Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný ostrov obehnaný jemným předivem pavučiny. Čtyři páry tenkých nohou čekají na její záchvěv, signalizující kořist. Hmyzí oči, pozorující marné snažení budoucí potravy, vyprostit se. Pevná kusadla připravená vnořit se do pevných útrob oběti.Agónie bolesti smíšená s hrůzou. A pak ... nic. Smrt. Pavoučci prý přinášejí štěstí. Obrovský pavouk by měl přnést velké štěstí. Není tomu vždy tak. Tento přináší smrt. Bolestivou a zrůdnou smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak i po letech musím říci, že se mi Arachnid svým způsobem líbil. Slušná kamera, prales a hudba (Francesc Gener) jako v Predátorovi, zmutovaní roztoči jako v Klíšťatech a podzemní prostory plné pavučin a obřího pavouka (co měl žihadlo jak z Hvězdné pěchoty) jistě inspirovaly Jacksona k jeho Odule... Obstojné trikové efekty, kde musím vyzdvihnout pěknou práci s pavouky, stonožkami, ale i třeba vyhřezlé oko, či snovou mutaci obličeje měnícího se v pavouka. Dnes by se jistě vše odbylo levnými pixely... Škoda, že B.Yuzna nepřidal kromě produkce více ruku k dílu, jistě by se divák dočkal vícero bizarností. Ve srovnání se současnými béčkovými filmy, co vypadají jako levné PC hry, je tohle obstojná zábava. ()

AltairAhad 

všechny recenze uživatele

A já jsem za to ještě utratila peníze na DVD s tím, že i když jsem silný arachnofobik, tak zkusím, co to se mnou udělá. Měla jsem pocit, že vyhodím televizi s přehrávačem z okna. Lepšího pavouka bych uplácala i z hlíny. To byl prostě děs! Vážně. Já ani nevím proč tomu vlastně ještě dávám hvězdu. Herecké výkony hrůza, pavouk(pavouci) - celou dobu jsem na nějakého čekala... S bídou * ()

Reklama

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tohle není ani vtipné. Stejně jako Arachnia je tenhle film stejná nepovedenost (až na to, že Arachnid je na jedno procento napínavý, a Arachnia vtipnější). Ale Proč je v pár scénách pavouk dělán ze Stop Motion? Nepatří náhodou tyhle efekty do dvacátého století? Herci mohli být lepší. Na pavouka jsem musel čekat dost dlouho, a nezáživné. Asi jsem měl vážně Smolíčka. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

600 korún, 600 korún milý Tron - to jsem si zase neustále opakoval já, protože jsem se nechal nachytat dříve než tento skvost vyšel v edici Vapet. Smrtka ma neklepla, ale chodila naozaj velmi blízko. Byl to skutečně horor, .... to dokoukat .... a neustále přitom neproklínat okamžik, kdy jsem na své klávesnici potvrdil objednávku. Hlavní hrdina mi připomínal ňoumu ze seriálu o kung-fu s D.Carradinem. Úroveň triků odpovídala tak úrovni před padesáti lety.... ()

pursulus odpad!

všechny recenze uživatele

Ze světa zvířat (ročník 2019).¬         Tvůrci se nedovedli vypořádati s tak obtížným, náročným námětem jakým je mutace pavouka do obřích rozměrů kdesi v jihoamerické jungli. Místo aby svou pozornost upnuli k aspektům biosofickým, zaměřili ji na podprsenky účastnic expedice. Triková složka je zvláště zajímavá — nejde totiž o umělé výtvory, alébrž o zvětšení opravdických živých tvorů, často ani ne pavoukovců, takže tu jde o podvod na divákovi, který oprávněně očekává zručnou počítačovou anymaci. Hororový prvek byl dobrý (pouť chodbou pavouka; setkání účastnice se svým zmizelým bratrem — "Tvrdě a naplno, Loren", načež se bratr proměňuje v určitý druh pavouka; sežrání černocha právě vylíhnutým pavoukem), ale objevil se až ke konci filmu. Pavouci také zajímavě hýkali, dočista jako osli.¬                 Moje vysoce záporné hodnocení ovlivnilo několik věcí. Tak už zmíněný anymační podvod; dále nijaké poprsí jak bělošských, tak i indiánské účastnice expedice; a také to, že byl sežrán pouze černoch, zatímco ostatní rasy přežili až do samého konce. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Když pavouk hrdiny zažene do hangáru, říkají, že zadní dvířka jsou zamčená a že se jimi nikam nedostanou. Později je však otevřou rukou bez jakéhokoliv zásahu. (Pepy)

Reklama

Reklama