Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Poslušně hlásím, že jsem opět zde!“ – tak se vám znovu představí Josef Švejk. Setkáte se s ním při cestě na frontu i přímo v bojové linii. Můžete sledovat slavné Švejkovy vlakové příhody na jeho cestě k marškumpanii do Českých Budějovic, putimskou anabázi a jeho odjezd na frontu. Nechybí Švejk jako falešný ruský zajatec, ani scéna, v níž je poručík Dub přistižen ve veřejném domě… Rok po velkém úspěchu Dobrého vojáka Švejka natočil režisér Karel Steklý další příhody tohoto hrdiny. Ze slavného románu Jaroslava Haška opět vybral nejcharakterističtější historky. Vedle vynikajícího Rudolfa Hrušínského v titulní roli se vám i tentokrát představí řada výborných českých herců – Svatopluk Beneš, Miloš Nedbal, Jaroslav Marvan, Jaroslav Vojta, Fanda Mrázek a František Filipovský. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Mol 

všechny recenze uživatele

NAPOLEÓN SE U WATERLOO VOPOZDIL VO PĚT MINUT A BYL V HAJZLU S CELOU SLÁVOU! Opět výtečný a hláškami prošpikovaný filmeček. Myslel jsem, že si roztrhnu hubu od smíchu, když se ve dveřích objevil Pepek vyskoč s jeho mekotem, cedícím přes jeho poslední tři shnilí zuby. Opět skvělí herci a příjemná atmosféra díky roztomilé barevnosti snímku. Vždy rád shlédnu. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Druhý díl filmového Švejka je vlastně velmi podobný prvnímu, jde o občas vtipný, ale spíše odpočinkový film, u kterého může divák "vypnout" a jen sledovat. Celý se ale odehrává během cesty na bojovou frontu. Válka není moje zrovna příliš oblíbené téma a vzhledem k tomu, že mě film příliš nezaujal ničím jiným, zdál se mi druhý díl o něco slabší než první. Navíc mě nepříjemně překvapily nepovedeně přehrávané postavy, především Svatopluka Beneše v roli nadporučíka Lukáše, kterých jsem si v prvním díle buď nevšiml nebo se povedlo ho natočit o něco lépe. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl ještě chvílemi relativně úspěšně pobavil v satiře a nadhledu a ztrácel body hlavně tím, že "chytrost" hlavního hrdiny byla často spíše vyčůraností, druhý už se v humoru zmůže jen na ty nejnižší útoky. Kdo má být vtipný, ten huláká na celé kolo, vypije litry alkoholu, sežere na co přijde - nebo tyto činnosti rozličně kombinuje. Jazyk Jaroslava Haška je příjemný, ale v téhle humpolácké formě nemám daleko k tomu ho zatracovat. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

1. polovica 2.casti neprebieha takym rychlospadom ako to bolo v 1. diely, no jak sa Svejk opat vrati k pluku, uz to je na spravnej humornejsej urovni. IMHO. V tomto pokracovani sa mi najviac pacilo jak Svejk place pri Lukasovi, jak sa Svejk postaral o macicku, jak hral karty a .. jeho slavny vyrok: ,,Co blázníte, vždyť jsou tady lidi!" jo a.. Svatopluk Beneš ako nadporucik Lukas sa mi ohromne zacal pacit :)) ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokracovani"Dobreho vojaka Svejka",ktere je stejne skvele,jako prvni dil-vyborne napsane,skvele zrezirovane a mistrovsky zahrane.Divame se na to porad a stale a porad a stale se bavime.A oba filmy si zaslouzi navic poklonu za to,ze vznikly v 50-tych letech a nejsou nacichle komunistickym pachem.Takze jasnych 90%,stejne jako u prvniho filmu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Pro natočení exteriérů ve vesnici Putim vyrazil štáb do skutečné Putimi. Na četnické stanici můžete dnes najít pamětní desku s nápisem: "Zde se točila část filmu Osudy dobrého vojáka Švejka" a c. k. úřední tabuli s orlíčkem. (Landauer)
  • Flanderka (Jaroslav Marvan) po flámu sedí u stolku, pije vodu a jí kyselé okurky. Vstane, navleče si bílé rukávníky a vchází do dveří. V dalším záběru z druhé strany však již rukávníky nemá. (zabacek8)

Reklama

Reklama