Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (355)

claudel 

všechny recenze uživatele

Já jsem sám sebe přemlouval, že přece tři hvězdičky dát mohu. Ale opravdu nemohu, ten film je hrozně divný, v mnohem mi připadá hrozně špatný, nicméně objevilo se pár momentů, které mě oslovily - některá hudební a taneční čísla byla povedená a sem tam jsem se zasmál. Tyhle střípky byly však zabity americkými klišé a divností, ta fakt prostupuje celým filmem. Aspoň na tu Rachel se pořád příjemně dívá... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

5/10 za tu jednu nečekanou, strašně zábavnou a výborně celým filmem budovanou scénu, která vlastně v krásně absurdním stylu dovrší celý hlavní motiv příběhu. Úvodní a závěrečná písnička super, Rachel úžasně roztomilá po celou dobu, Will v této roli snesitelný většinu času (když už ovšem začne být otravný, tak je zase pořádně), ale jinak nic moc. Předvídatelné, moc slaďoučké, moc obyčejné a nejhorší je, že humor mi přišel strašně slabý (resp. zbytečně nevkusný, na víc se tvůrci fakt nezmohli?). Těch pár povedených vtípků film nespasí. Aspoň jsem konečně viděl, jak to na té Eurovizi vlastně probíhá a vypadá (pravděpodobně). Po tom zveřejnění Volcano Man klipu jsem čekal větší bžundu, snad i pořádnou satiru, nakonec jsem dostal jen přehlídku nevkusných kostýmů, sem tam slušné písničky a camea nějakých hvězdiček. Zase musím ale uznat, že při té docela vražedné délce jsem se až tolik nenudil. 1 hlas pro Island navíc. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už fakt na komédiu stačí jeden ošúchaný vtip? Ale čo by som čakal od Ferrella, humoristu-extrémistu. Ten človek má tendenciu preháňať, lenže málokedy mu to aj naozaj vyjde. Celé sa to nakoniec aj tak pretavilo na prezentáciu skutočných aj umelých hviezd typu Lovato, Rybak či úchyl Wurst. Takisto nechápem, prečo sa tu objavila Rachel McAdams. Došli jej peniaze? Ale prekvapiť ma v tomto zmätenom svete už nemôže nič, keďže som sa práve dnes dozvedel, že klasická hudba je vraj rasistická... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O Eurovizi (a jejích podivných aférách) jsem měl vždy jen mlhavé povědomí a proto když se objevil trailer na tento film (ano, ten videoklip, jež jsme každý viděli desetkrát), jsem to bral tak, že si velký fanoušek Will Ferrell natočil velké promo na letošní ročník a nejedná se o skutečný film (podobně jako před nedávnem ten trailer na Dundeeho). Je velká škoda, že zrovna letos to nevyšlo a film to zbytečně odnesl, jelikož ten buzz mohl být mnohonásobně větší...a oprávněně, jelikož se jedná o feel good film s přestřelenými gagy, jak ostatně u Ferrella s Mccartym známe, ovšem v těch správných momentech dokáže přesně zahrát na melancholickou strunu. Někdy je to až moc pitomé, ale celkově jsem si to moc užil a doufám, že i ty čísla na Netflixu budou! ... 7,5/10 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Čím je humor trápnejší, tým je film zábavnejší. Všetky možné spevácke kreatúry posledných liet v tejto súťaži sa zišli, aby sa na nich svet pobavil. Možno ani netušili, že sa stali užitočnými idiotmi. Toto panoptikum vhodne doplnil Will Ferrell. Príbeh o snoch a túžbach nie je síce na zahodenie, mnohé nekorektné fórky vcelku zábavné, ale Ferrellove filmy majú vždy svoje ale... Vyznavači povrchných speváckych a talentových súťaží budú nadšení, mne zostáva len podotknúť, že Eurovision si zaslúži tento film a tento film si zaslúži Eurovision. A je mi ľúto Islandu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • I když byla Rachel McAdams přezpívána švédskou zpěvačkou Molly My Marianne Sandén, při natáčení zpívala všechny písně naživo. (ClaireWhite)
  • V semifinále se rovnou vyhlašují země, které postoupily, jednotlivé sčítání bodů probíhá až ve finále soutěže. (Mara97)
  • Ve filmu můžeme vidět celkem 6 předchozích vítězů Eurovize – Alexandra Rybaka (2009), Loreen (2012), Conchitu Wurst (2014), Jamalu (2016), Salvadora Sobrala (2017) a Nettu Barzilai (2018). Kromě nich můžeme ve filmu spatřit dalších 5 účastníků Eurovize – Jessyho Matadora (Francie 2010), Elinu Nechayevu (Estonsko 2018), Bilala Hassaniho (Francie 2019), Johna Ludvika (Švédsko 2019) a Annu Odobescu (Moldavsko 2019). Převážně jsou k vidění u písničky „Song-A-Long“, která se odehrává v sídle ruského účastníka Alexandera Lemtova. (Morrighan)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama