Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tato čast je slabším článkom serie,lebo viac ma bavil Freedy keď kosil decká v snoch,nie prevtelením do niekoho druhého,ja si myslím že tato čast je samostatná kapitola.A bolo v nom veľa dialogov ale malo akcie a o strachu s tohoto dielu sa nedá moc povedať.A hlavná postava M.Patton prosím vás kde ste ho vyhrabali?Strašný herecký výkon. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta rejžovi a všem ostatním. Navrhuji podtitul: Aneb jak si režisér a scénáristi dali voraz a nechali to všechno na Freddym. Freddy tedy bere tento nedobrovolný úkol do svých nabroušených nožů a se skleslým výrazem se odpotácí jej splnit. Přemýšlí o svých pekelných pocitech a dochází k závěru, že mu ani tak nevadí, že to všechno bude stát na něm. Vadí a mrzí ho nesnaživost, neprofesionalita a lenivý přístup tvůrců. Ke své postavě totiž také potřebuje i kvalitně zpracovaný příběh a scénář:) Ještě však netuší, že všechny následující díly budou stát hlavně na kultu jeho postavy, který se jeho příchodem na plátna zrodil. Myslím, že štáb by si skutečně tak trochu zasloužil jeho pomstu. Kromě jistého množství vydařených scén mě pak potěšil už jen Robert Rusler, jehož ďábelský výraz mě prvně upoutal ve filmové adaptaci Kingovy povídky Někdy se vracejí. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Naprostá hloupost scénáře tenhle film zoufale kazí. Hrdina běhá polonahý po městě a s rukama od krve všem říká, koho zabil, ale nikdo mu nevěří a nechá ho klidně jít. Freddy Krueger to sice zachraňuje, protože tenhle chlápek má charisma, ale vše ostatní je zoufale špatné. Navíc děj skončí přesně tak jak v minulém dílu. Tenhle film se nepovedl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ach jo, po naprosto úchvatné a atmosférické jedničce přijde tohle. Zřejmě nejhorší díl celé série (ještě jsem neviděl šestku a sedmičku) z Elm Street a díl, který jakoby neměl žádnou spojitost s prvním dílem. Hudební motiv - žádný, sympatické postavy - jedna, nějaký smysl tohoto dílu - není. Jediná věc, která potěší, je jako vždy spolehlivý Robert a konec. Pro tenhle film jsem vyvinul metodu ZZ - Zahodit a Zapomenout na tuhle opravdovou noční můru… 40 %. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Freddyho pomsta si sice propůjčuje postavu zabijáka a titul Noční můry z Elm Street, ale prakticky nedodržuje žádná pravidla nastavená Wesem Cravenem v prvním filmu, a tak se v ní může stát opravdu cokoliv a je jedno, zda se to děje ve snu, nebo ve skutečnosti. Snímek přitom začíná velmi povedenou snovou scénou se školním autobusem, která patří mezi nejlepší hororové výjevy celé série, zbytek filmu však už postrádá veškeré kouzlo a logiku. Latentně homosexuální hrdina po nocích intuitivně bloudí do gay barů a postupně podléhá vtělení zabijáka, ale vzhledem k tomu, že v tomto filmu může být Freddy poražen silou lásky, jedno těžkopádně vyřčené „I love you“ vše dokáže vyřešit. Zklamáním tohoto dílu je i provedení Freddyho mordů, z nichž nejnápadnější je paradoxně ten šílený bizár zahrnující švihadla, nahý zadek a mrskání mokrým ručníkem. Když ke konci Freddy dorazí na bazénovou párty, těšíte se, že konečně začne to pravé řádění, ale scéna je přerušena dříve, než k něčemu stihne dojít. Spíše neuspokojivé pokračování a úkrok do ranku hloupého guilty-pleasure. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama