Reklama

Reklama

Psycho Goreman

  • USA Psycho Goreman
Trailer 1

Obsahy(1)

Před dávnými věky, na vzdálené planetě Gigax, vládlo svrchované bezejmenné zlo. Tato bytost shromáždila nepředstavitelnou moc a byla připravena zničit vše dobré a spravedlivé v celém vesmíru. Síly dobra se však spojily a v poslední hodině svrhly zlo z jeho trůnu. Bylo uvězněno v žaláři daleko mimo dosah, avšak kdyby mělo být kdy osvobozeno, znamenalo by to jistou zkázu pro veškerou existenci. Oním vězením je Planeta Země. (C0r0ner)

(více)

Recenze (54)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Psycho Goreman" je pre mňa vyslovene guilty pleasure film. Netreba nad ním veľa premýšľať, netreba to nejako vysoko riešiť, len proste si užiť jazdu praktických efektov a celkom bizarného príbehu. Myslím si, že malá Mimi je celkom psychopat a miestami vie byť celkom otravná, no tento film má niekoľko scénok, ktoré ma vysoko pobavili. Najviac asi keď PG rozpráva s Miminým otcom keď sedí na záchode a zjavuje sa mu ako strašidelná hlava a hovorí mu kam má ísť a kde je adresa a podobne. To sú skvelé scénky. Tiež je vtipné ako je najväčší zabijak, akého kedy vesmír poznal jednoducho ovládaný malým psychopatickým dievčiskom, ktoré by si asi skôr zaslúžilo byť niekde na psychiatrii. A je vtipné, že príbehovo to pôsobí reálne ako veľmi obyčajný rodinný film so všetkým čo k tomu patrí, no v realite je to zasadené do celkom gore hororu. A to je asi to, čo ma na filme baví. Robí si to prakticky srandu z rodinných TV filmov so všetkými jednotlivými klišé a nejako ma to proste bavilo. Je to reálne dobrý film? Asi nie. Ale je to film, ktorý ma bavil. Hodnotenie: B ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strážci vesmíru s gore a občas sem tam dobrou vtipnou hláškou. Ale jinak fakt nic pro mě. Óda na nevkus, s naprosto píčoidní hlavní dětskou hrdinkou a z mého pohledu v některých ohledech i vyloženě nepříjemně nemorální. Doufám, že v dalším filmu bude Steven Kostanski vzdávat poctu něčemu, co si to zaslouží (jako v předchozím The Void), a ne podobným cypovinám. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Škoda neskonale otravné a ukrutně nesnesitelně přehrávající jakože diblíkovské a pitvořící se malé Blanarovičové (a není to o tom, že má být sebestředný hajzlík), která jinak sympaticky echt stupidní béčkovou "osmdesátkovou amblinovku naruby" sráží ke dnu. Je vidět, že se týpci z Astron-6 vyblbli, protože nápaditý design kostýmů, vyňuňané gore efekty, přepálená amorálnost a nepoučnost jsou prvky od fanoušků pro fanoušky. Nadšenecká zapálenost z toho je cítit po většinu stopáže a zcela přebíjí fakt, že celý (ne)rozpočet padl právě na masky a praktické efekty čili se to odehraje asi tak v pěti lokacích na dvorku a za dvorkem baráku, který patrně patří někomu ze štábu. Umí to být vtipné (a záměrně vtipně nevtipné), nahláškované a na černohumorné vlně, stejně jako až obdivuhodně dětinsky debilní; a na hraně těchto dvou poloh to tu více tu méně úspěšně balancuje. Ano, nesporně je to od tvůrců poněkud vychtěné guilty pleasure, ale ve snesitelné míře. Konstantně to navíc táhne nahoru PG s cynickými průpovídkami a interakcí během poznávání pozemských zvyklostí. Dokud to hned vzápětí neposílá do kopru Ta-jejíž-jméno-nesmíme-vyslovit-ani-napsat-aby-snad-nechytla-slinu-a-nechtěla-se-stát-herečkou-na-plný-úvazek; to pak jeden souzní s Goremanovou neskonalou touhou vyhladit pomalou a krutou smrtí celé lidstvo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavná pocta 90tkám a 80tkám, kterou buď budete milovat nebo nenávidět. Působí to jako kdyby Power Rangers s Wishmasterem měli dítě, ale ikdyž je film béčko jak hrom, tak má srdce a je skvělé vidět opět praktické efekty v akci! Film má dobrý spád, slušné herce, malá holčička byla sice místy otravná, ale výkon podává naprosto suverénní a šlo vidět, že si svou roli užívá. Největší Hvězdou filmu je však Psycho Goreman, který tam dropuje jednu hlášku za druhou ( Rád jsem tě poznal, byl bych raději kdybys byl mrtvý!) a gore je naprosto Over the TOP a jako splatter film funguje víc než dobře. Já se překvapivě bavil a smál víc než jsem doufal a pár odkazů potěšilo, především na Romera! Upozorňuji, že film není pro každého, především teenky nemají šanci film pochopit. Spíš pro ty, kteří vyrůstali na 90tkách, mají rádi brakový humor, hromadu gore a rádi se baví bez přemýšlení. Příběh***, Akce**** Humor****, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 7/10. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Vlna 80s retra nám umožnila, abychom si v nostalgicky hebkém balení zrekapitulovali všechna ta fiktivní dojetí našeho dospívání, respektive jeho okouzlující popkulturně vsugerované verze. Ačkoli tento trend už pomalu ztrácí na síle, při životě ho tím urputněji drží uměle nastavované série "Stranger Things" a další produkce Netflixu, které se odmítají vzdát už notně vyčerpané dojné krávy. V jádru ještě zvrácenější, ale naštěstí zábavnější pokračování tohoto retro trendu nabízí nevyhnutelné překročení zapovězené hranice dekád do raných 90s. Počátek devadesátek charakterizovalo zhoubné bujení všeho nevkusu a křiklavosti osmdesátek až do podoby karikatury. Prvním náležitě nesoudným i jízlivě podvratným zvěstovatelem retra raných devadesátek se stává rozjívený pastiš "Psycho Goreman" z profi-nadšenecké rukodělné továrny jménem Astron-6. Konejšivost a dojemnost "E.T." je nahrazena našňupanou hysteričností a blouznivou přemrštěností "Biker Mice from Mars" a dalších deformovaných výrůstků 90s popkultury. Steven Kostanski se nebojí dokořán otevřít monstrózní pandořinu skříňku devadesátkové zhůvěřilosti, kde vkus, střídmost a patos ustoupily křiklavosti, afektovanosti i agresivní kýčovitosti a nebetyčně otravným namistrovaným hrdinům jako v milnících popkultury "Cool As Ice" či "The Fresh Prince Of Bel Air". "Psycho Goreman" nevyhnutelně není pro každého a spoustu lidí bude naopak drásavě srát, ale to je dobře, protože jeho kořeny čerpají svou mízu rovnou z největší temnoty moderní popkultury. Představte si "Buffy The Vampire Slayer", kde vše dobré nahradily ty nejhorší elementy seriálů sester Olsenových, to okořeněné lehoučkou příměsí páprdovské usedlosti "Kutila Tima" a zalité tunou jalové komiksovosti i gumákových kostýmů "Power Rangers" s lehkým rudým nátěrem po vzoru dobových splatstick bijáků či "Celebrity Death Match". Výsledek je obludný, svatokrádežný, přeplácaný a vlastně nekoukatelný, ale právě proto také krásný. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych nazval překvapením roku! Po shlédnutí krátké ukázky a přečtení jedné recenze, jsem byl velmi blízko obrovské chyby. Nakonec jsem se však přeci jen rozhodl, že se na tento na první pohled odpudivý film podívám a následně jsem za to moc rád. Tohle není horor, ale komedie a rozhodně ne ledajaká! U filmu s nálepkou horor/komedie jsem se ještě nikdy takhle nepobavil. PS: doporučuji se koukat alespoň ve dvojici, jelikož sám nevím jak by film dopadl, pokud bych na to koukal v jiné náladě o samotě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak solídny námet a takto ho dojebať. Keby “PG” neparazitoval na “Star Treku” a bol by napríklad diablom, ktorého v duchu pomsty, ovláda problémová teenka, ktorá si neuvedomuje následky svojich činov, bola by to slušná zábava v rámci children žánru s hororovým nádychom. Takto je to taká detská kokotinka, ktorá sa stratí v dave skôr, ako poviete “švec”. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že tohle bude odkazovat na 80. léta, netušil jsem, jak moc mě to ale zklame. Tedy samotný nijak objevný příběh je zábavný a přesně v duchu sci-fi a hororů před 40 lety, což je fajn. Méně fajn jsou postavy. Neuvěřitelný spratek Mimi šikanuje svého staršího bratra Luka (jako fakt? to má být nějaký feminismus nebo co?) a v pohodě si z něj dělá otroka. Tedy Mimi šikanuje celou rodinu, blízké okolí i předalekou galaxii. A téhle malé čubce se dostane do ruky mocný kámen ovládající zlou sílu z vesmíru, a tak si z ní udělá rovněž otroka. A z kamaráda, co ji má rád, udělá slizké monstrum v podobě Kranga. A já se ptám, proč tahle zrůdička nezhebne? No nic. Ty dvě hvězdičky jsou za poctivé mechanické efekty a masky, utrhané hlavy, smrt válečníka (super čelisti) a další kečupové gore. Jo a za fajn sci-fi kostýmy, co člověku připomenou staré dobré televizní časy. Nemůžu se tady dojímat nad vzpomínkami, když vše přebíjí nejen ta opičí čubička, ale také pošahaná rodinka. Není to ani vtipné, ani napínavé....je to trapné. A při tom by možná stačilo mít v hlavní roli nějakou jinou holku...p.s. vykrádačka Rebel Yell od Billyho Idola mě jen více naštvala. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Docela originální kravina, kterou ale hrozně sráží nesympatické postavy a naprostá absence jakéhokoli morálního vývoje - tohle je ten poslední film s dětskými protagonisty, který by měly děti vidět. A dospělým zbyde jen krvelačný vesmírný dobyvatel v obleku Alana Granta, který je zpočátku i náramně zábavný, když zaníceně mluví o absolutní dominanci a utrpení nepřátel a musí přitom poslouchat malou holku. Příběh je jinak hodně dementní, ale jo, jenom ten ústřední nápad a kontrastní uchopení 'nejbrutálnější entity vesmíru' pozornost jakž takž udrží. 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že tenhle kousek má u zdejších hororových kolegů většinou kladný hodnocení. Což nechápu. Za mě je to ale chujovina jako vrata. Sice se tu objeví ucházející gore a pár vtipnejch hlášek ale jinak je to fakt strašná chujovina. Popravdě ani nechápu pro jakou věkovou hranici byl tenhle film určenej. Zlatá Troma a její Toxický mstitel. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Psycho Goreman je horor pre deti, čiže cieľová skupina do 12 rokov a IQ90. Odporne afektovane hrajúca dievčina bola ozajstným hororom, ešte aj ten ujo Psycho bol z nej hotový a zúfalý, videl som mu to na koženom ksichte alebo čo to mal na sebe. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film neni moc chytry nebo zivy, aby byl neco vice nez lacine zabavny. Je to take vinou absurdni zapletky. Je vhodny pro ty,kteri to neberou prilis vazne. Cast sexapealu filmu je jeho lacinost. Nektere efekty potesi vase oci a jine polechtaji zaludek.Jako satira film nefunguje tolik jako Planeta Terror. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Skvělá variace na klasické téma „monstrum přiletí na Zemi, aby ji zničilo“. Tentokrát však hlavní monstrum – nemilosrdný zabiják a pán temnot, ničitel planet! – nepočítalo s tím, že mu jeho plány překazí banda dětí, kterým se podaří získat krystal k ovládání jeho mysli. Psycho Goreman je sci-fi komedie, která dávkuje humor po malých krocích. Ono taky premisa vycházející z představy, že děti můžou ovládat vesmírné monstrum je ukázkový komediální materiál. Nevím, do jaké hloubky až režisér zašel vědomě, ale já jsem při sledování pozoroval ještě jednu rovinu – ženský aspekt v podobě Mimi, která s vyloženým potěšením ovládala monstrum. Možná mám jen velkou představivost, nebo chtěl rejža poukázat na manipulativní stránku ženství? Jejich nadvládu nad muži? V jádru je ale Psycho Goreman vztahem mezi „krutovládcem“ a dítětem a nalézání lásky a já jsem se při sledování královsky bavil. „I do not care about hunky boys. Or do I?.“ „Something's coming! What? You got to dump?“ Schválně, kdo pozná cameo Riche Evanse? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film mi zpočátku způsobil dobrou náladu, protože to parodování osmdesátkových akčních scifáren bylo téměř dokonalé, postupem času ale jaksi ztrácel na tempu i na zábavnosti (alespoň tedy z mého pohledu), a ve finále už jsem opakovaně zjišťoval, kdy už bude konec. I přes slibný start jsem se nedokázal přesvědčit k tomu, abych snímek ocenil mocněji než jen třemi slabšími kousky. 3*- ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové retro se vším všudy od masek přes gore až po vizuál. Pobavilo hlavní monstrum, maskéři se vyblbli i s různými mimozemskými rasami, najde se tu několik odkazů na žánrové klasiky a sem tam se člověk zasměje. Snad jen holčička v hlavní roli byla trošku protivnější, než by bylo zdrávo, ale to je spíš detail. Po trošku rozpačitém Leprechaunovi se Kostanski pomalu vrací na tu svojí vlnu a to je dobře. 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto je riadna ko..tinka. Neviem, či je to pocta 80-tkám a 90-tkám alebo ich snaha o sparodovanie, ale čo viem, že práve z tohto obdobia režisér čerpal všetku inspiráciu. Film neupustí od pútavosti, stále sa tam niečo deje, len škoda, že sa všetko vsadilo na jednu hnusne iritujúcu detskú postavu, ktorá mi pila krv, hned od začiatku.  A to bol môj najväčší problém. Bolo mi jedno, aký lacný príbeh to je a i to, že niektoré masky boli, ako z veľmi zúfalého maškarného plesu Bolo mi jedno aj to, že niektoré dialógy boli hrozne trápne a to hlavne od tej upišťanej dievčiny, ale za to, od Psycha boli do cela trefné. Film sa Neberie vážne, to je ok. Psycho Goreman by zapadol hlavne v tých spomínaných 80-tkách, ale keď je už tu, tak čo narobíme. Splatter je to, ale parádny, ako keby som pozeral toxického pomstiteľa a iné brakové zábavnosti. I keď toto nie je až tak vtipné, zato to zas vobec nenudí. Len škoda, že film stavia na nesprávne karty i na klišéovitý príbeh. Slabé 3*. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

S Astron-6 jsem měl vždycky problém, a to už od dob Father's Day. Jejich morální kompas ukazuje přesně opačným směrem, než ten můj. To co jim připadá vtipný, mně připadá jenom odporný. Nejinak je tomu tady. Takže... Hlavní hrdinka je absolutně nesnesitelná, sebestředná, sobecká p*ča. Všichni ostatní jsou pak totální dementi. V tomhle světě neexistuje nikdo normální, všichni jsou zm*di. Plije se na náboženství, za hurónského smíchu se vraždí policajti, zesměšňují se muži, obzvláště otcové, ztrapňuje se koncept hrdinství a glorifikuje infantilnost. Relativizuje se koncept dobra a zla (spíš teda naprosto obrací). Že prý je tenhle film podvratnej, ale to není pravda, je jen naprosto amorální a odpornej. Jedna hvězdička za nádherný masky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby to aspoň vtipné bylo... Má to obrovský potenciál, takhle od pohledu, ale ve finále je to jenom strašně trapná parodie na ujeté a dětské osmdesátkové sci-fi, která se sice snaží působit kreativně, ale kromě snaživě "špatně-dobře" vypadajících masek a krapet originálním závěrem to s žádnými pořádnými nápady nepřijde. Spíš mě ten film vším možným vytáčel a otravoval, hlavně tedy postavami, kterým jsem všem do jednoho přál co nejbolestivější a nejpomalejší smrt a té malé holce především. Ona by klidně i mohla patřit mezi top 3 nejotravnější postavy v historii kinematografie, až tak moc mě štvala. A bylo by toho ještě hodně, co bych mohl kritizovat, ale ani na to nemám moc náladu. Své fanoušky si to najde, jako asi všechno, ale mě to prostě přijde těžce nepovedené. To si mnohem radši zopakuji oba díly Atomového gymnázia nebo jedničku Toxického mstitele - to je ještě víc brakovější a ještě víc blbější, ale aspoň to není tak strašně otravné a trapné jako tohle... Lepší 1* ()

Reklama

Reklama