Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Recenze (160)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který dopadl vesměs dobře. Skvělá Christina Ricci. Závěrečná scéna dojemná do té míry že mi připomněla film Duch, neméně sentimentální :-) ()

emo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá a podarená rozprávka o dobrom duchovi. Skutočne dojemne pôsobí scéna, keď si spomína ako sa stal duchom. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno na premiéře se mi film docela líbil. Bohužel čas mu spíš uškodil a nestal se z něj nadčasový hit jako z Addamsovy rodiny nebo Ghostbusters. Překvapilo mne po letech, kolik slavných hvězd se ve filmu doslova mihlo. Christině Ricci bylo v Casperovi patnáct let a už byla úctyhodným objektem pro chlapy. Filmu chybí tak nějak šmrnc, místy už už začíná být zábavný, aby za malou chvilku začal být zase úplně obyčejný. 60% ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka s pěknými triky, hezkým scénářem a se sympatickými hereckými výkony. Nenáročné, leč opravdu zábavné. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Stará duchařská komedie z mých dětských let. Nádherná temná atmosféra a pěkný děj. Bohužel postupem času mě to omrzelo. 60% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Poprvé v kině se školou. Je to milý a dojemný film. K tomu dětská hvězda devadesátých let Christina Ricci. Super správňácký "prezident" Bill Pulman a v další roličce třeba ještě vždy příjemný Eric Idle. Takže za mě dobrá zábava jak ve třinácti tak pětatřiceti letech. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch rodinných filmů, co jsem v dětství viděl tolikrát, až doufám, že na něj už nikdy nenarazím. Rád bych řekl, jak jsem rád, že už tyhle snímky dnes nevznikají, s příchozím rebootem Sám doma a jemu podobných je ale Casper ještě úctyhodným kouskem. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Příběh poněkud nepůsobí jako celek, taková lehká splácanina, ale pro děti myslím, že dobrý :-) Casper je roztomilej a jeho parťačka Christina Ricci skvěle vybraná.. Blbinka na deštivé odpoledne.. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Caspera jsem měl rád, byl to roztomilý duch a je pravda, že tenhle film už dříve zahrál na city diváka. Dneska by na mě neuspěl - bohužel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozverná i dojemná pohádka v "burtonovsky" hravém stylu (duchové a strašidelný dům), jen je častokrát až příliš dětinská, zejména když se v mnoha scénách pouze opájí trikovými možnostmi (z kteréžto stránky nicméně obstojí bez uzardění i dnes). ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale už je na tom cítiť vek a darmo, cielovka tohto filmu je niekde inde. A celkovo mi v pamäti ostal iba kreslený casper ktorý aj bol o niečo lepší. Ale nejedná sa o zlý film. Ak by som film hodnotil x rokov dozadu, bavil by ma o čosi viac. Teraz iba takto... 3* ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Casper. Tak to jméno zná snad každý. Film je fakt pěknej. Je smutý, ale zároveň strašně vtipný, hlavně v podobě třech duchů, ti mě opravdu několikrát skvěle rozesmáli a Christina Ricci byla úžasná. ()

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama