Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

lamps 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak jsem nečekal, ale přesto mě průměrnost celého snímku trošku zaskočila- rozhodně se jedná o zatím nejslabší Spielbergův film, jaký jsem viděl. Ale přesto bych ho v žádném případě úplně nezavrhoval. Vždyť už jen ústřední hereckou pětici je radost sledovat, především Hoffman a Williams vdechli svým rolím srdce i duši a jen jejich zásluhou vizuální stránka zcela nepřeválcovala tu příběhovou. Spielberg si chtěl evidentně udělat radost a natočil velmi pohodové a veselé dobrodružství, které u mě sice na vyšší hodnocení nedosáhlo, ale vzpomínat na něj budu vždy jen v dobrém. 65% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno s dnešního pohledu. Jedná se nebo se jednalo o mojí svého času skutečně dětskou srdeční záležitost. Když mi bylo dvanáct, tak jsem natom byl asi pětkrát za sebou v Kině Moskva, v dnešním Multikině Ládví a to prosím za dvanáct korun za lístek, kde že jsou ty časy...? To se ještě do kina chodilo, aniž by se hledělo na prachy. Tenkrát se mi to strašně moc líbilo chtěl jsem být jako Peter Pan a postavičku kapitána Hooka mám ostatně doma dodnes. Nicméně z dnešního pohledu, jsem přeci jenom něco málo musel z mého coby nadneseného původního hodnocení ubrat, ale jako dítě bych tomu dal jednoznačně a s velikou chutí za pět. Co se týče studiových dekorací, tak ty jsou zde několikrát přímo odstrašující, nicméně hudba od od Johna Williamse je fantastická, a v první řadě bych také vyzdvihl i opravdu nadprůměrné herecké výkony dvojice Williams a Roberts jako skřítka Tinkerbell. Země nezemě a krásný magický příběh, plný mystického světa, kouzel a fantazií, dobra navzájem se pěkně proplétající se zlem, s tím vším a ještě s daleko více věcmi se setkáte v tomto rodinném filmu. Nicméně si myslím že dnešní omladině se to musí líbit i dnes, i když už po mnoha stránkách mají dnes daleko více co se týče výběru a bohužel s dnešního pohledu morální ponaučení a přímo ukázkově obstarožně vyhlížející triky, asi moc v módě u nich nejsou.. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co Spielberga přimělo k tak pitvořivé stylizaci, která v hrozných aťasových kulisách působí jak Vodní svět pro dětské publikum. Spielbergův rukopis je znát v úvodní půlhodině, ale jakmile se Peter ocitá v zemi Nezemi, jako by se jeho schopnost citlivé režie úplně vypařila. Určitě jedno z mistrových největších zklamání. 4/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až příliš infantilní příběh v přeplácaných kulisách a na můj vkus s velmi otravným dětským komparzem. Legrační je i Zvonilka Julie Roberts, která se víceméně celým dějem  jen prokření jako oddělený pozorovatel eskapád páně Petra. Poselství filmu pak jednoznačné, ale opakovat tuto jednoduchou myšlenku dvě a půl hodiny?  "Máme jen pár vzácných let, za chvíli už budeme my je žádat o pozornost"   To je ovšem pravda, minimálně tříhvězdičková. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman je jeden z mých nejoblíbenějších herců a v té záporné roli byl prostě k sežrání. Ale přesně pravý opak se dá říct o Robinu Williamsovi, toho fakt nemusim (až na jednu vyjímku - Dobrý Will Hunting). Jinak není filmu co vytknout - prostě zase jedna variace na Petra Pana. A docela povedená. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama