Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Recenze (160)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který dopadl vesměs dobře. Skvělá Christina Ricci. Závěrečná scéna dojemná do té míry že mi připomněla film Duch, neméně sentimentální :-) ()

emo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá a podarená rozprávka o dobrom duchovi. Skutočne dojemne pôsobí scéna, keď si spomína ako sa stal duchom. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka s pěknými triky, hezkým scénářem a se sympatickými hereckými výkony. Nenáročné, leč opravdu zábavné. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno na premiéře se mi film docela líbil. Bohužel čas mu spíš uškodil a nestal se z něj nadčasový hit jako z Addamsovy rodiny nebo Ghostbusters. Překvapilo mne po letech, kolik slavných hvězd se ve filmu doslova mihlo. Christině Ricci bylo v Casperovi patnáct let a už byla úctyhodným objektem pro chlapy. Filmu chybí tak nějak šmrnc, místy už už začíná být zábavný, aby za malou chvilku začal být zase úplně obyčejný. 60% ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Stará duchařská komedie z mých dětských let. Nádherná temná atmosféra a pěkný děj. Bohužel postupem času mě to omrzelo. 60% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Poprvé v kině se školou. Je to milý a dojemný film. K tomu dětská hvězda devadesátých let Christina Ricci. Super správňácký "prezident" Bill Pulman a v další roličce třeba ještě vždy příjemný Eric Idle. Takže za mě dobrá zábava jak ve třinácti tak pětatřiceti letech. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch rodinných filmů, co jsem v dětství viděl tolikrát, až doufám, že na něj už nikdy nenarazím. Rád bych řekl, jak jsem rád, že už tyhle snímky dnes nevznikají, s příchozím rebootem Sám doma a jemu podobných je ale Casper ještě úctyhodným kouskem. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Příběh poněkud nepůsobí jako celek, taková lehká splácanina, ale pro děti myslím, že dobrý :-) Casper je roztomilej a jeho parťačka Christina Ricci skvěle vybraná.. Blbinka na deštivé odpoledne.. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Caspera jsem měl rád, byl to roztomilý duch a je pravda, že tenhle film už dříve zahrál na city diváka. Dneska by na mě neuspěl - bohužel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Rozverná i dojemná pohádka v "burtonovsky" hravém stylu (duchové a strašidelný dům), jen je častokrát až příliš dětinská, zejména když se v mnoha scénách pouze opájí trikovými možnostmi (z kteréžto stránky nicméně obstojí bez uzardění i dnes). ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, ale už je na tom cítiť vek a darmo, cielovka tohto filmu je niekde inde. A celkovo mi v pamäti ostal iba kreslený casper ktorý aj bol o niečo lepší. Ale nejedná sa o zlý film. Ak by som film hodnotil x rokov dozadu, bavil by ma o čosi viac. Teraz iba takto... 3* ()

Obivan 

všechny recenze uživatele

Casper. Tak to jméno zná snad každý. Film je fakt pěknej. Je smutý, ale zároveň strašně vtipný, hlavně v podobě třech duchů, ti mě opravdu několikrát skvěle rozesmáli a Christina Ricci byla úžasná. ()

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama