Reklama

Reklama

Invaze obřích pavouků

  • USA The Giant Spider Invasion (více)
Trailer

Jeden z nejslavnějších pavoučích hororů všech dob! Teror pavouků nezastavíš. Před obřími pavouky není úniku! Poklidný život na farmě v Severním Wisconsinu naruší pád obřího meteoritu. Na místě dopadu nalezne farmář se svou ženou množství úlomků, obsahujících pravé diamanty. Radost z úžasného nálezu však kalí fakt, že meteorit také otevřel obří černou díru, kterou na naši planetu přišli obří patnáctimetroví pavouci. Ti začnou terorizovat celé město a je jen na odbornících z NASA, Dr. Vancem a Dr. Langové, aby zasáhli a pokusili se zabránit totální zkáze při invazi obřích pavouků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

No to zase bylo něco. Hodinu se nic neděje, jen nezajímavé postavy (utkvěl mi akorát šerif s košilí rozepnutou až po pás) donekonečna plkaj nesmysly, pak je na závěr napadnou legrační plyšoví pavouci nebo lépe řečeno jejich nohy, protože často vidíte z úsporných důvodů jen končetiny. Takový triky frčely před válkou. Před první. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No teda. Tohle je tak obrovsky, zřejmě ve všech směrech (herectví, postavy, dialogy, zápletka, triky), slabý, blbý a vyčpělý brak, že nechápu, proč se mi to tak líbilo. Ale možná je to tím, že má ten film jakési vnitřní kouzlo, které způsobilo, že jsem se dost bavil, místy nasmál (ten mikrofon v záběru tak kolem 53 minuty, pohybující se podle toho, která z postav zrovna mluví, je super), rozhodně se nenudil. Musím však říci jedno, obrovské loutce patnáctimetrového pavouka štrádujícího si to přes louku jsem se smál mnohem (zdůrazňuji MNOHEM!!!!) méně, než digitálnímu poletujícímu hmyzu v The MIst. Což svědčí např. o tom, že můžete udělat sebeblbější masku, ale když to není digitální, je to přirozenější. 3,5*. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Giant Spider Invasion" - "Invázia obrích pavúkov". Podľa názvu som usúdil, že to môže byť celkom zábavný americký horror o vraždiacích pavúkoch. No keď som si ho pozrel, ostal som sklamaný. Je to starý, krátky, nízkorozpočtový film v ktorom sa skoro nič nedeje. Čakal som desivú inváziu gigantických pavúkov, čo budú ľudí trhať na kusy. No zhliadol som len nudný snímok s príšerne primitívnou, neohrabanou, plyšovou atrapou pavúka, ktorého pomaly posúvali na koliečkách. Nezvyknem kritizovať lacné efekty v béčkových horroroch, ale toto bolo už naozaj priveľa. * ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jak stvořený na odpad!. Jasně, Bčkovej horor 70.let jako obří pavouci, mravenci nebo vosy. Takže plus tohoto filmu, je každopádně velký výskyt tohoto milého zvířectva, kdy si podává stupidní amíky, ale hlavně ten gigantický komicky vypadající pavouk. Absolutně nenahání hrůzu, protože každý má spíše strach z toho, aby se nerozpadl v nějakým záběru, než aby někoho sežral, ale obdivuju, jak museli s tímto kolosem při natáčení zápolit, rozhýbat to a tak. A mínusy tohoto filmu jsou jednak herci a jejich talent, to je katastrofa (zejména vtipné bylo, jak se jeden týpek snažil zahrát, že je v proudu větru a přitom balancoval na druhou stranu, než to foukalo). Úvodní pád toho bordelu z kosmu byl odpovídající efektům 70.let, to vem čert. No a celkový příběh s tou černou dírou a vůbec to radši ani nezmiňovat. Vtipný byl zejména konec, kdy nikdo ani pomalu nepochopil, jak toho "Giant Spidera" zabili, ale pak byl detailní (a hlavně dlouhý) záběr na to, co všechno z něho teče a okamžitě potom konec filmu. No sranda. Za tu námahu s tím velkým pavoukem musím dát 2 hvězdičky, to prostě nejde jinak, tím je tenhle film opravdu originální! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ach bože, tieto americké ekologické monster horory z 50. rokov 20. storočia!“ chcel som si na začiatku tohto komentára pôvodne povzdychnúť. A zrazu pozerám a čo nevidím, rok výroby 1975. Teda poviem vám, masaker prísť s takým zastaraným hororom štyri roky pred VOTRELCOM a dva roky pred HVIEZDNYMI VOJNAMI. Obrovský, 10-metrový pavúk a veľmi veľa menších (ale stále veľkých) nevyzerá zas až tak zle (najmä v porovnaní s efektmi, ktoré predviedol Ed Wood Jr. v braku PLÁN 9 Z VESMÍRU z r. 1959, čo nie je zasa až také miešanie jabĺk s hruškami, ako sa zdá). No všetko ostatné je jedno predvídateľné, chlpaté, plyšové a otrasné klišé. Malé americké mesto uprostred ničoho, meteority a v nich pavúky, prvú hodinu sa nič nedeje, potom prídu vedci a hovoria vety „máme tu dážď gama lúčov a barometer klesol o 3 centimetre za 20 minút“. Nesmie samozrejme chýbať šerif páliaci z metrovej vzdialenosti revolverom na 10-metrového pavúka. No proste zle. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Rozpočet činil pouhých 300 tisíc amerických dolarů. V severoamerických kinech pak snímek utržil 15 milionů dolarů. Při vydání na VHS v roce 1976 zanechali diváci ve videopůjčovnách přes 2 miliony dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Filmovalo se v americkém státě Wisconsin, a to konkrétně v okrese Lincoln County (město Merrill). (fiLLthe3DD)
  • Film je natočen jako pocta snímkům padesátých let. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno