Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pominu-li, že je to remake a tedy okopírovaná předloha jen jinak zpracovaná, pak musím stejně uznat, že se mi tato verze líbí více než originál. Meg Ryan coby lékařka a Cage coby zamilovaný anděl zde skvěle fungovalo. Mám rád filmy, které se dotýkají onoho neznáma po smrti. Velmi dobře zpracováno, doporučuji vidět. * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

... tu by už asi Toma Hanksa nikto nikomu nezožral. Každopádne námet je skvelý a v správnych rukách by z toho mohla byť riadna melancholická bomba. A Silberling vyzeral byť tým správnym tvorcom. Chyba. Film sa nesie v príliš pozvoľnom tempe, čo by v princípe nevadilo, vadí ale to, že nad celým filmom plávajú akési emócie, ktoré ale vôbec nie sú preložené do obrazov. Silberling servíruje príliš veľa civilných scén zo skutočného života miesto toho, aby sa do filmu snažil preniesť akúsi nadpozemskú melancholickú mágiu (viď. Burton, Jeunet, Del Toro, či Kelly). A to je hlavný problém. Casting (Cage!) i námet sú úžasné, ale réžia je prekvapujúco totálne nezvládnutá a po ukončení filmu (napriek veľkému potenciálu) mi v pamäti neuviazla ani jedna scéna. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejúžasnějších a nejlepé napsaných romantických fantasy filmů.Cageovo herectví je zde opravdu silné,stejně tak i meg Ryan či skvělý Dennis Franz.Emotivní a smutný příběh anděla,jenž chce být člověkem.Skvělá stylizace,skvělá režie,skvělé všechno,tenhle film mě hodně zasáhl a moc rád se na něj dívám.100%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Překrásný romantický snímek s excelentním Nicolasem Cagem (neuvěřitelně procítěně a citlivě zahraná role anděla) a krásnou Meg Ryan, do které se "anděl" zamiluje. Celý film je navíc doprovázen úžasnou hudbou. Je to sice krásný, dojemný snímek s ne zrovna klasickým, ale za to k slzám dohánějícím happyendem, ale na pět hvězdiček tomu něco málo chybí....P.S. kdybych viděl nebe nad Berlínem možná bych hodnotil trochu jinak...... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ztišují lidské utrpení, ulehčují umírajícím přechod na druhou stranu a jeden z nich se rozhodl, že jednu lékařku přesvědčí o své existenci. Právě přišla při operaci srdce o pacienta a náš osamělý anděl Seth se do ní nadobro zabouchl. Existuje totiž varianta, že se stane smrtelníkem a ochutná tak nejrůznější chutě, pozná vůně a jednou snad i její dotyky. Jak asi tenhle střet rozumu a citu dopadne? Postava velmi dobře hrající Meg Ryan není žádnou naivkou, škoda, že se Meg tak trochu „loučila“ s první hereckou ligou, Nicolas Cage je coby nesmělý anděl minimalistický a velmi solidní, odpočinul si od akčních kousků, kterých natočil v polovině devadesátých let dost (ne že bychom za ně nebyli rádi), a je znovu škoda, kam se jeho kariéra dostala, kdy poslední dekádu jen sbírá drobky v podprůměrných projektech. Režie je svědomitá, celkově je formální stránka skvělá. Závěr na mě ovšem úplně nedolehl, místy je to zbytečně moc učesané, proto volím něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Anjeli sú vyobrazení ľuďmi všetkých etník, aby reprezentovali rozmanitosť ľudskej rasy (aj keď anjeli nie sú ľudia). (Arsenal83)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 78,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 198,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama