Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to zase ta typická ukázka filmu mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Město andělů disponuje vším, co má správné romantické drama obsahovat. Režisér snímku Brad Silberling odvádí svou práci dost dobře a jeho citlivá a svědomitá režie je ve filmu znát na každém kroku. Vůbec celková formální stránka je skvělá. Jen je to občas lehce kýčovité a příliš učesané. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Město andělů je pěkný a zajímavý příběh, byť ne originální, který většinu diváků od začátku chytne, zaujme a snad ke konci i dojme. Nicolas Cage se svoji role zhostil dobře podobně jako Meg Ryan. Oběma lze jejich emoce věřit. Přestože se mi snímek líbil, nedokázal mě dojmout a "rozsekat" natolik, abych mu dal plný počet. Můj dojem je na necelých 4*. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudný film a od toho se odvíjí i moje nízké hodnocení. Nějaká souhra mezi ústředním hereckým párem Cage & Ryanová je patrná, ale ostatní je na usnutí. Film inklinuje k mnoha žánrům a to není taky dobře. Když ho mám totiž někomu popsat dost váhám kam ho vlastně zařadit. Je tam něco z romantiky, něco z hororu, něco z dramatu, něco z psychologického žánru, ale právě jen od všeho trochu a s tím mám problém. Film prolétává žánry tak neosobně a bez jasného cíle až jsem jeho nedůraznost oslovit mě v širším záběru nakonec pojmul jako povrchnost, které sice snaha nechyběla, ale co naplat když jsem se nebavil a fakt nudil. Nedotažený film ve všech směrech, ale jinak to ani dopadnout nemohlo, když se tomu nedal jednotný a pevný ráz a jen se andělsky poletovalo vzduchem a navíc bez křídel. 40% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Americká blbina, ale aj tak je to jeden z tých lepších filmov Nicolasa Cagea a Meg Ryanovej. Má to super atmosféru a celkovo mi to príde sympatickejšie ako originál už len tým že to nemá potrebu to filozofovať o suchom z nosa. Na druhú stranu je to postavené na celkom cheesy romantickej zápletke, ktorá nasilu žmýka emócie a snaží sa všemožne rozplakať citlivejšie povahy. Soundtrack v pohode a celkovo si to vždy rád pozriem ak to beží v telke bez toho aby ma obalil pocit hanby. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerný romantický príbeh nabalený na Nebo nad Berlínom. Nepridáva však nič nové a je len jeho slabšia kópia. Nicolas Cage mi ako romantický hrdina moc nepripadá. Jedna z najlepších scén z pôvodného snímku, keď anjeli chodia pomedzi ľudí a počúvajú ich myšlienky je osekaná na minimum. I tak však stojí za zamyslenie, či to, čo nás celý deň trápi a zamestnáva našu myseľ naozaj stojí za všetok ten čas. Jediná vec, ktorá mi nesedí ani na tomto filme ani na "Nebi" je to, prečo by sa anjeli chceli stať ľuďmi. Ale to je už o inom. Mimochodom, čo ste mali v živote najradšej? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Když se Maggie (Meg Ryan) dívá do zrcadla, není v něm vidět vedle ní stojící Seth (Nicolas Cage). Záběr byl natočen nadvakrát - jednou s Ryan a Cagem, jednou bez herců - a poté spojen dohromady. (HellFire)
  • Cage povedal, že s touto úlohou musel prejsť od svojich bežných metód neustálych pohybov k snahe byť „efektívny“, pričom často nehybne. Poznamenal, že si musel osvojiť zmýšľanie dieťaťa a konať pod dojmom bežných zážitkov, ako je pocit dažďa alebo slnečného svetla. (Arsenal83)

Reklama

Reklama