Reklama

Reklama

Já, Victor

(seriál)
Trailer
USA, (2020–2022), 13 h 26 min (Minutáž: 24–34 min)

Předloha:

Becky Albertalli (kniha)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Seriál sleduje nového studenta střední školy Creekwood Victora na jeho vlastní cestě sebepoznání, kdy čelí problémům doma, přizpůsobuje se novému městu a bojuje se svou sexuální orientací. Když se mu zdá, že je toho na něj příliš, obrátí se na Simona, aby mu pomohl zvládnout vzestupy a pády střední školy. (Disney+)

Recenze uživatele Mangano k tomuto seriálu (3)

Já, Victor (2020) 

Barevné, romantické a emocionálně rozvité teenage drama z prostředí maloměstské střední školy. Při sledování první série mě začal otravovat všudypřítomný patos a růžové brýle, které se mi tvůrci snažili neustále s každým dalším dílem nasazovat. Z paluby druhé řady tahle otravně tíživá kotva spadla a do konce té třetí se naštěstí už nikdy úplně znovu celá nevynořila. Příběh se snaží co nejvíc hrát na pozitivní notu a já to pak začal i přes menší úskalí akceptovat. Hlavním plusem seriálu je poté roztomilost a pozitivní aura kolem všech hlavních postav, které, ačkoli si neustále navzájem procházejí svými malými velkými dramaty, nikdy nezahořknou - nestanou se pasivními ublíženými troskami rozhazujíc kolem sebe negativitu, ale pokaždé se nakonec rozhodujíc správně pokračují vždy hrdě či směle vstříc svým dalším osudům. Dokonce i ústřední záporák z první série se pod tíhou křídel lásky stane po zbytek seriálu takovým amorkem naší ústřední skupiny, kterou nejednou povzbudí svým sebejistým smyslem pro humor. "Love, Victor" sice nedosahuje takové filmařské či dramatické úrovně jako kontentem podobní "Young Royals", ani to není tak hrdý a statečný seroš jako "Heartstopper", ale s občas přivřenýma očima nad absurditou a nerealističností se pořád jedná o příjemný nenáročný seriál postavený na mladé lásce mezi partou kamaradů. Rozhodně tedy nelituji času, který jsem seriálu věnoval, naopak. ()

Stůl pro čtyři (2021) (S02E07) 

V seriálu to není žádná výjímka, ale v této epizodě je to znát extrémně. Postavy jednají a reagují jedna na druhou neskutečně iracionálně a celá tahle divná nerealistická aura kolem všeho, co se v seriálu děje, mu zbytečně škodí. Scénáristé prostě strašně tlačí na pilu a ohýbají děj jak ruličku z časopisu, jen proto, aby tenhle jinak pěkný cute seriál působil potenciálně atraktivněji v očích cílové věkové skupiny. Zbytečně. Postavy jsou sympatické a zajímavé, má to vtip, romantiku, emoce, je to barevné, hýbe se to... Kdo by mohl chtít víc? ()

Ráno poté (2021) (S02E08) 

Ostrý zvraty jak u Esmeraldy v kuchyni, ale všechno je to tak strašně ploché, uspěchané a iracionální. Nemám z toho pak tak dobrý pocit. Jako kdyby mě tvůrci nechtěli nechat alespoň chvíli nadechnout a rozkoukat se. Teď k tomu ještě ta rasová otázka. Všichni mají taky najednou náhradníky. Nestíhám to prostě. ()

Reklama

Reklama