádá nápad, ale většinou jí nevycházejí gagy. Vtipy jsou očekávatelné a upocené, dřou na pilu a k smíchu je toho pramálo. Některé scény jsou na komedii zbytečně drastické. Popravdě, po pár dnech od zhlédnutí mi utkvěl v hlavě akorát pořád fešný Pierce Brosnan, provždy krásný Island a jedno bodnutí nožíkem. SHRNUTÍ: Na to, jaký je Eurovize bizár, je komedie o ní jen slabý odvar. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mila pocta jednej sialenej sutazi, ktora je prekladana nepricetnou zabavou v style Zoolandera. Alebo naopak. Kazdopdne sa to dost bije a je to skoda. V oboch pripadoch to totiz funguje velmi dobre. Akurat spolu to neladi. A emotivne vrcholy samozrejme totalny dojak. Ferrell v pohode, Rachel tradicne na zozratie. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Alexander Lemtov (Dan Stevens) v jednej scéne filmu prenesie, že nikto nemá rád Spojené kráľovstvo a preto nedostanú žiadny bod. Pravdou je, že v nasledujúci ročník Eurovízie skončilo Spojené kráľovstvo naozaj na poslednom mieste bez jediného bodu. (belinko)
  • Když Will Ferrell oslovil Demi Lovato, aby ztvárnila postavu Katiany Lindsdottir, nebyl si jistý, zda zpěvačka roli přijme. Dokonce se jí i dvakrát ptal, jestli četla scénář a nevadí jí, co se s Katianou stane. Demi ale řekla, že se jí nápad moc líbil a právě proto roli přijala. (ClaireWhite)
  • Film mal mať pôvodne premiéru v máji 2020, aby šiel ruka v ruke s Eurovíziou 2020. Avšak kvôli COVID-19 pandémii bola šou zrušená a film bol posunutý na koniec júna 2020. (drake31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama