Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 124)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě je právě tenhle film tím nejlepším, co kdy temný Indický bůh atmosféry natočil. Na druhou stranu, právě tenhle film je nejmíň zprofanovaný oproti takovému Šestému smyslu, příliš se o něm nemluví a spíš se na něj zapomíná, což je podle mě velká škoda. Základem je silný příběh a jak je u Shyamalana obvyklé bravůrní zakončení, celé epopeje, při které člověku bude neskutečně mrazit a přitom by to všechno mohlo být tak nádherně pravdivé a neuvěřitelně přesvědčivé. Herecké výkony netřeba dále komentovat. Bruce Willis a Samuel L. Jackson se do svých rolích neskutečně hodili k tomu podpořeni naprosto famózním hudebním doprovodem, který onu už dost temnotemnou atmosféru přivádí do čtvrté dimenze. Já opravdu netuším, co bych k tomu více dodal. Tenhle film je nadpřirozený, není přehnaný a každý si z něj dokáže něco vzít. --- Jestli víš, jak se v komiksech pozná, kdo se stane zloduchem. Je to ten, kdo je opakem hrdiny. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis opět ukazuje, že je jeden z nejtalentovanějších herců pod sluncem. A já opět lituji, že jsem preventivně nestrčila do videa VHS... Silná hudba, málo barev, temný a originální příběh. A na závěr opět zvrat. To je celý Shyamalan. A proto ho mám tolik ráda. Nikde jinde než u něj člověk nedokáže odhadnou konec filmu. Zaloužených 5 hvězd za obsazení, režii, hudbu, kameru a atmosferu. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. Víš jistě, kam patříš? Ohledně Unbreakable jsem dobrých osm let sám nevěděl kam. Až druhé zhlédnutí (léto 2008 - zvýšené hodnocení z původních 50% na 85%), kdy jsem sám v mnoha směrech pokročil, mne přesvědčilo o skutečných kvalitách této jedinečné podívané. ___ Konceptuálně jeden z nejlepších comics filmů, bez specifického literárního hrdiny, který si žije ve svém světě. Špičková je tradičně práce kamery, atmosféra, minimalistické podání a herecké výkony - Bruce Willis je prostě super(hrdina)! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne je Vyvolený v Shyamalanovej vynikajúcej tvorbe najslabším ohnivkom, ale to ešte stále znamená, že je výborný! Nesie typický Shyamalanovský rukopis, ktorý sa nie každému páči, ale ja som si naň zvykla a nechcem, aby M. Night menil svoj štýl. Vždy prináša emócie v spojení s (i)racionálnymi súvislosťami a jeho atmosféra má originálnu príchuť, aj keď je to po videní niekoľkých jeho filmov ten istý cukrík len s inou plnkou. Vo Vyvolenom je veľa scén, ktoré by som aspoň skrátila, ak nie vyhodila, ale obsahuje aj scény, ktoré sú tak emocionálne silné, že sa môžete pristihnúť, ako vám srdce horí za spravodlivosť a zároveň zamiera nad toľkou úchylnosťou... Posledná tretina filmu je už obligátne venovaná kolotoču poínt a rozuzlení s vygradovanou atmosférou a Willismanom vo vrcholnej forme a zároveň je aj najlepšou časťou filmu. 3,5* ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Naprosto mě uchvátila myšlenka příběhu: kde je absolutní dobro, musí být jako protipól absolutní zlo. Obrovské mravní dilema hlavního hrdiny, zklamání jeho syna, že otec si nechce uvědomit svojí výjimečnost. Nakonec je tu vyzdvihnuta i myšlenka, že pokud někdo v životě tolik trpí, nakonec se často sám stává zlým. Opravdu dobré. Takže za tu myšlenku a naprosto originální námět dávám plné hodnocení. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (45)

  • Elijah (Samuel L. Jackson) se ptá Davida (Bruce Willis), proč si vybral povolání hlídače, když si mohl vybrat jakoukoliv jinou profesi - třeba otevřít síť restaurací. Ve skutečnosti byl Willis jedním z majitelů sítě restaurací Planet Hollywood. (don corleone)
  • Jméno Elijah je odkazem na "Bibli". Elijah (česky Eliáš) se podle ní měl vrátit na Zemi a vydláždit cestu pro spasitele. (HellFire)

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama