Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Freddy Kurger je zpět! A raději měl zůstat někde v háji a nevracet se! Nejenže straší lidi, ale teď straší i zvířata. Obzvláště papoušky má v oblibě. Už jen tohoto mého úvodu jde poznat, že dvojka je opravdu ptakovina povrzující, že téměř každý drůhý díl je horší, než první a v některých případech by bylo lepší, aby žádné další pokračování ani nevzniklo. Noční můra v Elm Street 2 je toho řádným příkladem, protože to kazí kultovní záležitost jakou byla jednička. Robert Englund bohužel nedostal tolik prostoru na strašení, vraždění a hazení jedné hlášky za druhou, což je neuvěřitelná škoda, protože to ztrací na celkové horové atmosféře. Strašení jsem si v tomto filmu moc neužil! Je ho opravdu málo. Ani jsem se nedočkal žádných krvavých scén. Jen jedné ve sprše a ta byla docela slabá. Místo strašení přemlouvá teenagera, aby mu dal své tělo. Takže nuda! A konec v továrně je trapný, až to hezký není. Je jasné, že hlavní hvězdou tohoto (ne)hororu je Matt Patton, co by teenager Jesse Walsh, jehož výkon a vzhled je pro takovýho film velkým přínosem, takže díky němu nejdu pro hodnocení "odpad". Nicméně dvojka noční můry je velkým zklamáním! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od své averze k sequelům, tak mi tahle dvojka přijde překvapivě dobrá, a kvalitativně zcela srovnatelná s jedničkou, ne-li dokonce o chlup lepší v budování astmosféry. Speciální efekty nemají chybu, je tam hromada černého humoru, který mě hodně baví, a na Kim Myers se kouká minimálně stejně dobře, jako na Heather Langenkamp. Akorát u toho děje mi přijde, že není moc originální, a taky mi zde vadí Mark Patton, resp. jeho krajně nesympatický osmdesátkový zjev; těch 80 minut zde ale uteče jako nic a člověk se slušně pobaví. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola fajn a s prižmúreným okom, aby ma Freddy v spánku nezabil, som dal tejto klasike aj tu štvrtú hviezdičku, no dvojka je veľké sklamanie. Prišlo mi to ako keby si tvorcovia chceli dokázať, kto dokáže dať Freddymu efektnejšie vraždy. Príbeh ma vôbec nebavil a hlavné, ale aj vedľajšie postavy mi prišli otrasné a viac som fandil Freddymu. Sklamanie. 50% - 2* ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

1) najhorší diel/film série a filmov o freddym kruegerovi, ktorý by mal byť vymazaný, zabudnutý, spálený a zničený (druhé diely/pokračovania zvyknú byť horšie, ale z 5 hviezdičiek do odpadu sa nepodarí každý deň); 2) post-moderna v najhoršom možnom svetle a najpríšernejšej forme - neorganicky, bezzubo a nefunkčne na seba nahádzané rôzne odkazy, citácie, nevhodný humor, nevkus a po scenáristickej stránke naozaj odpad hodný tohto hodnotenia; 3) artový psychologický horor o chlapcovi, ktorý zisťuje a odmieta prijať, že je gay; ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Prvá, Cravenova Nočná mora bola do istej miery zjavením - dokázala inovovať a refreshnúť už dosť vo vlastných stereotypoch zacyklený slasherový subžáner. Priniesla nového, silného antagonistu, pôsobivé výtvarné riešenia a kreatívny koncept, v ktorom sa sny plynule miešajú s realitou a slaseru sa tak otvorili nové dimenzie. Druhé pokračovanie je fascinujúce v tom, ako dokázalo Cravenovu prácu sabotovať. Jack Sholder poňal Nočnú moru ako všetko to, voči čomu sa prvý diel vymedzil - ako úplne tendenčnú, klišeovitú tínedžerskú vyvražďovačku, navyše podkopanú otrasnou dramaturgiou a nulovým citom pre atmosférickosť a rovnako mizivým pochopením pre poňatie Freddyho Kruegera ako slizko "príťažlivého" záporáka, sršiaceho obskúrnym čiernym humorom. Takto vyzerá zlý slasher. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Celosvětová premiéra proběhla v říjnu 1985 na festivalu Hofer Filmtage. (Varan)

Reklama

Reklama