Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Emma Green musí opustit svého manžela a dospívající dceru, aby mohla velet mezinárodní posádce při zrádné misi na Mars. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Vesmír, kosmonauti, případně kolonizace jiných planet mě zajímá, ale tenhle seriál Netflixu o misi na Mars zrovna moc nevyšel.Téma skvělé, akorát by to chtělo zpracovat jinak a lépe. Z Měsíce, Marsu ani vesmíru jsem toho moc neviděla, zato tunu nepřesvědčivého patosu a banálnosti plného vět jako: "Jsem na svojí rodinu moc hrdá, miluju vás," v každém díle, přitom potoky slz a vykonstruovaných rádoby emocí a nudných, nicneříkajících vzpomínek třeba na první krůčky své dcery nebo nemoc manžela, koho tohle ve sci-fi seriálu interesuje? Ano, je lepší se nehádat a je lepší svět bez válek, ale takovéto moudra víme i bez tohoto seriálu. Skoro až úsměvný, laciný a naivní kýč.Viděla jsem skoro výhradně jen záběry z rodné planety nebo interiér kosmické lodi, kosmos jsem zahlédla jen na pár sekund a ještě z rychlíku. A ty rádoby potíže z lodi bez jakékoli gradace nebo napětí? Raději bez komentáře. Dávám půlku hvězdy za námět, první cesta kosmonautů na Mars. Jinak je to vážně dílo. :) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem Marťana (nebo aspoň Gravitaci), dostal jsem Vékávéčka. Samozřejmě beru, že seriál o cestě na Mars je možné pojmout i tímto způsobem, kdy se to celé postaví na jednotlivých postavách astronautů a na tom, co řeší za (rodinné) trable a jaké mají vztahy s pozemšťany i mezi sebou navzájem... ale osobně bych tam přece jen uvítal víc Marsu a míň vztahů (v tomto ohledu mi jako nejslabší přišla 3. epizoda, která se v podstatě celá věnuje čínské člence posádky a jejímu lesbickému vztahu; naopak v posledních 3 epizodách se seriál konečně probere - když už jsem ani nedoufal - a začne se tam dít něco zajímavého, finální 10. epizoda je pak takřka dokonalá; možná je ta rozkolísaná kvalita daná tím, že se u jednotlivých epizod střídali různí režiséři). Moc mě neoslovilo ani obsazení, většina herců mi byla spíš nesympatická (byť Hilary Swank je skutečně výborná), a taky mi přišlo, že je to místy dost nevěrohodné (co si tak matně vybavuju, ve skutečných kosmických lodích se šetří každým centimetrem plochy a astronauti se tam mačkají jak sardinky, zatímco v tomto seriálu má posádka lodi všude místa jak na hradě; a potom mě tam hrozně rozčilovalo to permanentní soukromé telefonování s někým na Zemi a posílání zpráv a e-mailů - fakt silně pochybuju, že je možné si ve vesmíru jen tak vzít do ruky iPhone a brnknout manžílkovi na Zemi, jak se dneska má - to mají ti scenáristi diváky za úplně idioty?). Vzato kolem a kolem, nečekal bych, že to někdy napíšu, ale český Kosmo s milionkrát skromnějším rozpočtem mi dává větší smysl, než tahle patetická sračka, která celou dobu ždíme z člověka emoce na maximum, aby v závěru Netflix ani nenechal doběhnout závěrečné titulky a už tlačil člověku něco dalšího - osobně si tedy dovedu představit lepší způsoby, jak zabít tolik času. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Slabé veľmi slabé. Celé to pripomína skôr drámu ako vesmírnu výpravu. Určite by divák čakal viac a to odzrkadľuje aj to hodnotenie na tejto databaze a mnoho komentárov ľudí ktorí to možno ani nedopozerali. Fakt, desiat epizód je veľa a niektoré som viac menej pretrpel ale seriál som nakoniec dal. Jeden z najslabších hraných seriálov na netflixe. Aj to herecké obsadenie každej ľudskej rasy bolo na smiech. 2* ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Snaží se to být puristickým sci-fi, ale moc to nefunguje. Posádka na sračky více, nežli skvadra z BH90210. Problémy a překážky zcela absurdní. Jejich řešení pak zcela hloupé. Rozpočet pak typicky netflixovsky nízký. je tam méně buzerantů, nežli je pro netflix běžné, ale dorovnávají to kriplové, ať už fyzičtí nebo mentální (je tam fakt holka s downem). Jako největší slabinu považuji linky mimo vesmír nebo vesmírné centrum. Zabírají dobrou polovinu stopáže a jsou zcela irelevantní pro hlavní děj. Dal jsem dvě hvězdy, ale ve skutečnosti to je na 30%. Hlavně za obstojné herecké výkony posádky a geniálního inženrského kripla na Zemi. ()

kaza 

všechny recenze uživatele

Dalsi z nekonecne rady netflix zbytecnosti. Vzdavam v 5. dilu - rozplizle, nudne, o vztazich posadky a jejich rodinach nam toho serviruji otravne moc, ale o misi na Mars prakticky nic. Dobrou polovinu casu berou ubijejici vztahove dialogy na Zemi, druhou polovinu totez v raketce. V posadce je kapitankou americka mamca, nechybi cinska lesba, cernoch, ani rusky potizista. Velka "parada". ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama