Reklama

Reklama

John Garrity (Gerard Butler) s manželkou Allison (Morena Baccarin) a malým synem Nathanem se vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli útočiště, před obrovskou kometou rychle se blížící k Zemi. Uprostřed děsivých zpráv o tom, že města po celém světě jsou ničena úlomky komety, naši protagonisté bojují s rostoucí panikou a bezprávím, které je obklopuje. Budeme svědky zběsilého útěku do bezpečí. Podaří se jim najít poslední úkryt před globální apokalypsou a najít nový bezpečný domov? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (403)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mně se tyto katastrofické filmy líbí, pokud jsou dobře natočené. A Greenland je výborně natočen. Film táhne Gerard Butler, který mě snad ještě v žádném filmu nezklamal. Líbila se mi dějová linka, jak postupně se blížící vyhlazení lidstava, tak sázka na emoční stránku, kdy nám film říká, že ze všeho nejdůležitější je rodina. V některých momentech jsem zadržoval slzu. Co se týče negativ, tak mě snad jen napadají scény, kdy John Garrity bojoval vzadu v autě se spolucestujícími, kdy byla noc a vše bylo ve tmě, nebylo toho moc vidět. Ale jinak výborný katastrofický film. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Greenland ma prekvapil. Je tu jasne vytýčená cesta za potenciálnou záchranou, lemovaná dostatočným množstvom čiastkových konfliktov, skrz ktoré nám film prináša dosť znepokojivú a nesporne pravdivú víziu o konci ľudstva na sklonku života - čím ďalej zúfalejšie protagonisti ktorí boli na rozdiel od väčšiny ostatných k záchrane vybraní, narážajú na všadeprítomné besnenie a násilie zo strany tých, ktorí na spásu nemajú nárok a podliehajú všeobecnej hystérii. Je vlastne dosť osviežujúce mať v hlavnej úlohe hrdinu, ktorí nie sú vôbec hrdinskí. Aj ten Butler tu hrá obyčajného chlapa a keď už dôjde k bitke, veľmi nevie, ako sa správať. Je to projektant, nie bývalý mariňák. Greenland sa zameriava na tie milióny obyčajných ľudí, ktoré vo 2012 alebo Armageddone zvyčajne vidíme len v scénach, kedy utekajú pred plameňmi v horiacich mestách. Ich nehrdinské správanie a obyčajná snaha dostať sa včas na miesto, kde by na nich mohla čakať záchrana. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympaticky civilné zobrazení náhlého konce světa asteroidovou bouří. Jak by asi probíhalo, jak by na něj zareagovali smrtelníci a jak složitě by se ti šťastnější z nich (rozuměj “vylosovaní”) dostávali do krytů. Katastrofický thriller se skromnějším rozpočtem v digitálu a větším důrazem na postavy. Bohužel v nejklišovitější představitelné vztahové konstelaci - rozhádaní, odloučení manželé, které spojuje jejich syn (expozice je přes kopirák Válka světů). Vizuální efekty a akční scény super a ve finále mě obzvláště potěšili aero záběry na “Greenland”, moji cestovatelskou numero-úno srdcovku co se přírodních neuvěřitelností tyče (nechci spojlovat). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Civilní katastrofický nervák s nečekaně realistickou první půlkou. Po skvělé první hodině skočí rovnýma nohama do Hollywoodské vody a věci začnou po haluzi vycházet. Waugh na to jde stylem seňora Spielberga ve Válce světů a soustředí se na poměrně obyčejnou rodinu s Butlerem v roli pro záchranu vybraného táty. Skvěle to odsýpá a pořád se něco děje. Vláda překvapivě dělá co má, okolní lidé nejsou jednorozměrní, působivé scény s ohnivým deštěm nebo tlakovými vlnami bezvadně fungují. Tyhle kousky jsou do dnešní doby třeba, člověk si uvědomí, že jsme na tom mohli být mnohem hůř. Covid je proti Clarkovi odvárek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama místo velkolepé destrukce matičky Země v přímém přenosu? Ale proč ne. Dobře, jsou zde klišé - rozbitá rodina, překážky na útěku, zapomenuté léky....jenže to k těmhle filmům tak trochu patří. Ty nesundané náramky mi vadily, ale zase by bez nich nebyly patřičné zápletky, což chápu. Napínavý příběh má několik velmi dobrých scén. Zmatek na letišti, stopování se synem, cesta dodávkou....uf. A katastrofických efektů není sice mnoho, ale těch pár přesně sedí. Nejlepší je asi meteoritický déšť. Za mě spokojenost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v USA pracovali filmári aj na Islande (zábery Grónska sú v skutočnosti Island). (MikaelSVK)

Související novinky

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

Greenland: Poslední úkryt se dočká pokračování

15.06.2021

Loňský katastrofický spektákl Greenland: Poslední úkryt měl kvůli zhoršující se pandemické situaci jen málokdo šanci nakonec vidět v kinech, ale nyní se zdá, že thriller o rodině hledající úkryt před… (více)

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama