Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nejsračkoidnější díl celé série, jež překypuje chybami a špatným scénářem. Výběr hlavního hrdiny se povedl asi stejně jako když místo mouky na koláče použijete anthrax. Tedy snaha by byla, ale ty následky. Souhlasím s tím, že je tam místy drobátko černého humoru, který alespoň tu jednu hvězdičku zachraňuje, ale to se mi u hororu zdá chabě málo. To že je tam postava Fredieho, tak to jediné mi připomání jaké že to je pokračování. Já navíc viděl verzy který měla děsnej dabing, kterej v podkresu měl původní stopu což ještě umocnilo rozpačitej (možná slabý slovo) dojem. Tenhle díl bych vám nedoporučl už jen proto, že bych vás nerad měl na svědomí. A když ho přeci risknete, čekám u telefonu abych mohl volat filmovou pohotovost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

1, 2 Freddy jde, 3, 4 už zavři… Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se jen ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když následující díly zaujaly víc. Především hned ten následující. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tato čast je slabším článkom serie,lebo viac ma bavil Freedy keď kosil decká v snoch,nie prevtelením do niekoho druhého,ja si myslím že tato čast je samostatná kapitola.A bolo v nom veľa dialogov ale malo akcie a o strachu s tohoto dielu sa nedá moc povedať.A hlavná postava M.Patton prosím vás kde ste ho vyhrabali?Strašný herecký výkon. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

První pokračování nic moc. Jesse se přistěhuje s rodinou do onoho domku na Elm Street a Fred se ho snaží zneužít ke svému návratu ("Kill for me."). Problém - první hodina je utahaná, jsou tu píčoviny jako papouščí útok, a hlavní hrdina je zkurevenej maňas, kterej kéž by zhebnul hned ve school busovém úvodu, protože mě prostě celou dobu sral. Dvojka nepřináší nic pořádnýho. Něco z atmosféry ale zůstalo a Krueger samozřejmě o charisma nepřišel, takže na hodně slabé 3* (5/10) mi to ještě dá. Ještě že se to s trojkou zase vzpamatuje. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhá časť americkej horrorovej série "Nightmare on Elm Street" sa snaží kráčať v stopách úvodného filmu. Dej ostáva stále sústredený v dome číslo 1428 na Elm street. Dá sa povedať, že Freddy Krueger pôsobí v tomto diely najrozhnevanejším dojmom. Veľa ľudí tvrdí, že tento snímok je najtemnejší z celej série. Asi hej. Ale treba tiež priznať, že je to celé také nemasné neslané pokračovanie, ktoré je len tieňom dokonalej prvej časti. Avšak Freddyho výzve: "Kill for me" len ťažko odolať. *** ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Když se Jesse (Mark Patton) promění ve Freddyho, vidíme rychlý záběr na Freddyho oko, které zírá z Jesseho otevřených úst. Pro tento záběr vytvořili tvůrci efektů figurínu hlavy Marka Pattona s otvorem, kterým se Freddyho oko dívá. Tuto rekvizitu pak připevnili na rovný povrch a nechali někoho, aby do otvoru vložil hlavu. Jediná osoba, jejíž hlava se dovnitř vešla, byla přítelkyně designéra speciálních efektů Kevina Yaghera. Je to jediný případ v sérii, kdy Freddyho ztvárnila žena (nepočítáme-li případy, kdy se ve snovém světě vydával za jiné lidi). (Fenk)
  • Expert na špeciálne efekty Kevin Yagher nahradil v pokračovaní Davida B. Millera, ktorý stvoril Freddyho (Robert Englund) masku. Yagher mal len niekoľko fotografií a pôvodný film, aby sa popasoval s Freddyho podobou. Preto si na pomoc zobral fotografie obetí požiarov a na ich základe navrhol Freddyho výzor. (beso74)

Reklama

Reklama