Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Město andělů s andělem Nicolasem by bylo město andělů pěkně na hovno. Nick by už konečně měl pochopit, jaké filmy ano a a jaké filmy ne. Poté bychom mohli být všichni šťastní. Film jsem viděl strašně dávno a pamatuji si z něho pouze to, že se mi totálně nelíbil. Myslím, že jsem ho tehdy ani moc nesledoval, protože to byla strašná sračka. Jinak se mám fajn. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy moc nemusím, tenhle film nebyl ale jen o romantice, měl zvláštní poutavý nádech, takže člověka dost bavil. Dost dobré, zvláštní scény duchů se zde objevovali. Nicolas Cage hrál dobře. I zbytek hereckého obsazení v pořádku. Hudba průměr. Konec filmu byl také dobrý. Sice je film na mě moc romantický, některé chvíle jsem moc nemusel, ale celkově je to obstojná podívaná, která se dá vydržet. Takže dobrý průměr ve výsledku. Mé hodnocení je 57% = *** ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

věříte na anděli??? néé??? to jste nikdy v životě neřekli: "Andělíčků můj strážníčku opatruj mi mou dušičku??" ale určitě jo?? :) a co andělé smrti?? věřit a doufat v něco nadpřirozeného jo snad lidské... útěk od každodeního reálného života.. v každém z nás alespoň jednou zahoří myšlenka, je někdo, kdo má nad námi ochranný křídla?? Město andělů "poukazuje" nad tím, že i andělé smrti nejsou jen monstra co nás odvádí do věčných lovišť.. ale snaží se nám pomoct překonat tu cestu :) a tak by to mělo být.. každý konec, má nový začátek :) k tomu když se anděl chce stát lidskou bytostí, kvůli lásce.. to snad zahřeje na duši každého :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická klasika. Jistě, je to kýč, ale já to tomuto příběhu ráda odpustím. Bylo to atmosferické, působivé a i k zamyšlení. Musela jsem po letech zvednout hodnocení o další hvězdu. Začínám ho mít hodně ráda. Nicolas Cage a Meg Ryan se k sobě krásně hodily. Chemie mezi nimi krásně fungovala a tak by to mělo být. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kýč nejtvrdšího ražení, ale moc hezky natočený. Díky schopnému Silberglingovu vedení má Město andělů velmi silnou, v podstatě snovou atmosféru. Minimalismus Nicolase Cage se pro roli zmateného anděla hodí a stejně tak mi do role ženy, která dokáže získat i srdce i toho, jenž "není schopen cítit", sedne okouzlující Meg Ryan. Výsledek je vykonstruovaný a tvrdě upřednostňuje formu nad obsahem, ale jde o tak stylisticky podmanivé dílo (vynikající práce kamery + citlivá hudba), že jde o kýč krásný, který sice nemá nic společného s realitou (a s předlohou), ale to mi naprosto nebrání v tom, abych jím nebyl okouzlen a na jeho konci nebyl dojatý. 4 a 1/2*... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Věnování "For Dawn" patří producentce Dawn Steel, která zemřela na mozkový nádor před uvedením filmu do kin. (don corleone)
  • Když se Maggie (Meg Ryan) dívá do zrcadla, není v něm vidět vedle ní stojící Seth (Nicolas Cage). Záběr byl natočen nadvakrát - jednou s Ryan a Cagem, jednou bez herců - a poté spojen dohromady. (HellFire)

Reklama

Reklama