Reklama

Reklama

Duel

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Prvni velky rezisersky uspech Stevena Spielberga. Solidni road movie, pri jejiz sledovani budete mit porad takovy neprijemny pocit, a budete fandit hlavnimu hrdinovi, i kdyz se moc jako hrdina nechova. To co znamena DUEL pro osamele cestovani po americkych silnicich, znamenaji CELISTI pro letni koupani v mori. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Plno kamerových kousků a nápadů dělá z jinak nicotného námětu něco víc. Pocit neznámého a nevysvětleného nebezpečí funguje skvěle a je vemi zábavné pátrat po něčem, na což vlastně nečekáme odpověď. Spielberg dopředu prokázal, že umí točit i bez milionových rozpočtů a skvělého štábu plného známých jmen. Duel je povedená jednorázová podívaná, na kterou si víceméně nejde stěžovat. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skvelý žánrový film za minimum peňazí. Typický príklad pre filmové školy na prednášku budovanie napätia vo filme. Vodič je tu podobne neviditeľnou hrozbou, ako neskôr legendárny žralok Bruce. Scenár nie je ale nič extra a vyvrcholenie filmu ničím neprekvapí. Prepracovanejší scenár by ale bol iba na škodu veci, Spielberg sa iba zaúčal v onom zmienenom budovaní napätia. Toľko na jeho obhajobu, ak by tu niekomu chýbal priestor na hlbšie premýšlanie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Človek nevie. Človek nikdy nevie. Proste si žije svoj život a predpokladá, že niektoré veci sú dané. Napríklad ísť po ceste a myslieť si, že vás na nej nikto nezabije“ Steven Spielberg viackrát určil smer konkrétneho filmového žánru. ČEĽUSTE odštartovali záplavu drsných ekologických zvieracích hororov, po BLÍZKYCH STRETNUTÍ TRETIEHO DRUHU a E.T. – MIMOZEMŠTANOVI chcel zrazu každý divák (a producent) svojho priateľského ufóna, POLTERGEISTOM odštartoval nový záujem o „ghost house“ - a DUEL stvoril podžáner „cestného trileru“. Po ňom prišli zručné kópie STOPÁR (Rutger Hauer), ÚNOS (Kurt Russell), STOPÁR (Sean Bean) a JAZDA DO PEKIEL (Paul Walker). DUEL je o mužovi, ktorý cestuje autom krajinou kvôli práci, tu mu však situáciu skomplikuje tajomný šofér cisternového vozidla. To, čo na začiatku vyzerá ako nevinné meranie dvoch nadurdených mužov kto ho má dlhšieho, sa časom, v exteriéroch strašidelne prázdnych ciest, mení na čoraz vyhrotenejší psychologický až fyzický súboj áut, pováh a života a smrti. Minimalistické, no čertovsky pôsobivé. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - Spielbergovy filmy jsou super, protože to všichni říkají. Takže tenhle film taky měl být super, s dusivou atmosférou a napětím a vůbec....takže kde se stala chyba kvůli které jsem to nepostřehnul??? A která cisterna z počátku sedmdesátých let drží na silnici jako přilepená i ve stopadesátce??? Asi mám nějakou poruchu vnímání, že mě ta napjatá atmosféra dálnice táhnoucí se vyprahlou pouští minula, ale výsledkem je, že jsem se hodinu a půl nudil... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kdy Mann (Dennis Weaver) telefonuje z budky, je možné ve skle vidět odraz Stevena Spielberga. Režisér téměř po třiceti letech přiznal, že něšlo o záměrné cameo, ale o chybu. Když byl film uveden do kin, byl změněn i formát a údajně se poté Spielberg objevil v záběru až osmnáckrát. [Zdroj : Cinema] (Terva)
  • Carey Loftin, v titulcích uveden jako Cary, měl na starost koordinaci kaskadérů. (Robbi)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama