Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 021)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se povedl. Jde o jeden z nejlepších (proti)válečných filmů (a nejen jich), které jsem kdy viděl. Nejdůležitější je, že si uvědomíte, že válka je hnus, který z jinak normálních lidí dělá zrůdy...Pět hvězd za skvělé herecké výkony, sugestivní atmosféru a úžasné "Adagio For Strings" od Samuela Barbera. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnohých reakcií americkej kinematografie na vojnu vo Vietname. Je to o niečo lepšie ako Kubrickova "Olovená vesta“ a len o máličko slabšie ako Coppolova "Apocalypsa“. Oliver Stone odviedol pri natáčaní "Čaty“ výbornú režisérsku prácu. Tak isto je skvelá aj kamera. No je tam jeden prvok, ktorý to viditeľne kazí a kvôli ktorému nemôžem dať plné hodnotenie. Charlie Sheen nezvládol hlavnú úlohu v tak náročnom snímku. Tento holywoodsky zlatý chlapec, ktorý celé roky žije zo slávy svojho otca, je súci tak akurát do preplateného, priblblého sitcomu (Dva a pol chlapa), prípadne natrhnutej, bezduchej paródie (Horúce strely, Scary Movie). "Čata“ bola nad jeho sily. **** ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu sa zasluhou Olivera Stonea podarilo jedinecnym sposobom vykreslit myslienky, prehanajuce sa v hlave kazdeho, aspon trosku mysliaceho vojaka, ktory nebojuje preto, aby chranil svoju krajinu, ale bojuje preto, lebo to chcu politici. Cata nestratila na aktualnosti ani roky po svojom uvedeni do kin, kedze stale sa najde nejaky ten Bush, ktory vysle vojakov, tam kde nie su potrebni... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone právě vybojoval své velké vítězství. Jeho bitevním polem je kambodžsko-vietnamská hranice, jeho stěžejními zbraněmi jsou Willem Dafoe a Tom Berenger a municí mu budiž charaktery postav těchto herců. Motivován složením pocty provedl precizně svoji četu bojištěm a ukázal temné stránky (ne)lidských bytostí. Hvězdné obsazení se předvedlo jako sehraný tým a podporováno tíživým hudebním doprovodem se postaralo o působivý divácký zážitek bez výrazných hluchých míst. 6 miliónů dolarů(rozpočet)/138 miliónů dolarů(výdělky v USA) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone své pocity z Vietnamu vtiskl do postavy Charlieho Sheena a jakožto člověk, který si válečné peklo prožil na vlastní kůži, cítil odpovědnost k natáčení do té míry, že peklo z něj udělal i všem zúčastněným. Willem Dafoe někde řekl, že fyzická příprava a přírodní podmínky na místě ho zdecimovaly tak, že už na place nehrál, protože byl tak vyčerpán a v takové depresi, že stačilo jen odříkávat text a ostatní přišlo samo. Jeho výkon byl úžasný a - jak to napsat a nespoilerovat - "k nebesům vztyčené ruce" jedním z nejpohnutějších okamžiků v mých diváckých dějinách. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (80)

  • Autorem většiny hlasů, které slyšíme z rádia, je Dale Dye. (džanik)

Reklama

Reklama