Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Život v mestečku Echo Falls v blízkosti národného parku v americko-kanadskom pohraničí sa zmení potom ako je v lese objavené telo iba 14 ročného dievčaťa, ktoré evidentne niekto lovil. To otvorí staré rany správcovi parku Rayburnovi Swansonovi pretože pred piatimi rokmi zmizla ich dcéra Gwen ktorá v čase zmiznutia bola v rovnakom veku. Vyšetrovaním prípadu je poverená šerifka Alex Gustafson, ktorej pre zmenu robí starosti jej mladší brat Brooks, ktorý bol v detstve týraný pestúnskou rodinou...Ponurú atmosféra ktorá sa vznáša nad osudmi jednotlivých postáv vystihuje aj počasie v meste. Dej filmu má pomerne rýchly spád a aj keď tento thriller nie je ničím výnimočný v mori slabých príbehov či seriálov produkovaných v poslednom období milovníka krimi príbehov príjemne pohladí na duši. Pre m§a osobne je to jeden z filmov, ktorý by si zaslúžil vyššie percentuálne ohodnotenie aj vzhľadom k dobrému hereckému výkonu Jamieho Lannistra... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na zamlklého bývalého lovce utápějícího svůj žal po zmizelé dceři v alkoholu v podání Nikolaje "Jaimeho" bych se mohla dívat klidně tři hodiny, to by mu ale nesměla v jeho dramatu překážet šerifka, která nemálo překračuje svoje pracovní kompetence. Průměr. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to skvělý film s výborným Nikolajem Costerem - Waldau v hlavni roli. Snímek, který je tady nepochopitelně podhodnocen. Na rozdíl od desitek jiných filmů, jež jsou filmovým průmyslem chrleny, je totiž napínavý až běda - několikrát jsem to musela zastavit a projít se po bytě, abych mohla pokračovat. Navíc ta krásná příroda! A konec podle mého gusta. Doufám, že se mnou bude souhlasit aspoň Bearmeedek. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Echo Falls v Minnesote, mestečko, v ktorom zákony zvyšku USA fungujú len ako dobre mienené odporúčania a keby sa tu miestni hojili ešte o kúsok rýchlejšie, vstávali by z mŕtvych. Tata Nikolaj, miesto nezvestnej dcéry, našiel fľašku a ostalo mu akurát lepenie letákov s jej podobizňou (dcéry, nie fľašky), opilecká sebaľútosť a pes chytrejší pána. Aj keď uveriteľnosť ťahá za kratší koniec a pri záverečnej vrahovej kázni som už len mávla rukou, stále ide o celkom slušný thriller a nudiť sa väčšinou nebudete. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......atmosféru to malo, i  herecké výkony ok, ale to finále - vyriešenie .....to značne zrazilo dolu... a tiež príroda fajn, drsná studená ale natur..... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

slušná béčková žánrovka,která by sice v "běžném provozu" nejspíš zapadla,ale v rámci letošního virového filmového sucha potěšila a patři k tomu lepšímu co jsem letos viděl.Někde zmíněné přirovnání k Wind River sedí z části,protože to přeci jen mělo mnohem depresivnější a tíživější atmosféru,ale tady se tvůrci dost snažili aby Silencing fungovalo podobně.Plusem jsou poměrně slušné a funkční zvraty (jakkoliv sem úplně nepochopil motivaci vraha).Snad jen ta Annabelle Wallis mi do role bad-ass šerifky úplně nesedí...70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dost velký překvapení, a boj mezi třema a čtyřma hvězdama.Nakonec se přiklánim k silnějším třem, protože to občas jede na takovou tu ambientní filmovou strunu.Ale s ohledem na opravdu pěkný obsazení, a solidní zápletku to opravdu chválim.60%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kanaďané mají takovou zvláštní superschopnost točit pouze nevýrazné, okamžitě zapomenutelné filmy. Lesní hra na kočku a myš s citlivým rodinným příběhem na pozadí a touha po pomstě a spravedlnosti, která se vám pod kůži moc nedostane. Má to takové spíše únavné tempo, napětí nulové a překvapení na konci...meeh. Neurazí, nenadchne. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem detektivku, kde bude místní lovec znalý terénu pomáhat šerifce stopovat lovce holek. Ne, tohle jsem vážně nečekala. Ano, udělalo mi to radost. Příběh sám o sobě je zajímavý, dojemný a ta příroda vás dostane a pohltí. Včetně dobře zahraných postav. A jejich tajemství. Občas, co se stane v lese, zůstane v lese. A tak je to jenom dobře. Může zamrzet pouze jedna věc. Spoiler Že nevysvětlili, proč to vrah dělal. Teda, vysvětlili kdo a proč, ale ne proč tímhle způsobem....a ani ten krk. Prostě to tak bylo a basta. Spoiler. Ale to nemění nic na tom, že jsem viděla krásně natočený film. Jistě, šla jsem do toho kvůli Nikolajovi a prostředí, ale ve výsledku nelituji jediné vteřiny. Vážně dobrý film! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na jedno podivani uchazejici. Vdecne prostredi, slusne budujici napeti a celkem malo pravdepodobny dej. Wallis byla pekna serifka, i tak na tento thriller do par hodin zapomenu... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau v tomto filme stvárňuje postavu Rayburna Swansona, napraveného lovca zvierat žijúceho na samote v rezervácii pre divokú zver, ktorého hlboko trápi zmiznutie jeho dcéry pred rokmi. Nasleduje smrteľná hra na mačku a myš, keď sa on a mestská šerifka Alice (Annabelle Wallis) vydajú vypátrať sériového vraha, ktorý mohol uniesť aj Rayburnovu dcéru. Príbeh poskytuje väčšinu to, čo divák očakáva: prenasledovanie, stopy, násilie, investigatívne a iné mylné predstavy, ponúka aj niekoľko menších zápletiek, ktoré sú predvídateľné a aj smiešne. Réžia je nevýrazná, ale  scenár je veľmi slabý až bizarný. Pozitívum je atmosféra a prostredie, kde sa film točil. 5,5/10 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Lannisterovi škrtli ze scénáře ségru, pročež, nemaje do čeho píchnout, zachlastává na lesní samotě taktéž škrtnutý potěr, chrání stromy, objímá jeleny a leští pomalu rezavějící lauf. Tato idyla mu však vydrží jen do té doby, než mu v rezervaci začne mírně jebnutý Kopčem Železný masařit luzné náctky, což nasraného lesa pána zvedne od flašky a vyrazí ozdobit si hájovnu hejkalí kožkou. Od té chvíle se perunžel zajímavě začínající leč zvrhne v pitvání starých traumat dvou vidláckých rodin, v němž značně debilní počínání protřelého expytláka z mokré čtvrti shledávám ještě nejméně patologickým. A vše se samozřejmě vyřeší a v dobré vyzvrátí. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

je to na takovy silny 3* bych rekl, ale za to ze nikolaj vypada jak joel (kurva at ho hraje!!!) a je skvelej tak mu dam hvezdu navic...pribeh bavil :) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ve kterých velkou roli hraje krásná příroda a když je to v kombinaci s nějakým vyšetřováním vraždy, už se těším na skvělou podívanou. A ze začátku to taky tak vypadá... až mi to atmoškou připomene i takovou bombu jako Wind River. Ale bacha. Když se tam objeví Nikolaj Coster-Waldau v parádní červené bundě (tu chci) a v první polovině proběhne první seznámení s mechovým lovcem, kterej používá nevídanou zbraň - vrhač oštěpů neboli atlatl, je to ještě zajímavé. Druhá půlka ale dost upadne a na konci spadne úplně. Herecky dobré, příroda dobré, ale děj nakonec nedobré. PS: Nevím, ale mám takovej dojem, že Zahn McClarnon hraje skoro vždy stejnej typ rolí - nějakého šerifa z indiánské rezervace. Už jsem ho tak viděl tolikrát, že ani nevím, jestli jsem ho viděl v jiné roli. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Blbost, ale potěší. Hlavně tím, že Waldauovi ten angry middle-aged man dobře padne, a naháněčky po lese tu poutají stejně silně jako past na medvěda. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Niekedy mi stačí málo, prostredie chladných lesov, hlavný hrdina ktorému prajete a zápletka typická pre severské detektívky. Scenár samozrejme neprináša revolúciu a väčšinu času je žalostne neoriginálny, no nemôžem povedať že by som sa nudil alebo cielene hľadal chyby. Kedže som si očakávania nastavil nízko, fakt som bol celkom spokojný. Čo už ale prehliadnuť neviem sú ploché postavy. Annabelle Wallis ako policajtka ktorá si robí čo chce bez toho aby ju niekto konfrontoval s prekračovanim právomoci nemá charizmu, príbehovy backround ani prirodzenú sympatiu. Vrah je céčkovy, nič sa o ňom poriadne nedozvieme a keď som ho prvýkrát videl v kostýme pôsobil smiešne. Od sofistikovaného zabijaka s motiváciou má veľmi ďaleko. Film ale vie byť napínavý (čomu dopomáha hlavne hudba) nejaké tie nečakané zvraty tiež boli (logiku radšej nehľadajte) a Nikolaj pobehujúci s loveckou puškou má štýl. Jeho príbeh bol svojim spôsobom tak smutný (od začiatku až po záverečne titulky) že som ho vedel prežívať. Smrtiace ticho je jednoduchý triler na vyplnenie času. Podobných filmov by som ale kľudne prijal viac. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nikolaj hrál toho opilýho truchlícího tátu přesvědčivě, hlavně tam seděl typově, což se nedá říct o tý nadělaný šerifce. Ovšem scénář mu nenabídl nic, co by překvapilo. A tak je to i s celým filmem, solidní průměrnej thriller, akorát tak na hodinku a půl rozptýlení. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Odhaliť identitu vraha nie je až taký problém, pokiaľ tomu filmu veľmi neveríte. Ja som asi väčšie očakávania. Stále je to ale solídny snímok s jednoduchými postavami, ich motiváciami a lovom v lese v ghillie obleku. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek má rezervaci kde má zvířata co se nesmí lovit. Jednoho dne mu tam naběhne vrah co zde vraždí ženské a on se toho vraha snaží zastavit. Policie je jako vždy neschopná, ale zase mě překvapilo kdo vraždil měl jsem jiný tip sice mě to přijde jako vycucané z prstu v hodině dvanácté, ale proč ne. 40 procent do televize někde třeba ve večerních hodinách ideálka ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Suspiria s těma stromama, Mlčení jehňátek v hudbě, Fargo s těmi antihrdiny, já nevim. co dalšího, z tohohle další dobrej film neupleteš. ()

Reklama

Reklama